Şimdi Ara

2010 Volvo S80 1.6 drive 950 km surus izlenimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araç Türkiye'de satılmadan aracın geldiğini ve test edildiğini yazmıştım. Bir bilgi daha. Aracın üretimi 2010 49. haftada bitiyor. Korkmayın hemen tutulmadığı için filan değil 2011 20.haftada tekrar başlıyor. s60'da kullanılan daha güçlü ve ekonomik 115 hp'lik dizele geçilecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraq
    Benim merak ettiğim şehiriçi kullanımı. Aynı motoru kullanan c5 ile şehiriçi yakıt tüketimini 7,5 lt'nin altında göremedim.(uzun yolda 5,0-5,5 lt gibi) Ayrıca sürekli "dur-kalk"lar sözkonusu olunca "ne bu hantallık" der miyiz?

1 ve 2 viteste araç gayet canlı, zaten hızlanma hissinde azalma hacim küçüklüğünden dolayı 120 sonrasında.
  • ben şahsen böyle lüx araçlarda cimri motora karşıyım.. Güç performans olmalı.....
  • madem bu motoru koyuyosun otomatik vites de olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: allforone

quote:

Orijinalden alıntı: utkukuyumcu06

quote:

Benim merak ettiğim şehiriçi kullanımı. Aynı motoru kullanan c5 ile şehiriçi yakıt tüketimini 7,5 lt'nin altında göremedim.(uzun yolda 5,0-5,5 lt gibi) Ayrıca sürekli "dur-kalk"lar sözkonusu olunca "ne bu hantallık" der miyiz?

Sehir icinde ataklik olarak da tatmin edici istanbul trafiginde 1.6 motor bir araba icin fazla yaktigi solenebilir 9 litre civari 110 hplik motor yaklasik 12 saniyede araci 100 km hiza cikartiyor.Bu da piyasada bir cok aractan daha iyi oldugunun ispati bence

9 lt civarında yaktırabilmek için özel çabanız olmuş sanırım.6.5 lt civarı şehir içi tüketimi var aracın.Ancak sürekli dur kalk trafikte kullanırsanız,araç 2 vitesten fazlasını görmezse 9 lu rakamlar çıkabilir ortaya.

haliyle araç okadar ağır olunca hareket ettirebilmek için yakıt sarfiyatı gerekiyor

• quote:

9 lt civarında yaktırabilmek için özel çabanız olmuş sanırım.6.5 lt civarı şehir içi tüketimi var aracın.Ancak sürekli dur kalk trafikte kullanırsanız,araç 2 vitesten fazlasını görmezse 9 lu rakamlar çıkabilir ortaya.

Ben bunu tam olarak anlayamıyorum. Kendi sitesinde volvonun verdiği rakamlar Şİ:5,4, ŞD:4 lt.
    Daha önce de dediğim gibi aynı motoru kullanan c5'te ise kendi sitesindeki rakamlar Şİ:7,3, ŞD:4,7lt. Benim c5 ile kişisel deneyimim Şİ:7,5, ŞD:5,0-5,5 lt.

Aynı motoru kullanan bu iki aracın tüketim değerlerini böylesine farklı kılan başka teknik özellikler mi var? Aktarım, vites, yazılım...vb? Yoksa volvo ile ilgili rakamlar çok mu abartılı. Bana kalsa s80 için yoğun trafikte kullanımda Şİ: 9 lt hiç anormal değil.

• markaların sitelerinde verdiği veriler genelde tutmuyor:)) yakıt konusunda özellikle.Volvoyu çinliler almış doğrumu arkadaslar :d
  • quote:

quote:

Ben bunu tam olarak anlayamıyorum. Kendi sitesinde volvonun verdiği rakamlar Şİ:5,4, ŞD:4 lt.
    Daha önce de dediğim gibi aynı motoru kullanan c5'te ise kendi sitesindeki rakamlar Şİ:7,3, ŞD:4,7lt. Benim c5 ile kişisel deneyimim Şİ:7,5, ŞD:5,0-5,5 lt.

