Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eveeet sonunda elegance otomatik füme aracıma kavuştum. İlk izlenimlerimi paylaşmadan önce neden bu aracı seçtiğim konusunda bilgi vermekte fayda var. Ne ile karşılaştırdığımızı görelim.
    Daha önceden 99 Vectra , 01 Peugeot 2006, 2007 Landrover kullandım. Öncelik olarak otomatik vites,donanım, güvenlik, dış görünüş (Hatchback tercihi) gibi özelliklere bakıyorduk. Dizel şart değildi çünkü yılda 10000-15000 arası gidiyorduk.
    Şimdiye kadar Megane Coupe, VW Golf, Lancia Delta, Honda Civic HB, Opel Astra gibi araçlara baktık. Hepsinin donanımlısı,otomatiği 55-65 civarı olunda ikinci ellere yöneldik. Ancak onların ikinci el fiyatına Civic görünce ve beklentilerimizi karşılayınca siparişini verdik.

Şimdilik sadece 30 km. kullanabildim. Daha detaylı ve sağlıklı yorumumu 1000 km. gittikten sonra yazabilirim.
    Ancak şu kadar kısacık mesafede farkettiğim şeyler:
    - 0 km. kokusu.Evet aylarca ikinci el kovaladıktan sonra 0 km. aracın kokusu bir başka oluyor
    - Yeni kasa olmanın verdiği haz. Etrafta insanların dönüp de arkadan baktığı bir araç olmuş. Muhtemelen yeni kasanın az bulunduğu yollarda hemen farkediliyor.
    - Konfor tek kelimeyle enfes. Kokpitin görünüşü tek kelimeyle baştan çıkarıcı. Herşey sürücü odaklı yapılmış, orta konsol bile. Belki ileride bir Navi takılabilir.
    - Donanım süper. Xenon farlar, GG kamerası, sunroof, koltuk ısıtmadan tutun da sis farlarına kadar her şey var. Gündüz farları otomatik yanıyor. Gündüz farlarını ve sis farlarını sarı değil de beyaz ışık yapsalar iyi olurmuş. Belki ileride değiştirebilirim. Zor olacağını düşünmüyorum.
    - Araçta ses yalıtımı çok başarılı. Bir önceki kasayı çok az kullandım, onla karşılaştırmam çok doğru olmaz, ancak Landrover'a göre daha iyi bir ses yalıtımı var. Ama bu konu hakkında asıl doğru yorumlar için daha fazla km. yapmam lazım.
    - İnsanın araca binesi ve kurcalayası geliyor. Imid sistemi başlı başına ayrı bir güzellik.
    - Otomatik vites zaten test sürüşünden sonra da söylemiştim. Kesinlikle farketmiyorsunuz kaçıncı viteste gittiğinizi. Konsolda hız göstergesini yeşilde tutmak ve o şekilde gitmek pc'de oyun oynamak gibi. Özellikle yeşilden maviiye geçerken turkuaz gibi bir renk alıyor. Sırf o renk için o hızda giderim :))

Daha detaylı yorumlarımı ve incelemelerimi ileride paylaşacağım. Bu aracı tercih eden etmeyen herkese kazasız belasız sürüşler...

• Hayırlı olsun yakışır
  • Aracını yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun, Kazasız belasız sürüşler dilerim. Yeni civic beğendiğim sedanlardan. Keşke 1.6 120 beygir dizel motor da koysalarmış. Benim için o zaman dört dörtlük olur bu araç.
  • Yorumlar hep Izmir dolayından gelince deneyimler de sürüş keyfi konusunda oluyor tabiatıyla.
    Kuzeyde ani soğuklarla karşılaşıyoruz. Evden çıkarken sakin olan hava bir kaç saatte çatırtılı buz olarak sürpriz yapabiliyor. Biner binmez virajla yola başlıyorsunuz ve hemen arkası yokuş. Eriyen kar akşam donmuş. Dönerken dışarı biraz savurarak attı, vsc lambası yandı ve araba topladı. Arkadaşım anlamadı bile.
    Eskiden tedirgin gittiğim yollarda artık heyecan olsun için gaza basıp anti-patinaj reaksiyonu görmek de keyif, viraja birazcık hızlı girip toparlanmayı hissetmek de. Tavan camına ağaçlardan dökülen karlar veya yağmur ise... Tatmayan bilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakko35

quote:

Orijinalden alıntı: m35ut

Aslında yeni kasa civic izmir ekibi kalabalık forumda bie gün toplansak mı :):):)

bana uyar hatta toplu bir resim çekilelim foruma koyarız benimde aklımdan geçmişti iyi fikirm m35ut

Valla yorumların neredeyse tamamı izmirden toplanıp fotoğraf çektirirsek güzel olur şöyle 5-6 tane yeni kasa civic :):)
  • hafta sonu (pazar) inciraltında buluşmaya ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

hafta sonu (pazar) inciraltında buluşmaya ne dersiniz?

bana uygun
  • arac gordugum kadarıyla 5 vites, sehirlerarası hız malum 110 km oldu. hep 110 la giderim. 5. vitesli olunca yuksek devirde cok yakar. ve gürültülü olur. 90 la giderken vitesi 4 e alırsanız ne demek istedigimi anlarsınız.

