Şimdi Ara

2012 MTV motor hacmine değil, emisyona göre hesaplanacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
9.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lewel123

böyle Bir Düzenleme yapacagına Dizel veya Lpg li sıfır Araçlardan Vergiyi %50 İndir Millet Dizel veya lpg araba alsın...

Alıntıları Göster
    tamda mtv bir alt dilime inmişti seneye
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

tamda mtv bir alt dilime inmişti seneye

Alıntıları Göster
    Emisyona göre hesaplanacağı az para vereceğimiz anlamına gelmez, sevinmeyin hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu haber sürekli su yüzüne çıkar, sonra ortadan kaybolur.

1. Her otomobilin CO2 salınım (emisyon) değeri fabrika verilerine göre mi esas alınacak?
    2. Egzost ölçüm noktalarına gidilip her aracın gaz değeri mi ölçülecek?
    3. Bu çevreyi korumak yerine rant kapısı, gelir kaynağı mı olacak?
    4. Daha düşük vergi için aracın egzost sistemine müdahale edilebilecek mi?
    5. Piyasaya CO2 salınımını azaltıcı makine, alet, jel ve hap çıkacak mı?

Bence ülkemiz henüz böyle bir vergilendirmeye hazır değil. Adana'da Büyükşehir Belediyesine ait ve bence beş para etmez olan ama eski Büy.Şeh.Bel.Bşk. tarafından sırf ve sırf ve sadece ama sadece SABANCI grubu ve Türkiye'nin Gururu Otobüslerin Umudu TEMSA'ya inat alınan BMC marka otobüslerin egzost dumanına bakılırsa bu girişim hiçbir şekilde iyi niyetle uygulanmayacak, onun yerine belgede tahrifat, sahtekârlık ve dolandırıcılık başgösterecek.

Devlet motorlu araçları ne zaman vergilendirmeye kalkışsa hep yanlış iş yapıyor.

a) Önce ARAÇ AĞIRLIĞINA göre aldı.
    b) Sonra MOTOR HACMİNE göre aldı.
    c) Şimdi CO2 SALINIMNA göre alacak.
    d) Aslında KİLOMETREYE göre almalı.

Plansız, proğramsız, işlevsiz, vasıfsız, salla başı al maaşı, tembel, hantal yönetim sistemi...

İyi geceler,

Taner Göde

Taner Bey unutuyorsunuz galiba; Türkiye'de ilk önce kanun çıkar insanlar sonradan adapte olurlar alt yapı falan olmaz, herşey damdan düşme gelişir :D

• burdaki amaç yeni modeli teşvik etmek değil eski model 50 lira falan vergisi olan araçlardan emisyon ayağına daha fazlasıyla para çarpmak. mesela bende 1.5 megane var ve cok fazla fark edeceğini sanmıyorum ama bir broadway, flaş, doğan, şahin gibi araçlara yüklenmeye çalışacaklar
  • Kuş serisinin sonu nasıl gelir diye bir konu vardı...
    Cevabı burada.
  • LPG ne olacak?
    Ona da bir yol uydurmaları lazım, yoksa vergileri düşük kalır, ayıp olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Mevcut vergi sistemi devam edecek.

Emisyon oranı yüksek araçlardan ekstra vergi alınacak.

Tatlı para nasıl olsa.

Lpg'li araçların emisyonu düşük olduğu için kalan son benzinli araçlar da lpg taktıracak.

Devletimiz lpg'nin litre fiyatına okkalı bir ( ya da birkaç) zam yaparak vergi gelirlerinde düşüşe sebebiyet verenlerin ümüğünü sıkacak.

Hep yazdım.

Yine yazayım:

Son 10 yılda maddi olarak vatandaşın lehine olacak kaç tane uygulama gördünüz?

Hocam son on yıl hakkındaki değerlendirmeleriniz de testini yaptığınız otomobillerde olduğu gibi insafsızca olmuş. Ben sana yapılan iyiliştirmelerden onlarca örnek sayarım fakat mevzuyu siyasete çekmek istemiyorum. Zaten ne zaman akaryakıtla ilgili bir konu açılsa hep aynı yorumlar.Körler ve sağırlar birbirini ağırlar durumu yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Kuş serisinin sonu nasıl gelir diye bir konu vardı...
    Cevabı burada.
    Amaç çevreyi korumaksa yılda 100 bin kmi yapan araçla, 5 bin km yapan araç aynı vergiyi mi ödeyecek ?
  • lpg işini merakla bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer
    Taner Bey unutuyorsunuz galiba; Türkiye'de ilk önce kanun çıkar insanlar sonradan adapte olurlar alt yapı falan olmaz, herşey damdan düşme gelişir :D

Nasıl unuturum...

Altyapı hususuna atıfta bulunarak;

Kuzey Adana'da 1,5 milyon insan yaşıyor, 25 yıl önce kurulan şehirde altyapıya ait hiçbirşey yoktu. Kazılmadık sokak, açılmadık cadde kalmadı. Doğalgaz (AKSA), Fiberoptik (SüperOnline), Elektrik (TEDAŞ), Su (ASKİ), Telefon ve Kablo-TV (Türk Telekom ve TÜRKSAT) hepsi sırayla geldiler, ameilyat edip dikmeden kaçıp gittiler.