Aynı motoru kullanan bu iki aracın tüketim değerlerini böylesine farklı kılan başka teknik özellikler mi var? Aktarım, vites, yazılım...vb? Yoksa volvo ile ilgili rakamlar çok mu abartılı. Bana kalsa s80 için yoğun trafikte kullanımda Şİ: 9 lt hiç anormal değil.

volvada bir sürüş sistemi vardı o yüzden daha az yakıyordu unuttum adını şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

quote:

volvada bir sürüş sistemi vardı o yüzden daha az yakıyordu unuttum adını şimdi

Start stop sisteminden bahsediyorsunuz kanimca.bu sistem S40 larda opsiyonel yanilmiyosam S80 de yok yanlisim yoksa

• açıklama ıcın tesekkurler
  • Helal olsun Volvo'ya 1.6 olur mu olmaz mı oluyormuş işte..
  • TİPİ KAYIK HEP AYNI HEP AYNI VOLVO TİPİNDEN KAYBEDİYO HER SENE AYNI
  • Bu motor bu ağır kasada bu performansı veriyorsa peugeot 308 i,c4 ü ,focus u falan uçuruyordur herhalde yanlış mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli
    Bu motor bu ağır kasada bu performansı veriyorsa peugeot 308 i,c4 ü ,focus u falan uçuruyordur herhalde yanlış mıyım ?

Bahsi gecen araclarin hizlanma hususunda 2 veya 3 saniye avantaji vardir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Bu motor bu ağır kasada bu performansı veriyorsa peugeot 308 i,c4 ü ,focus u falan uçuruyordur herhalde yanlış mıyım ?

Aralarında en hızlı nedense Focus
  • Ama en çok yakanı da focus deniyor :)
  • Güzel konuymuş. Güncelleyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Güzel konuymuş. Güncelleyelim...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Güzel konuymuş. Güncelleyelim...

Yok canım daha neler... Diğer başlıkta adamlar teşhisi koymuş; "Gitmiyor, alınmaz."

Buradaki insanlar boşuna yazdılar bunca izlenimi, yorumu. Araba gitmiyor abi, var mı ötesi? Gitmeyince gitmiyor işte, kısfmet.

Forumun seviyesi yerlerde sürünüyor. DH yönetimi de bileğe kuvvet, veriyor reklamı... Başka icraat yok.

Volvo markası 1.6D motorla bu aracı getiriyor Türkiye'ye. Bizim vatandaş gurur meselesi yapıyor. Volvo'ya yakışmazmış, segmente yakışmazmış... İnanılır gibi değil. Nasıl bir psikolojidir, nasıl bir tüketim anlayışıdır...

Adam almıyor. İyi tamam, almazsan alma zaten. Fakat alanın da aklını bulandırıyor. Engel oluyor. Bela gibi bir şey. Forumun her bölümünde buna rastlayabiliyorsunuz. Sadece burada değil.

• forumda bu araca bu motor yakışmaz kısmının savunucularındandım.

fakat şimdi s80 alma yolundayız.bayide 2 araç war birinde yok yok her şey war 82 bin. diğeri boş ama okadarda değil standart olması gerekenler war 75 bin.
    ben babama 82 binliği al keyfine konforuna bak diyorum ama babam sunroufu napıcam,hafızalı koltuğu napıcam diye şeyler söylüyor.bide çekişinden şüpheli.aracı test etme imkanımız da olmadı.
    şimdiki aracı 2001 model.10 sene kullandı bu aracını.yaş ta 60 a dayandı.70 ine kadar da volvo kullansın artık.

bir diğer sorum da bende 2001 corsa 1.4 bulunmakta.babamda vectra 2001 2.0 dtı acaba babamdakini mi alsam?satmasak mı vectrayı_?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.