Bluetooth da yok sanırım eksiklik olmus, sonradan mı takiliyor tam inceleyemedim.

civic konusuna söyle bir bakayım dedim, bu aralar araba bakıyorum ama para harcayıp harcamama konusunda kararsızım. 1.5 sene icerisinde degistirmeyi dusunuyorum belki yarın bile olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerso

arac gordugum kadarıyla 5 vites, sehirlerarası hız malum 110 km oldu. hep 110 la giderim. 5. vitesli olunca yuksek devirde cok yakar. ve gürültülü olur. 90 la giderken vitesi 4 e alırsanız ne demek istedigimi anlarsınız.

Bluetooth da yok sanırım eksiklik olmus, sonradan mı takiliyor tam inceleyemedim.

civic konusuna söyle bir bakayım dedim, bu aralar araba bakıyorum ama para harcayıp harcamama konusunda kararsızım. 1.5 sene icerisinde degistirmeyi dusunuyorum belki yarın bile olabilir.

İşaretlediğim kısma aynen katılıyorum.
    Henüz deneme fırsatım olmadı, son vites dişli oranı önceki kasa ile aynı ya da yakınsa;
    uzun yolda motor sesi hızlı gidiyor hissi yaratarak
    psikolojik baskı yapar, ayrıca yorgunluğa da sebep olur.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akif Hoca -- 20 Şubat 2012; 20:02:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakko35

quote:

hafta sonu (pazar) inciraltında buluşmaya ne dersiniz?

bana uygun

Bana da uygun kadroya beni de ekleyin :):):)
  • "Yeni 2012 Civic İzmir Buluşması" adı ile bşlık açalım mı?
    Orada tartışırız.
    Bu arada,
    İnciraltı eskisi gibi değil,
    düzenleme sonrası boş alan kalmadı.
    Bu nedenle,
    şöyle rahatca foto çekeceğimiz,
    manevra yapabilecek boş alanlı,
    çay kahve içecek yerler düşünelim derim.
    (aklımda var ama henüz soğuk)
  • .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 20 Şubat 2012; 21:03:11 >
  • quote:

"Yeni 2012 Civic İzmir Buluşması" adı ile bşlık açalım mı?
    Orada tartışırız.
    Bu arada,
    İnciraltı eskisi gibi değil,
    düzenleme sonrası boş alan kalmadı.
    Bu nedenle,
    şöyle rahatca foto çekeceğimiz,
    manevra yapabilecek boş alanlı,
    çay kahve içecek yerler düşünelim derim.
    (aklımda var ama henüz soğuk)

Yapalım ama arkadaşlardan katılım olur mu? Ben forumda 9-10 tane izmir katılıcısı gördüm ama bir türlü denk gelemedik. İnciraltında yer var ben biliyorum geniş manevra yapıp fotoğraf çekilebileceğimiz yer ardından birşeyler içmeye gidebiliriz :):)
  • mesut kapı eşiklerini araca taktın mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre6725

mesut kapı eşiklerini araca taktın mı??

Ben almadan arkadaşın elindekiler tükenmiş. Şimdi yeni satıcı buldum.Kendisinden alacağım.Servise sordum uyar prob olmadan takarız dedi. Fırsat bulduğum an alıp taktıracağım.İzmir den yeni kasa civic için başka isteyen varsa onlara da alabilirim??
  • drift mi yapacaksınız geniş manevra alanı arıyorsunuz?aracı parkedip oturup çay içmek için geniş manevra alanına ne gerek var
  • yazmadım farzedin
  • Arkadaşlar; Yeni Civic alanlar (donanım-vites özellikleriyle)
    arabalarını hangi bayiden kaç TL ye aldıkları hakkında
    bilgi yazarsa araba almayı düşünenlere az çok fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahan

yeni civic sahiplerine bi sorum olacak.bu aracı almayı düşünüyorum.düz vites yeni civic kullananlar uzun yolda 130-140 km hız ile araç ortalama kaç litre benzin yakıyor.tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.özellikle depoyu doldurarak hesap edenler varsa tecrübelerini paylaşmalarını umuyorum.ben tüp taktırmayacağım.yılda 7-8 bin km yapıyorum.

Arkadaşlar;
    Fırsatı olup bakan ya da bizim için bakabilecek biri olursa; Yeni Civic'in
    son viteste 100-120-140-160 km/h saatte motor kaç devir gösteriyor?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahan

yeni civic sahiplerine bi sorum olacak.bu aracı almayı düşünüyorum.düz vites yeni civic kullananlar uzun yolda 130-140 km hız ile araç ortalama kaç litre benzin yakıyor.tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.özellikle depoyu doldurarak hesap edenler varsa tecrübelerini paylaşmalarını umuyorum.ben tüp taktırmayacağım.yılda 7-8 bin km yapıyorum.

Arkadaşım,
    Biraz yukarda yazılmıştı,
    bakmadın herhalde.

otoyolda, Cruise control açık, 120km/h yakıt sarfiyatı 6.4lt.

130-140 da ne yakar dersen,
    yakacağından çok,
    trafik cezasını düşün derim.
    (154 TL cezası var, yakıta eklersin)

iyi sürüşler.

Neyse,
    havayı yumuşatalım,
    Fenerbahçeli arkadaşlar için 2 ekran görüntüsü,

Bu da Önderimiz için......................

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.