Şimdi Ara

2009 insignia mı 2013 yeni astra sedan mı? Astra alındı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kaaaan_95

İnsignia alırsanız keyifli bir sürüş deneyiminin olur astra alırsanız çoğu anlamda ideal bir arabaya sahip olursunuz benim önerim her zaman insignia olur ama 2012 öncesi modeller çok yakar 2012 sonrası modeller her anlamda daha iyi ama her iki araç ile test sürüşü yapmanızı öneririm hatta aile aracı olarak kullanılacak ise ailenin diğer üyelerinin bile hoşlanması önemli örneğin insignia'nın arka kabin biraz küçük ilerde sıkıntı yaratabilir herşeyi göz önünde bulundurmalısınız tercihinizi yaparken ki bunun yoluda test sürüşü ve detaylı inceleme

sizinde dediğiniz gibi 2012 öncesi insigniaların bariz bir yakıt problemi var ve bu konu hiçte yabana atılacak bişey değil bu yüzden sanırım astra olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metuzo -- 26 Kasım 2013; 19:03:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sigmaPI

quote:

Orijinalden alıntı: metuzo

quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33

quote:

quote:

İki araç da benzinli olacağı için yakıt konusunda uçurum olacağını düşünmüyorum.1.4 140 hp bulunabiliyorsa bu fiyata insignia tercih edin derim ben.

ben hangisini alırsam alayım lpg ile kullanmayı düşünüyorum bu yüzden tereddütüm var. insignia turbo-lpg yorumları biraz olumsuz

Anladım.Astranın motorunun lpg ile uyumlu olduğuna emin misiniz peki?

bildiğim kadarıyla benim almayı düşündüğüm motor uyumlu. uyum sorunu turbo motor seçeneklerinde ortaya çıkıyor sanırım. yani astranın da insignianında turbo motorlarında lpg uyum sorunu var benim araştırdığım kadarıyla

EURO5 ve EURO6 motorlarda LPG ile uyumsuzluk söz konusu. Yeni 1.6 Astra'larda EURO5 emisyonlu ve motor aksamı LPG'ye tam uyumlu değil. Sert kullanılmadığı takdirde subap ve yataklarının 50-60bin hatta 100bin gittiği söyleniyor daha sonra çelik subap ile değiştirmek gerekiyor. LPG'ye uyumlu C sınıfı araçlar belli: Civic ve Corolla. Diğer avrupa pazarından gelen bir çok modelder EURO5 'e uyum sağlamak için yukardaki mevzuyu içeriyor, benim aklıma gelen Focus var.

toyota ve hondalar sınıfındaki araçların en pahalıları bu yüzden onları elemek zorundayım. yeni corollanın en baz paketi bile 48300 tl ve bence bu parayı haketmiyor. focusa gelince de evet bende ilk başlarda focusla astrayı mukayese ettim ama daha sonra focusu incelemeye gittiğimde listemden çıkardım, çünkü iç mekan küçük ve dış tasarımı da çok itici geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metuzo -- 26 Kasım 2013; 19:03:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sigmaPI

quote:

quote:

quote:

quote:

İki araç da benzinli olacağı için yakıt konusunda uçurum olacağını düşünmüyorum.1.4 140 hp bulunabiliyorsa bu fiyata insignia tercih edin derim ben.

ben hangisini alırsam alayım lpg ile kullanmayı düşünüyorum bu yüzden tereddütüm var. insignia turbo-lpg yorumları biraz olumsuz

Anladım.Astranın motorunun lpg ile uyumlu olduğuna emin misiniz peki?

bildiğim kadarıyla benim almayı düşündüğüm motor uyumlu. uyum sorunu turbo motor seçeneklerinde ortaya çıkıyor sanırım. yani astranın da insignianında turbo motorlarında lpg uyum sorunu var benim araştırdığım kadarıyla

EURO5 ve EURO6 motorlarda LPG ile uyumsuzluk söz konusu. Yeni 1.6 Astra'larda EURO5 emisyonlu ve motor aksamı LPG'ye tam uyumlu değil. Sert kullanılmadığı takdirde subap ve yataklarının 50-60bin hatta 100bin gittiği söyleniyor daha sonra çelik subap ile değiştirmek gerekiyor. LPG'ye uyumlu C sınıfı araçlar belli: Civic ve Corolla. Diğer avrupa pazarından gelen bir çok modelder EURO5 'e uyum sağlamak için yukardaki mevzuyu içeriyor, benim aklıma gelen Focus var.

toyota ve hondalar sınıfındaki araçların en pahalıları bu yüzden onları elemek zorundayım. yeni corollanın en baz paketi bile 48300 tl ve bence bu parayı haketmiyor. focusa gelince de evet bende ilk başlarda focusla astrayı mukayese ettim ama daha sonra focusu incelemeye gittiğimde listemden çıkardım, çünkü iç mekan küçük ve dış tasarımı da çok itici geldi bana.

maalesef LPG'de pek sorun çıkarmayan motorlarda Honda ve Toyoto'da. Focus'u da sorunlu motor olarak göstermek için ekledim oraya aslında. Insignia 'da LPG ne sorun çıkaracaksa 1.6 Astra'da da o sorun çıkabilir. Motor kodu AXER olunca motorlar LPG'ye uyumlu olmuyor 1.6 'larda, ZXER olduğu zaman ise eski tip 1.6 ve LPG 'ye uyumlu. Yeni 1.6'ların hepsi AXER motorlu, karar verirken, Astra 'nın 1.6 motoru LPG uyumludur sorun çıkarmaz gibi bir yanılgıya girmeyin.

• Ben de euro 5 motorların lpg de sıkıntı çıkardığını söyleyeceğim. ikinci el araç alırken aracı iyi tanımanız lazım bence. mesela sahibinden.com dan ikinci el almak çok riskli gibi geliyor ben şahsen almam. ama etrafta güvenilir birinden alacaksanız olabilir. temiz olduğuna inandığınız insignia alınabilir, yoksa sıfır astra almak daha mantıklı.
    Astra da lpg uyumu tam diyorlar kullanan arkadaşlarım. Ama sorun bu değil, dayanıksız yeni nesil subaplar sorunlu, ya da ilerde sorunlu olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.