Şimdi Ara

2012 B sınıfı küçük araç tavsiyesi? Edit: Opel eklendi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim anlamadığım forumda herkes aveo tavsiye ediyor
    dışarı çıkıp baktığımda bi tane aveo yok!
    symbol clio lineadan geçilmiyor
  • FordFiesta'ya hiç bakmadık, direk eledik, fiyatı kredisiz 38bin lirayı geçiyor VW Polo gibi.
    Toyota Yaris'e ve Seat Ibiza'ya bakacak vakit kalmamıştı. Ki ikisinin otomatiği limitimi geçiyor...
    Chevrolet Aveo otomatik 37.800 Tl'den başlıyor.

Kısaca bu baktığım,
    Hyundai i20, Opel Corsa, Peugout, Renoult Yeni Clio, Fiat Punto ,VW Polo, Citoren C3'ü eledik... Yani limitim 35bin ve otomatik ilk şartım.

Geriye bakmış olduğum Suzuki Swift 1.2 Otomatik(35.500TL) ile, Mitshubishi Colt 1.3 AMT(33.000TL) kaldı.
    Bunların harici aklıma başka otomatik araba gelmiyor... Şimdi 2.elden önce, yedek parça ve donanım olarakda bakmak lazım, Sonuçta en az 3 yıl satmayı düşünmüyorum, gerisi için Allah büyük.

Fikirlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtb

FordFiesta'ya hiç bakmadık, direk eledik, fiyatı kredisiz 38bin lirayı geçiyor VW Polo gibi.
    Toyota Yaris'e ve Seat Ibiza'ya bakacak vakit kalmamıştı. Ki ikisinin otomatiği limitimi geçiyor...

Kısaca bu baktığım,
    Hyundai i20, Opel Corsa, Peugout, Renoult Yeni Clio, Fiat Punto ,VW Polo, Citoren C3'ü eledik... Yani limitim 35bin ve otomatik ilk şartım.

Geriye bakmış olduğum Suzuki Swift 1.2 Otomatik(35.500TL) ile, Mitshubishi Colt 1.3 AMT(33.000TL) kaldı.
    Bunların harici aklıma başka otomatik araba gelmiyor... Şimdi 2.elden önce, yedek parça ve donanım olarakda bakmak lazım, Sonuçta en az 3 yıl satmayı düşünmüyorum, gerisi için Allah büyük.

Yarislerde pazarlık payı çok oluyor. 37bin civarına alabilirsiniz. Swift, yaris colt üçü e her türlü memnun eder. Bence hepsini bayiide inceleyin, pazarlık yapın ona göre karar verin. Ben esp'si olmasından dolayı swift diyorum. Ama üçü de motor olarak çok iyiler.

• Hocam colt un 2. eli daha iyi. ancak swift de yabana atılacak bir araç değil. hangisini alırsanız alın iyi bir seçim yapmış olacaksınız. Coltun yeni kasası artık çıkmayacak diye biliyorum bu bir eksiklik olabilir. Mutlaka test sürüşü yapıp, kararınızı verin. Hayırlısı olsun.
  • aynı şeyi bende araştırdım 1 hafta 10 gün kadar önce. yalınz benim otomatik olmazsa olmazımdı.
    sonuç: yaris aldım.
    çok şükür ki çok doğru bir seçim yapmışım. yakıt mükemmel, araç sınıfına göre geniş (diz mesafesi ve yükseklik), cvt şanzıman vites geçişini hissetmek imkansız çünkü eski anlamda vites geçişi mantığı yok.
    yaris II'den çok şey farkılılaşmış, kesinlikle tavsiye ederim.
    eğer b sınıfı bir araca 45 bin veririm dersen de fazz fun derim.
  • İ20 bir adım daha önde. Yeni 208 i de listenize ekleyin hepsini gidin test edin mümkünse bir hafta sonu yapın arada uzun zaman olmasın. Pazarlık yapın liste fiyatlarından indirimler mutlaka oluyor. i20 ve 208 arasında kalırdım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

