Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsiburadan.com dan aldığım 2 adet fileyi taktım
    Koltuk arkasına ve sol davlumbaz içine
    Köşelere ve ortalara az silikon sıktım
    Bagaj içi kaplamaya tutundular

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a) O cırtcırtlar döşemeyi tüyelendirip bozuyor, halı zamanla pelüş gibi oluyor...ki bi de silikon sıkmışsın...maaaaşşallahhh maaaaşşallahhh
    b) Slikona rağmen pek sağlam görünmüyorlar ilk frende yerlerini terk edecek gibi duruyorlar
    c) Koltuk arkalıklarını yatırman gerektiğinde ne yapacaksın
    ç) Bagaj havuzunun kenarları çok düşük , benim havuzunkiler 10 cm.

• bizim oto 2012 YENİ civic

elbette senin ki eski, tüylenecek

yerlerini terkederlerse, söyledim sana gelecekler

sedanda koltuk arkası yatmaz
    hb olsa dediğin olur

ayrıca
    arka bagaja su doldurup havuz niyetine kullanıyorsun sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüylenmek eski yeni dinlemez, ama ben tüylenmesin diye bagaj duvarlarına hiç bir şey yapıştırmıyorum
    bir arkadaşımın bagajına 5 litrelik zeytin yağı şişesi devrilmiş kenar çıkıntıları az olan havuzdan taşarak bütün bağajı rezil etmişti
    şükür benim öyle bir kaygım yok

PS "sedanda koltuk arkası yatmaz
    hb olsa dediğin olur demişsin" ama
    benim sedanın koltuk arkalıkları yatıyor

Yoksa sizin yenilerde yatmıyormu
    onudamı kaldırmışlar

Haydaaaaa mimelon yine gitmiş, gene kime sataştı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 26 Mayıs 2013; 15:35:52 >

• Yokluğumda atmış tutmuşsun yine.

"sedan arkası yatmaz" derken kastım,
    sedan aracın koltuklarını yatırsan ne olur yatırmasan ne olur anlamındaydı.
    Sanki çok fark edecek.

ayrıca, 5lt zeytin yağı şişesini öylece bagaja koyan arkadaşına söyle,
    evdeki mutfak rafı gibi değildir bagaj,
    mutalaka bağlayacak sabitleyeceksin eşyaları,
    yoksa sıvı olmasa bile tangır tungur ses yapması dahi can sıkar,
    gitsin bir "ahtapot" lastik sabitleyici alsın.
    bak bizi neler yapmıştık zamanında

iyi forumlar

• quote:

Yokluğumda atmış tutmuşsun yine.

ne karıştırdın gene
    efsane olacaksın bu gidişle
  • bu memleket batmış arkadaşlar

neden mi?

şu resimdeki arka 2 tekerdeki jant ışıklandırma ledlerini çaldılar
    üstelik çift taraflı bantı sökememişler
    jant ortasındaki H honda göbeği ile söküp almışlar
    bende öndekileri aldım koydum torpidoya

altı üstü 17 tl değerinde
    ulan istesen verirdim 17 tl
    gider alırdın

bu da ikincisi

Kemalpaşadan dönüyorum
    öndeki kamyondan bir alçı pano uç gel aracın altına gir
    orada parçalan arkadan gelen jeep de üstünden geç

Allahtan ki bişey olmadı
    ön tamponda hafif çizikler var

durmadım bile
    kamyon yavaşlıyordu
    sanırım durup kontrol edecek

hep ağır vasıtaları geçmekte acele ederdim
    haklıymışım

• 15.000 km oldu
    biraz daha alıştım civice
    virajlarda biraz daha cesur davranıyorum artık
    eskiden 60km ile döndüğüm virajda 75 denedim
    sırada 90 var

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

15.000 km oldu
    biraz daha alıştım civice
    virajlarda biraz daha cesur davranıyorum artık
    eskiden 60km ile döndüğüm virajda 75 denedim
    sırada 90 var

benim 18000km oldu
    geçen 4cm bastırdık arabayı sanki yeni almış gibi oldum
    alışmaya çalışıyorum
  • ülkemin bu yollarında sorun olmazmı?
    urla otoyolunda bile bir yama var
    140 la hafif virajdaki bu yamaya girersem araç sanki havalanıyor
    seninki düşüte asfaltı kazırherhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.trust

valla maceraya hiç gerek yok. kaskoya da ekletin. yetkili serviste de taktırın. yanlış bir montajdan çıkacak bi kıvılcım arabayı yakar. 5 kuruş para alamazsınız.

===============================o0o===============================

Bu sayfaya (sayfa 13) kadar dikkatlice okuyarak geldim, yorumlar için teşekkürler. Ben de 2012 Aralık sonunda İzmir Terakki'den, beyaz dream otomatik aldım (Ocak Başı teslim ettiler). Arabamdan memnunum. Daha üst modellerin aksesuarlarına ihtiyaç duymadığım için Dream aldım.

