Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya dostlar bir yardım edin. 30bin tlye kadar sıfır araç düşünüyorum. eleye eleye en son iki seçenek arasında kaldım.

1) opel corsa 1.2 essentia
    2) chevrolet aveo hb 1,2 ls

opel'in ismi, güvenilirliği, servis ağı, işçilik kalitesi tabi ki öne çıkmasını sağlıyor ama chevrolet aveo'da da bu paraya alınabilecek en iyi donanım seçenekleri var. essentia'da esp bile opsiyonelken chevy de esp, ebd, Traction Control, cruise kontrol ve 8 hava yastığı standart; ayrıca euroncap'ten 5 yıldız rekor puan almış.

corsa enjoy al diyecekler olabilir ama bir kuruş bütçemi aşacak durumum yok. hangisini önerirsiniz neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezilvezir

Ya dostlar bir yardım edin. 30bin tlye kadar sıfır araç düşünüyorum. eleye eleye en son iki seçenek arasında kaldım.

1) opel corsa 1.2 essentia
    2) chevrolet aveo hb 1,2 ls

opel'in ismi, güvenilirliği, servis ağı, işçilik kalitesi tabi ki öne çıkmasını sağlıyor ama chevrolet aveo'da da bu paraya alınabilecek en iyi donanım seçenekleri var. essentia'da esp bile opsiyonelken chevy de esp, ebd, Traction Control, cruise kontrol ve 8 hava yastığı standart; ayrıca euroncap'ten 5 yıldız rekor puan almış.

corsa enjoy al diyecekler olabilir ama bir kuruş bütçemi aşacak durumum yok. hangisini önerirsiniz neden?

opelle chevroletin servisi aynı
  • @rezilvezir

bundan önceki arabası 2008 opel corsa 1.2 olan ve şimdiki aracı 1.3 LTZ aveo olan birisi olarak öncelikle arabadan ne beklediğiniz önemli bence. Evet biraz genel oldu hep böyle denir biliyorum ama aslında gerçekte bu.
    Ben 2008 yılında arabayı yanlış hatırlamıyorsam 26 000 TL civarında bir paraya almıştım (24 000' de olabilir). 2011' in aralığının son haftasında sahibinden.com' da 22 250 TL' ye sattım. Yani opeli satarken hem zarar etmedim hemde satarken zorluk yaşamadım. Buda opelin Türkiye' de ki 2. elinin kuvvetli olması ile alakalı bir durumdur.

Ben sene başında yeni araçlara bakarken opel corsamdan memnun olduğum için ilk aklımda 1.3 95 hP opel corsa vardı. Ama evli ve çocuklu olduğum için bagaj benim için önemli bir kıstastı. Ayrıca arabayı hızlı kullanmadığım için performanstan ziyade güvenlik ve konfor ve en önemliside yakıt tasarrufu önceliğimdi. Bunlardan dolayı ben tercihimi opel yerine aveodan yana yaptım. Pişmanmıyım ? maddi yükümlülükleri hariç arabadan yana bir pişmanlığım yok. Heee ince işcilik kısmına gelinirse evet aveo uzak doğuda, opelde bildiğim kadarıyla avrupada üretildiği için belki biraz fark ediyordur.

Ama forumlarda çarşaf çarşaf tartışıldığı üzere plasitk kalitesi yok öyleymiş yok böyleymiş opelin iyidir aveonun kötüdür diyemem. Zaten aynı firmanın 2 farklı arabası. Poliüretan dünyanın her yerinde poliolle izosiyonatın karışımı ile yapılıyorsa ve bu firmalar üretimde kullandıkları her mazlemeyi teknik şartnemelerine uygun bir şekilde alıyorlarsa malzeme kalitesi yönünden fark yoktur. Olsa olsa demin dediğim gibi ufak işçilik farkı vardır.

