Şimdi Ara

2011 Dizel Getz Gürültülü ve Sarsıntılı sönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda arama yaptım ama bulamadım bu konuyla ilgili yardım. Var isede şimdiden özür dilerim.
    Kafama takılan sorun ise şu: 2011 model sıfır dizel getz aldım ve 3000 km de. Aracı kullanırken bi sıkıntı yok ama kontağı kapatınca motor sönerken biraz gürütülü ve sarsıntı ile sönüyor. Gürüldüden kastım, kontağı kapattığımda motordan takır tukur ses geliyor sönerken.Hiç dizel araç kullanmamıştım acaba normal bir durum da benmi alışamadım yoksa bir problemmi var. Görüşlerinizi ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtzngn -- 27 Kasım 2010; 12:56:40 >

• Çok şiddetli bir sarsıntı değilse bu gayet normal. İçinize sinmediyse servise bir uğrayın yine de..
  • Yakıtınızı başka bayiden alın yakıt sıkıntısından dolayı vuruntu olabilir.
  • Teşekkür ederim önerileriniz için.Çok şiddetli bir sarsıntı değil gibi aslında ama dediğim gibi benzinliden sonra yadırgadım biraz. Daha çok ses geliyor oda sönme süresinin tümünde değil. Yani nasıl anlatsam, son 2-3 turda takırtı geliyor.Dediğim gibi 2 yada 3 tane "tak" sesi. En kısa sürede servise gideceğim. Eğer bir problem çıkarsa paylaşırım.
    Mazotu sürekli shell den alıyorum ve ayni bayiden.Ama bundan sonra birde total denemek istiyorum. Bakalım gelen takırtı sesinde değişiklik olacakmı.
  • bende 2011 dizel gezt var ama hiç öyle bişey olmuyor. ben yakıtı opetten alıyorum. hep aynı bayiden. bilmeme etkisi olur mu? gerçi bundan önce kullandığım araç da dizeldi. peugeot 206 2005 dizel. ben alışmış olabilirim dizel sesine
  • Gürültü ve biraz sarsıntı sorunu için 2 gün önce servise gittim. Usta bukadarlık ses ve vibrasyonun normal olduğunu söyledi. Belkide dizel araca alışamadım fakat mutlaka başka bir dizel getz de durumu karşılaştıracağım.hepsi aynımı diye. Gitmişken sol arka koltuğun arkasındaki plastik kısımdan gelen gıcırtı sesini yapalım dedik.O kısımla ilgilenen ustanın izinde olduğunu söyledi ve daha sonra sabah erken saatte gelmemi önerdi. O kısma yalıtım yapılacakmış işi uzun sürer dedi. Bakalım müsait olursam o çok rahatsız edici gıcırtı sesi için tekrar gideceğim.
  • Turbonun sesi olabilir.aracı rolantide 90snkadar açık bırakın sonra kontağı kapayın bakalım ses gelecek mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Turbonun sesi olabilir.aracı rolantide 90snkadar açık bırakın sonra kontağı kapayın bakalım ses gelecek mi?

Dediğini denedim fakat bir fark olmadı. Belkide normaldir bu durum. Kıyaslama daha yapamadım.
  • Hocam servise gideceksen eğer motor takozlarına baktırmanı öneririm. Başıma geldi takozların gevşemiş olduğunu söyledir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.