Neyse; epey eski olan bu yazıya (bilgilendirmeye) ekleme yapmak istememin sebebi, sizlerle bir tecrübemi paylaşmak istememdir. Bundan önceki arabam 2004 Honda Civic idi. Sisli bir gece yolculuğunda çektiğim sıkıntılar yüzünden arabaya sonradan sis farı eklettim. Bir gün tam evimin yakınına geldiğimde araç aniden stop etti. Ne yaptımsa çalışmadı. Yakındaki taksiciler de yardım ettiler ama nafile, çalışmadı. Sis farını takan oto elektrikçiyi çağırdım, gelip atmış olan ana sigortanın yerine kablodan kesip devreyi tamamlayıp gittiler. Ben arabayı çalıştırıp 50 metre gitmemiştim ki, Aniden sol ön kapı yanından alevler yükseldi, araba stop etti, içerisi kapkara duman oldu. Panikle emniyet kemerini çözüp kapıyı açmaya çalıştım ama kapı açılmadı. Sonrasında kendimi arabanın dışında buldum ama kapıyı sanırım dışardan taksiciler açmış. Hemen bagajdan yangın söndürücüyü aldım. Alevlere sıktım, sadece bir kez püskürttü ve bitti, ama söndürmedi. Bagajdan pamuklu temizlik bezini aldım ve tutuşan kabloları oradakilerin yardımlarıyla söndürdük.

Diyeceğim şu; bir nusibet bin nasihatten iyidir; çok güvenilir değilse servis harici özellikle elektrikli birşey taktırmamak lazım. Ben de almak istediğim navigasyon cihazı için sizlerin yorumlarını okuyorum. Dışarıdan alacağım cihazı, ücreti karşılığı yetkili Honda servisi takarsa yaptıracağım.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

===============================o0o===============================

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegoo -- 7 Eylül 2013; 15:50:22 >

• [simage][/simage][simage][/simage]
    ================================o0o================================

Bir önceki mesajımda yazmıştım; 2012 Honda Dream beyaz otomatik sahibiyim. Arabayı İzmir Terakki'den geri park sensörü hediyesiyle beraber almıştım. Anadolu Sigortaya; 836 liraya genişletilmiş kasko yaptırdım. Apartman otoparkta çocukların bahçeden yuvarladığı büyük bir taşı görmedim ve sağ arka çamurluğu çizdirdim. Econ modunda araba ataklığından kaybediyor ama düzgün kullanınca epey tasarruflu oluyor. Karşıyaka'dan Bornova sanayiye git-gel ortalama 5.4 lt/100 km benzin harcadı. Yol toplam 30 km düz ve trafik ışığı yok.

Sizlere birkaç sorum olacak; yanıtlayanlara peşinen teşekkürler.

Benim otomatik Dreamda vites şöyle; P - R - N - D - D3 - 2 - 1 şeklinde. Direksiyonda vites değişme kulakçıkları yok. Bu forumda okuduklarımda bazen vitesi S konumuna aldım, kulakçıkla vitesi büyüttüm/küçültüm diye geçiyor. Kızımın arabası Mazda2 2012 model ve onun arabasında da aynı S vites konumu var. İki vites türü arasındaki farkı açıklayabilecek varsa makbule geçecek.

Bazı yorumlarda vites S (ya da benimki gibi olanda D3, 2, 1) konumunda kullananlar olduğunu okudum. Bu vites konumu ancak araç yüklü ve dik rampa çıkarken veya motor frenini kullanmak gerekirse inerken kullanılır diye biliyorum. Bu konumlar düz yolda kullanılırsa boşuna fazladan yakıt harcanır.

Araca sonradan lpg kiti takıp kullanmak... Eski Mazda Yetkili satıcısı ve halen Mazda özel servisi işleten arkadaşımın ifadesine göre; benzinli bir araca sonradan takılan lpg kullanımı sonucu motor silindir kapak contası yanmasına sebep olabiliyormuş. Kendisi halen Mazda3 kullanıyor ve lpg kit takılı durumda.

Halen 7 inçlik çin malı portatif bir gps cihazı kullanıyorum. Cihaz oldukça büyük ve ağır, cama takmak tehlikeli ve kullanışsız. Cam harici tutucusunu yapıştıracak düz bir zemin yok. Ayrıca alet fena sapıtmaya başladı; geçen eve dönüşte kullanayım dedim, apartman park yerine geldiğim halde beni geldiğim yere döndürmeye uğraşıyordu. Bu konuda sizlerin değerli önerilerine ihtiyacım var. GPS cihazını dışarıdan alırsam, Honda Servis takar mı? Terakki'ye telefonla sordum, kabul etmiyorlar. Garantiyi bozmadan nasıl yapabilirim? Ayrıca; mümkünse hangi marka/model Gps cihazını, nereden alayım?

Hepinize; kazasız, keyifli sürüşler diliyorum...

================================o0o================================

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın 2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegoo -- 16 Eylül 2013; 17:35:57 >

• mimleon kullanıcısına yanıt
    =================================o0o=================================

Benim araç tekerlerine nitrogen gazı basılınca taktıkları yeşil renkli sibop kapaklarını çalmışlardı. Komşumun Honda aracındaki ön ızgarada olan Honda (H) sembolünü de biri söküp almış. Arabanın fazla gösterişli olması eli uzunları kışkırtıyor sanırım.

=================================o0o=================================

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegoo -- 7 Eylül 2013; 19:33:49 >
  • Herkes nerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes burada,
    ancak,
    bu konuda magazin yapılmadığı için,
    cevaplarda seyrek oluyor,
    ama olsun, ben memnunum
    Mrb arkadaslar aranizs yeni katildim uzun suredir takipteydim yazdiklarinizin benimde aracim 2012 premium. Sizlerle tanistigima simdiden cok memnun oldum.

Mrb arkadaslar aranizs yeni katildim uzun suredir takipteydim yazdiklarinizin benimde aracim 2012 premium. Sizlerle tanistigima simdiden cok memnun oldum...

• hoşgeldiniz

• Hosbulduk konu cok guzel takip ediyorum sizi.

• Aracla ilgili konusmalar bu kadarmi arkadaslar devami olmayacak mi. Konu super bence devam ettirelim arti ve eksiler

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.