Şimdi Ara

2012 En Çok İzlenen Filmler Türkiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türk halkının sinemadan anlamadığı ne kadar da belli.
  • türkiyede drama veya sanat filminden ziyade aksiyon,bilimkurgu vs gibi diğer kurgusal mantık ,senaryo ve efekt içeren hiçbir film yapılamıyor millet bundan şikayetçi ve ben bu görüşe sonuna kadar katılıyorum sadece nuriş bilge ceylanın çok iyi film yapması veya zeki demirkubuzun farklı sinema anlayışı türkiyede çok iyi filmler yapıldığı anlamına gelmez ama kaliteli yapımlar varmıdır ? yok dememek zaten cahillik olur fakat genel olarak biraz hazıra veya kolaya kaçan bir millet olduğumuz için (işin geniş maddi boyutuna girmiyorum) kaliteli film yapamıyoruz anca laz vampir ve evim sensin gibi filmleri seyirciye ısıtıp ısıtıp koyuyoruz
  • Normal bir liste aslında listede olan yabancı filmlerin dünya gişeside bu durumda bir dram filmini orada görmek imkansız gibi bir şey genel içinde böyle bu geçen sene giren Artist Hugo kaç para gişe yaptı ki ya da ne kadar izlendi ? kaliteli yabancı filmler bile 1 Milyonu ya geçiyor ya geçmiyor durum böyleyken hiç bi dram filmini göremeyiz zaten.
  • Bu kadar saçma bir liste olamaz..Evim sensin 2 nedir?Yenilmezler listeye girememiş.Knight rises zor listeye girmiş.Saçmalık..
  • ben her zaman da söylemişimdir.türkiyede sinemadan anlayan çok az insan var.listeye bakınca kanıtladım da bu yargımı.evim sensini 2 milyon kişi izlemiş,TDKR 700.000 küsür ne rezil ülkeyiz lan
  • Liste normal.

Tepenin Ardı'nın Yeraltı'nın veya Gözetleme Kulesi'nin bu kadar gişe almasını beklemiyordunuz herhalde?
    İnsanlar sinemayı 7.sanat olarak görenler ve eğlence olarak görenler olarak ikiye ayrılır.
    %90 eğlence olarak görürken %10 7.sanat olarak görür.

Filmler de bununla doğrultulu olarak gişe filmleri ve festival filmleri olarak ikiye ayrılır.
    Gişe filmleri akıcıdır.İnsanın kafa yorması düşünmesi gerekmez 2 saat kafasını dağıtır gelir.
    Festival filmlerinin ise söylemek istediği bir şey vardır.Bunu direkt olarak söyleyemezler çünkü o zaman slogan atmak kör göze parmak soktukları için eleştirilirler.Bu yüzden alegorik anlatım kullanılır.Filmi anlamak için üstüne düşünmek gerekir.İnsanların bir önceki sekansda olan olayları sindirmesi için sekanslar çekilir.Bunlar sinemadan anlamayan tarafından(bkz:Sinan Çetin) adam kültür bakanlığından parayı almış dağı taşı çekiyor diye eleştirirler ama festival filmi için gereklidir.

Türkiyede ana akım medya tarafından sanat filmleriyle dalga geçme ve aşağılama mevcuttur.Bunun sebebi Yeşilçam döneminden sonra insanların 90lı yılların buhranlı sinema dönemine alışamamasından kaynaklanır.Aslında daha geriye gidersek Muhsin Ertuğrul'un başlattığı tiyatrocular döneminden sonra insanlar Lütfi Ömer Akad'ın başlattığı yeni dönem sinemasını insanların sindirememesine kadar uzanır.

Türkiyede çok kaliteli filmler yapılıyor.
    Reha Erdem , Nuri Bilge Ceylan , Zeki Demirkubuz , Semih Kaplanoğlu , Özcan Alper , Tayfun Pirsellioğlu ,Pelin Esmer ......

Çok kaliteli yönetmenlerimiz var.Hepsi gerek festivaller gerek SİYAD olarak çoğu ödül alıyorlar.

Filmleri yüksek gişe yapanlar kötü yönetmendir demiyorum.Ana akım sinemamızı iyi temsin eden yönetmenlermiz de var.
    Çağan Irmak , Tolga Örnek Yavuz Turgul...

Bunlar iyi gişe yapan ve filmleri belli bir standartın üzerinde olan yönetmenler.Bunların filmleri kaliteli olmakla beraber yukarıda isimlerini saydığım yönetmenlerle aralarında büyük farklar vardır.
    Akıcılık ve oyunculuların büyük oynaması en büyük iki farkıdır.

Mesela Babam ve Oğlum'da Çetin Tekindor'un ellerini açıp yaptığı tiratı bence Pelin Esmer daha farklı çekerdi.Aynı şekilde Gözetleme Kulesinde Nilay Erdönmezsin çocuğunu emzirdiği sahneyi Çağan Irmak farklı çekerdi.Bunların birisi iyi birisi kötü değildir.Sadece yorum farklarıdır.

Biraz uzun oldu sanırım.Toparlamam gerekirse bu sene iyi festival filmleri çıktı ama iyi ana akım filmleri çıkmadığı için liste normal.

• hobbit nasıl girememiş
  • Espri anlayışı olmayan ülkeden hiç bi halt olmaz.
  • Şaşırmadım açıkcası.The Avengers ve The Dark Knight Rises'ın daha üstlerde olmasını beklerdim sadece.Onun dışında Fetih 1453'ün liste başı olması sürpriz değil.Sonuçta ilk defa böyle bir film çekiliyor insanlar merak ediyor ki bende gidip izlemiştim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.