Hocam colt un 2. eli daha iyi. ancak swift de yabana atılacak bir araç değil. hangisini alırsanız alın iyi bir seçim yapmış olacaksınız. Coltun yeni kasası artık çıkmayacak diye biliyorum bu bir eksiklik olabilir. Mutlaka test sürüşü yapıp, kararınızı verin. Hayırlısı olsun.

colt tam otomatik değil. yokuşlarda vs sıkıntı yaşıyor kullananlar.
    otomatik ne işe yarar? 1. yokuş kalkışlarında, 2. dur-kalklarda kolaylıktır. düz yolda manuelle de basarsın gider.
    colt'la yokuşlarda kalkamıyorsam rahatlığın %50si gitti demektir.
    tam otomatik olmasına rağmen yarislerin vitesini direksiyondan kontrol edebiliyorsun. eğer kontrolü bırakırsan belli bir süre sonra tekrar otomatik devreye giriyor.
    bursalı bir arkadaş swift önermişti. yalnız eski şanzıman (4 vites) olduğu ve ikinci eli olmadığı için tercih etmedim...

• quote:

FordFiesta'ya hiç bakmadık, direk eledik, fiyatı kredisiz 38bin lirayı geçiyor VW Polo gibi.

Kısaca bu baktığım,

kalan 2 araç da güzel...

ben esp den dolayı, swift derdim...

• Seat'In satış saonrası yaklaşımları hiç hoşuma gitmese de, Ibiza gerçekten f/p olarak tavsiye edeceğim bir araç. Hali hazırda da Honda Jazz kullanıyorum, son derece ekonomik, konforlu ve performanslı ancak fiyat açısından diğerlerinden biraz yüksek kalıyor.

Özetle;

Araç olarak Honda Jazz
    F/P olarak Ibiza öneriyorum
  • Bu arada benim aracım 2005 Jazz.

Fikir vermesi açısından aşağıdaki gibi br tablo hazırladım. (Tabi tablodaki değerler herkese göre değişkenlik gösterir)

2012 B sınıfı küçük araç tavsiyesi? Edit: Opel eklendi.
  • quote:

Arkadaşlar,
    Benim 2012 model küçük sınıf otomatik araç tavsiyesine ihtiyacım var...

2012 model
    Fiyat Punto 1.4 Otomatik
    Toyota Yaris Style 1.33 Otomatik
    Suzuki Swift 1.2 GL Otomatik
    Hyundai 120 1.5 Sense Otomatik
    Citroen C3 1.4 Otomatik
    Peugout 107 Otomatik
    Renoult Clio Ext. Ed. Otomatik
    Mitsubishi Colt Otomatik

Bu araçlar max. 36bin TL civarında...
    Güvenlik, Kalite, Yakıt, Performans açısından hangisini önerirsiniz? veya başka markalar...

Arkadaşlar,

Ailece oturduk karar verdik, Opel'de karar kıldık,

Corsa 1.4 Enjoy otomatik ile Astra 1.6 otomatik için iyi fiyat verecek bayi var ise bilgilendirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim, bende aramaya devam ediyorum.

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

2012 model
    Fiyat Punto 1.4 Otomatik
    Citroen C3 1.4 Otomatik
    Peugout 107 Otomatik
    Mitsubishi Colt Otomatik

Güvenlik, Kalite, Yakıt, Performans açısından hangisini önerirsiniz? veya başka markalar...

Arkadaşlar,

Ailece oturduk karar verdik, Opel'de karar kıldık,

Corsa 1.4 Enjoy otomatik ile Astra 1.6 otomatik için iyi fiyat verecek bayi var ise bilgilendirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim, bende aramaya devam ediyorum.

Hayırlı olsun şimdiden. Fakat ben yakıt tüketimleri sizin için ön plandaysa Opel otomatikten vazgeçip colt-swift-yaris üçgenine geri döneceğinizi düşünüyorum bu süreçte.

• quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

Hocam colt un 2. eli daha iyi. ancak swift de yabana atılacak bir araç değil. hangisini alırsanız alın iyi bir seçim yapmış olacaksınız. Coltun yeni kasası artık çıkmayacak diye biliyorum bu bir eksiklik olabilir. Mutlaka test sürüşü yapıp, kararınızı verin. Hayırlısı olsun.

colt tam otomatik değil. yokuşlarda vs sıkıntı yaşıyor kullananlar.
    otomatik ne işe yarar? 1. yokuş kalkışlarında, 2. dur-kalklarda kolaylıktır. düz yolda manuelle de basarsın gider.
    colt'la yokuşlarda kalkamıyorsam rahatlığın %50si gitti demektir.
    tam otomatik olmasına rağmen yarislerin vitesini direksiyondan kontrol edebiliyorsun. eğer kontrolü bırakırsan belli bir süre sonra tekrar otomatik devreye giriyor.
    bursalı bir arkadaş swift önermişti. yalnız eski şanzıman (4 vites) olduğu ve ikinci eli olmadığı için tercih etmedim...

Saydıklarınız içinde en uygun araç COLT'dur.

Neden derseniz, 6 ileri otomatik vitesi ile hem çok ataktıri hızlanması daha iyidir hemde yakıt ekonomisi çok verimlidir.

Ben çok fazla yazmayacağım, alttaki verdiğim linkte işin uzmanları test etmiş ve görüşlerini yazmışlar, tıklayın ve dikkatlice okuyun.
    Bir litre benzinin neredeyse 5 TL olduğu günümüzde bunu ciddi olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.

http://www.arabam.com/Test/Mitsubishi-Colt-Invite-AT/Detay-289843

• Opel iyidir ama o model çokta ekonomik değil bunu da hesap et derim.İlla Opel dersen 1.6 Astra alın bari,en azından daha uzun vadeli kullanırsın yaktığınında hakkını veriyor dersin.

Fiyat olarak dersen Opel şu anda kar etmeden araç satıyor desem yeridir.Birkaç bayiye sor ama liste fiyatlarından çokta aşağıya indireceklerini sanmam.
  • Kayinpeder'im icin zamaninda sifir 1.4 Corsa Enjoy AT almistim 2010 yilinda. Arac yakit tuketimi acisindan cok kotu. Yani 9-10 lt gibi bir tuketimi var s.ici.
    O zaman 111. yil olan modelini almistim ici piano black kaplama vs.

Simdiki aklim olsa Corsa'yi inanilmaz kotu yakit tuketiminden dolayi almazdim. B segmentinde bir araca 9-10 lt yakit tukettirmeyi basaran Opel'i ayrica tebrik ediyorum.
    Benim 1.8 CVT Avensis Sedan bile o kadar tuketmiyor.

Ben olsam ne alirdim konusuna gelince. Swift cok guzel bir arac ama otomatigi 4 ileri. Ayrica servis ve bayi agi yetersiz. Istanbulda bile belli yerlerde var. Bagaj hacmi de cok kucuk bu sebeplerle elerdim.

Colt: Yeni kasasi ne zaman cikiyor bilmiyorum. Makyaj yiyeli epey oldu. Aslinda cok merak ettigim bir otomobil. Servis bakimlari bildigim kadari ile 15000 km de bir. 2 hava yastigi olmasi dezavantaj. Ic hacmi ve bagaj hacmi gayet genis ve yeterli. Otoban faresi diye un salmis.

Yaris: Toyota saglamligi, genis servis ve bayi agi. Yeni kasa degisimi olmus olmasi. Yakit tuketiminde verdigi degerleri tutturdugum bir arac olmasi. Ilk defa benzinli otomatik bir aracla 1 depo ile (41lt yanlis hatirlamiyorsam) 620 km yol yapabildigim bir arac olmasi sebebiyle ben olsam YARIS alirdim.

• gelişmiş otomatik vitesli araçlar hariç asla ama asla eski nesil otomatik vites alınmaz...

örneğin 4 vitesli otomatik ler.... ocağınıza incir ağacı diker
  • quote:

Arkadaşlar,

2012 model
    Fiyat Punto 1.4 Otomatik
    Citroen C3 1.4 Otomatik
    Peugout 107 Otomatik
    Mitsubishi Colt Otomatik

Edit: Opel Corsa 1.4 Enjoy otomatik. Opel Astra 1.6 otomatik'te eklendi.

Skoda rapid
    Vw polo
    Seat ibiza
    Audi a1
    Skoda fabia da eklenmeli seceneklere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar,
    Biraz daha araştırayım...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.