Şimdi Ara

200KVA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞINI 20 DK ÇALIŞTIRMAK İÇİN KAÇ AKÜ KULLANMAK GEREKİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 200 KVA UPS(KGK)'nı 20 dakika besleyebilmek için 12V 40Ah'lik kaç akü kullanmalıyım.Hesap şeklinde anlatabilirseniz çok sevinirim,güç faktörü ve inverter kaybını anlatmasanız da olur ama iyi bilen bir arkadaş bunları da açıklarsa çok makbule geçer.Bu arada çıkış 220V.

• Tamam doğru yazmışsınızdır ama ben yine de sorayım;
    Kardeş KVA.mi VA.mi?Sizin yazınızda KVA(kilovoltamper)yazıyor ve üstelik 12V-40A akü'den kaç adet öylemi?

KVA doğru yazdığınızı tekrar belirtin,doğruysa 40A. akülerle bu iş olmaz.Şöyle 200 amper bir grup oluşturun sonrasında hesabını düşünelim.
    Yanlış anlamayın 40A akünün max. % 50sini kullanmış olsak,20Ax12=240W
    Size 200.000VA gerekli cos.fi değerini UPS'lerdeki gibi 0,6 alınsa 120.000Watt net gerekir.120.000W/240W=500 adet 40A akü gerekir.Pardon en az 500 adet diyelim.Seri yada parelel nasıl bağlarsanız bağlayın yani.
  • Af edersiniz,sakın beni yanlış anlamayın,çıkış 220V olacak deyince VA anlaşılıyor.Ama hem KVA yazmışsınız hemde 20 dk. için kaç tane 40A akü gerekir demişsiniz.Bunları okuyunca KVA'dır diye akıla geliyor bu yönden yani.
    Yok VA demek istediyseniz önceki yazımda hesapladığım gibi 1 adet 40A akü ile 1,5-2 saat boyunca çok rahat çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yen_gec21

Arkadaşlar 200 KVA UPS(KGK)'nı 20 dakika besleyebilmek için 12V 40Ah'lik kaç akü kullanmalıyım.Hesap şeklinde anlatabilirseniz çok sevinirim,güç faktörü ve inverter kaybını anlatmasanız da olur ama iyi bilen bir arkadaş bunları da açıklarsa çok makbule geçer.Bu arada çıkış 220V.

200 kVA güç kaynağının DC besleme gerilimi 0-12 Volt değildir. Bataryalarınızın amperi belli bu yüzden gereken çalışma gerilimini seri bağlı bataryalar ile elde ettikten sonra aynı gruptan bir kaç tane daha yaparak paralel bağlayabilirsiniz, çünkü akülerinizin kapasitesini 40 Amper olarak vermişsiniz. Saygılar.
  • Hocam öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim,20 kVA olacakken yanlışlıkla 1 sıfırı fazla kaçırmışım.Çıkış derken invterden 220 VAC'ye dönüşecek demek istedim.Elimde BB marka 40A aküler var ben 20KVA online UPS'i bu akülerle beslemek istiyorum.Fakat bu enerji biriminin zamana dönüşümü kısmında sıkıntı yaşıyorum ve ezeberede yapmak istemiyorum.Yani saate göre hesap nasıl yapılır noktasında sıkıntım.
  • Peki 20 KVA online UPS şu an elinizdemi?Elinizde mevcut gibi yazmışsınız bu durumda işlem çok basit,
    o UPS'nin akü sayısını ve bağlantı şeklini kopyalayacaksınız hepsi bu.
    Haa gücü çoğalttım,uzun süre çalışmada ısınır vb. düşünüyorsunuz demek ki.Bu da önemli değil,fanları çalışıyordur,bir problem çıkmaz.

Ama böyle değil siz yeniden bir UPS tasarımı için yardım istiyorsanız,durum farklı olur.Yapmak da her kişinin harcı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yen_gec21

Hocam öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim,20 kVA olacakken yanlışlıkla 1 sıfırı fazla kaçırmışım.Çıkış derken invterden 220 VAC'ye dönüşecek demek istedim.Elimde BB marka 40A aküler var ben 20KVA online UPS'i bu akülerle beslemek istiyorum.Fakat bu enerji biriminin zamana dönüşümü kısmında sıkıntı yaşıyorum ve ezeberede yapmak istemiyorum.Yani saate göre hesap nasıl yapılır noktasında sıkıntım.

Mevcut sistemdeki DC gerilimi bilmeden birşey söylemek zor. Batarya gruplarınız(gerilim olarak) 2x24, 2x48, 2x96, 2x120 gibi olabilir. Buna bakmanız lazım. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.