Sonuç olarak eğer bana 2 - 3 senelik araba lazım, sonra değiştirme olanağına sahip olurum zarar etmeyeyim yeter diyosanız ben opel derim.
    ama arabayı aldımmı en a 5 sene bineyim, bu 5 senede de kendimi diğer araçlardan daha güvende hissedeyim, üstüne biraz da yakıt ekonomisi yapayım diyosanız Aveo derim. Tercih sizin (Bu arada benim 1.2 opelim istanbul şehir içi % 7.9 yakıyordu)

Saygılar

• bu aveo 1.3 ltz dizel 1.3 95hp motorun otomatik şanzımanlı versiyonunu ne zaman getirecekler varmmıdır bir bilgi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 5 Temmuz 2012; 15:23:16 >
  • merhaba bu gün telden 1.3 ltz 95 hp sedan beyaz renk için telden 39600 tl fiyat aldım sizce iyimi yüzyüzede biraz daha inebilir sanırım konuşmasından öyle hissettim.
  • Bu sabah l.4 ltz sedan ov gri renk aracımı bayiden teslim aldım..bayırda denedim, çok bağırıp, biraz zorlanıyor gibi geldi bana..daha önce megane 3 üm vardı 110 beygirlik onda bayırda basınca hiç zorlanmazdı. sadece 10 beygirlik fark ama aveoda arkamdaki aracı dibime kadar gelip benim hızlanmamı beklemesi ben de hayal kırıklığı yarattı..bayırda bas bas gitmiyor tabi..acaba bu zamanla düzelir mi motorun açılmasıyla alakalı bir durum mu?
  • @yerli79

Şu anda internet sitelerindeki güncel fiyatları haricinde ne fiyat veriyorlar bilmiyorum. Ama yıl sonu kampanyasında bile ballandıra ballandıra anlatıyorlardı, reklam üstüne reklam yapıyorlardı bende aracımı 39 000 TL' ye aldım. Yani aslında üzerinden 7 ay geçmesine rağmen size verdikleri fiyat bence makul. Ee biraz da indirebilirseniz yada ekstra birşeyler kapabilirseniz kaymaklı ekmek kadayıfı olur bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Anatolianbull

Bu sabah l.4 ltz sedan ov gri renk aracımı bayiden teslim aldım..bayırda denedim, çok bağırıp, biraz zorlanıyor gibi geldi bana..daha önce megane 3 üm vardı 110 beygirlik onda bayırda basınca hiç zorlanmazdı. sadece 10 beygirlik fark ama aveoda arkamdaki aracı dibime kadar gelip benim hızlanmamı beklemesi ben de hayal kırıklığı yarattı..bayırda bas bas gitmiyor tabi..acaba bu zamanla düzelir mi motorun açılmasıyla alakalı bir durum mu?

chevrolet motoru böyle, alışmalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

bu aveo 1.3 ltz dizel 1.3 95hp motorun otomatik şanzımanlı versiyonunu ne zaman getirecekler varmmıdır bir bilgi?

Şiddetle bekliyorum bende...
  • bugün chevrolet aveo 1.3 sedan ls modeli için park sensörü+ karter koruma = 34.650 fiyat aldım sizce fiyat nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobre

bugün chevrolet aveo 1.3 sedan ls modeli için park sensörü+ karter koruma = 34.650 fiyat aldım sizce fiyat nasıl ?

Bayi adı verebilir misiniz? Bana uygun geldi ? Bende dizel ltz sorayım.
  • arkadaşlar meraba,
    bende dün yeni aveo sedan 1.4 LT modelini satın aldım ödemesini yaptım.. allah nasip ederse pazartesi plaka ruhsat hallolacak salıda teslim alıcam..arabayı alır almaz memlekete gitmeyi düşünüyorum. yaklaşık 1,000 km yapıcam.. yakıt la alakalıda sonuçları sizlerle tekrar paylasırım. bu arada arabam beyaz renk. ve trafik seti + paspaslar + balata + park sanserü + 1,000 tl lik servis hediye çeki verdiler. toplamda 31,500 tl ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital34 -- 7 Temmuz 2012; 18:43:21 >
  • merhabalar...

