Şimdi Ara

2009 model kia rio 1.5 crdi nasıl araç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aracı allah nasip ederse aldık,
    nasıl bi araçtır, araç 78.000 de bakımları ne zaman yapılmalı neler değişmeli
    kullanan arkadaşlar konyada servis olarak nereyi tavsiye ederseniz. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 22 Mart 2011; 21:04:31 >

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Benim aracımda 2009 model, 32.000 km almıştım. Şu ana kadar bir sorun çıkarmadı. Oldukça seri ve atak bir araç. 7.500 km de yağ değişimi, 15.000 km de bir bakım yapılıyor. 60.000 bakımı yapılmış mı yapılmadıysa neler değişmesi gerektiğini kullanım klavuzundan bakar söylerim.
  • Teşekkürler Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin 7500 km de yag değişimi olduğunu bilmiyodum bunu dediğiniz iyi oldu 60.000 bakımı geçmiş ama neler yapıldı bilmiyorum size zahmet kitabından bakabilirmisiniz. Servise götürdüğümde şasi no dan servis ve değişim bilgilerini söylerlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 23 Mart 2011; 0:07:17 >
  • Merhaba OsmanSelim,
    Normal Kullanım 48 Ay / 60.000 km hangisi önce gelirse
    Sadece değişim gerekenleri yazıyorum, kontrol, ayar ve gerekli durumlarda değişim gerekenleri yazmıyorum.
    Motor yağı ve filtresi
    Hava Filtresi
    Yakıt Filtresi
    Klima Hava Filtresi
    Sanki triger kayışı ne zaman yapılacak dediğini duyar gibiyim kitapçığa göre dizellerde 120.000 km. Diğer soruna gelince eğer aracın servis bakımlı ise plaka veya şasi no ile servis bilgilerini alabilirsin. Benim tavsiyem bizzat servise git, gerekli bilgileri al. Aldığın kişi 60.000 km bakımı yaptırmış olsa bile 75.000 km bakımını büyük ihtimalle yaptırmamıştır. Tekrar hayırlı olsun.
  • çok teşekkürler ilgine, alakana,
  • Hemşerim hayırlı olsun öncelikle,aldığın araç kısmen yer uçağı sayılır,segmentinin en performanslı aracı diyebiliriz,çok seri olduğundan biraz dikkatli olmanda fayda var,çünkü bir anda altından kayıp gidebilir.Kia aslında her 15 000 km de bir bakım ister ama türkiye yol şartlarını da gözönüne aldıklarından her 7 500 km de bir yağ değişimini tavsiye eder,ama bu,kullandığın yağa göre de değişir.Triger kayışının olmadığını,onun yerine zincir kullanıldığını biliyorum,bu yüzden yanlış hatırlamıyorsam 180 000 km lere kadar bu konuda sorun olmaz.70 000 kmlerde bi aracın fren balatalarını kontrol ettirmende çok büyük fayda var,ustaları lastiği sökmeden bile balataların durumları hakkında fikir verebilirler,bi de (daha önce turbo motorlu araç kullandın mı bilmiyorum ama) aracı çalıştırırken gösterge paneline mutlaka bak ve ordaki işaret(tam olarak adını bilmemekle beraber kızdırma buji işareti olabilir) sönene kadar çalıştırma ,ve araç çalıştıktan sonra(özellikle ilk çalıştırmadan sonra) hareket etmeden yaklaşık 30-40 saniye kadar bekle,bunları yaparsan motorun ömrünün uzamasını sağlarsın,tekrar hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin...

• Hayırlı olsun bende de 2007 model hb dizel var gerçekten çok memnunum şehir içi olsun otoban da olsun kayıp gidiyor ve bence çok sessiz bakımlarını aksatma,araç da tam turbo olduğu için çalıştırdıktan bir süre sonra gaza bas ve stop ederkende bir süre sonra stop et yoksa turbo arıza verebiliyormuş....
  • ilginize teşekkür ederim, aracı henuz teslim almadık alınca yeni sorularım olucak,
    ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.