bugün bende yeni aveo hb 1.2 ls opak beyaz renk için fiyat aldım arkadaşlar... 28.900 gibi bir fiyat verdi acaba fiyat piyasa için nasıldır...cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endru -- 8 Temmuz 2012; 1:13:22 >
  • Az daha inmeleri gerek. Biz sedan için benzer bir fiyat almıştık. Oturup zorlasak daha da inerlerdi ama arkadaş tayin istedi şuan ona göre karar verecek. İnmezlerse park sensörü, kabputa film vs. bişeyler isteyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Temmuz 2012; 9:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endru

merhabalar...

bugün bende yeni aveo hb 1.2 ls opak beyaz renk için fiyat aldım arkadaşlar... 28.900 gibi bir fiyat verdi acaba fiyat piyasa için nasıldır...cevaplarsanız sevinirim...

bana aynı araba için 28.200 fiyat vermişlerdi beyazı için. baska renk istediysen eger 700 tl fark koymuşlar.

kesbi, 31,500 ün yanında baya bi hediye veriyorlar bana paspas, park sanserü, 1,000 tl lik servis hediye çeki,kartel koruma, balata falan :) bence bu hediyelerle fiyat iyi.. dahada ineceklerini sanmam :) bu arada 2 gün kaldı salıya :))) uyku yok bana...
  • @digital34 sen zaten çok iyi bir fiyata almışsınki hediyeler de şahane. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

merhaba bu gün telden 1.3 ltz 95 hp sedan beyaz renk için telden 39600 tl fiyat aldım sizce iyimi yüzyüzede biraz daha inebilir sanırım konuşmasından öyle hissettim.

Fiyatı hangi bayiden aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital34

arkadaşlar meraba,
    bende dün yeni aveo sedan 1.4 LT modelini satın aldım ödemesini yaptım.. allah nasip ederse pazartesi plaka ruhsat hallolacak salıda teslim alıcam..arabayı alır almaz memlekete gitmeyi düşünüyorum. yaklaşık 1,000 km yapıcam.. yakıt la alakalıda sonuçları sizlerle tekrar paylasırım. bu arada arabam beyaz renk. ve trafik seti + paspaslar + balata + park sanserü + 1,000 tl lik servis hediye çeki verdiler. toplamda 31,500 tl ye aldım.

Balatadan kastınız nedir?Siz balataları bitirince yenisini mi verecekler ?Şaka bir yana gerçekten neyi kast ediyosunuz?

Edit:yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat321 -- 8 Temmuz 2012; 11:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat321

quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

merhaba bu gün telden 1.3 ltz 95 hp sedan beyaz renk için telden 39600 tl fiyat aldım sizce iyimi yüzyüzede biraz daha inebilir sanırım konuşmasından öyle hissettim.

Fiyatı hangi bayiden aldınız acaba?

ataköy chevroletten esra hanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

Orijinalden alıntı: Anatolianbull

Bu sabah l.4 ltz sedan ov gri renk aracımı bayiden teslim aldım..bayırda denedim, çok bağırıp, biraz zorlanıyor gibi geldi bana..daha önce megane 3 üm vardı 110 beygirlik onda bayırda basınca hiç zorlanmazdı. sadece 10 beygirlik fark ama aveoda arkamdaki aracı dibime kadar gelip benim hızlanmamı beklemesi ben de hayal kırıklığı yarattı..bayırda bas bas gitmiyor tabi..acaba bu zamanla düzelir mi motorun açılmasıyla alakalı bir durum mu?

chevrolet motoru böyle, alışmalısın..

Alışacak falan bi şey yok, otomatik vitesin bir alt vitese düşüp hızlanabilmesi için gazdan ayağınızı çekin, aynı manuelde vites değiştirirmiş gibi. Sürekli gaza basarsanız 4-5 bin devirden önce değiştirmez, araba bağırır ama daha geç hızlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandostigre -- 8 Temmuz 2012; 16:30:14 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.