Bunlar damdan düşer gibi değil, ağaçtan düşmüş gibi iş yapıyorlar. "Yap, bozulursa da boşver..."

• quote:

quote:

Bu haber sürekli su yüzüne çıkar, sonra ortadan kaybolur.

1. Her otomobilin CO2 salınım (emisyon) değeri fabrika verilerine göre mi esas alınacak?
    2. Egzost ölçüm noktalarına gidilip her aracın gaz değeri mi ölçülecek?
    3. Bu çevreyi korumak yerine rant kapısı, gelir kaynağı mı olacak?
    4. Daha düşük vergi için aracın egzost sistemine müdahale edilebilecek mi?
    5. Piyasaya CO2 salınımını azaltıcı makine, alet, jel ve hap çıkacak mı?

Bence ülkemiz henüz böyle bir vergilendirmeye hazır değil. Adana'da Büyükşehir Belediyesine ait ve bence beş para etmez olan ama eski Büy.Şeh.Bel.Bşk. tarafından sırf ve sırf ve sadece ama sadece SABANCI grubu ve Türkiye'nin Gururu Otobüslerin Umudu TEMSA'ya inat alınan BMC marka otobüslerin egzost dumanına bakılırsa bu girişim hiçbir şekilde iyi niyetle uygulanmayacak, onun yerine belgede tahrifat, sahtekârlık ve dolandırıcılık başgösterecek.

Devlet motorlu araçları ne zaman vergilendirmeye kalkışsa hep yanlış iş yapıyor.

a) Önce ARAÇ AĞIRLIĞINA göre aldı.
    b) Sonra MOTOR HACMİNE göre aldı.
    c) Şimdi CO2 SALINIMNA göre alacak.
    d) Aslında KİLOMETREYE göre almalı.

Plansız, proğramsız, işlevsiz, vasıfsız, salla başı al maaşı, tembel, hantal yönetim sistemi...

İyi geceler,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    kilometre işe yaş olur bu ülkede aracın kilometresini düşürürler vergi sistemindeki değişiklik pek ypk sadece motor hacmine ek olarak co2 de ekliyecekler mesela örnek vermek gerekirse.şuanda diyelim 1.3 -1.6 motor arası araçların hepsi 1-3 yaş için 700 tl diyelim 1.3 ve altı motorlar için atıyorum 350 tl.diyeceklerki co2 salınımı 0-120 gr olanlar 450 tl ödüyecek 120-150 olanlar 550 tl 150 gr ve üstü co2 700 tl burada avantajlı olan dizel olan araç dahada popüler olacak

• quote:

böyle Bir Düzenleme yapacagına Dizel veya Lpg li sıfır Araçlardan Vergiyi %50 İndir Millet Dizel veya lpg araba alsın...

Alıntıları Göster
    Bu konuda yapılan çalışmanın amacı vergi sistemini modernize etmek veya çevreye duyarlılık göstermek falan değil, düpedüz para kaldırmaktır. Fazladan rant sağlamak umudu ile sistemi kurcalarken iyi hesap yapmalı ve iki noktaya dikkat edilmelidir ;

1-) Öyle bir mekanizma kurulmalı ki ; neticede eski sistemde olduğundan daha fazla para tahsil edilebilmeli,

2-) Karıncanın beli incitilmemeli.

Bana öyle geliyorki emisyonla çok fazla başa çıkamazlar. İçinde "çevre" kelimesi geçen yeni bir vergi giydirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

Bu konuda yapılan çalışmanın amacı vergi sistemini modernize etmek veya çevreye duyarlılık göstermek falan değil, düpedüz para kaldırmaktır. Fazladan rant sağlamak umudu ile sistemi kurcalarken iyi hesap yapmalı ve iki noktaya dikkat edilmelidir ;

1-) Öyle bir mekanizma kurulmalı ki ; neticede eski sistemde olduğundan daha fazla para tahsil edilebilmeli,

2-) Karıncanın beli incitilmemeli.

Bana öyle geliyorki emisyonla çok fazla başa çıkamazlar. İçinde "çevre" kelimesi geçen yeni bir vergi giydirirler.

Alıntıları Göster

• Peki 2.0 motorlu dizellerin emisyonu ne kadar acaba , 1.6 benzinliye yakınsa bu çok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray2658

Peki 2.0 motorlu dizellerin emisyonu ne kadar acaba , 1.6 benzinliye yakınsa bu çok iyi olur

Valla güzel soru Yoksa hayallerimiz gerçek mi oluyor?
  • quote:

quote:

Nasıl unuturum...

Kuzey Adana'da 1,5 milyon insan yaşıyor, 25 yıl önce kurulan şehirde altyapıya ait hiçbirşey yoktu. Kazılmadık sokak, açılmadık cadde kalmadı. Doğalgaz (AKSA), Fiberoptik (SüperOnline), Elektrik (TEDAŞ), Su (ASKİ), Telefon ve Kablo-TV (Türk Telekom ve TÜRKSAT) hepsi sırayla geldiler, ameilyat edip dikmeden kaçıp gittiler.

Bunlar damdan düşer gibi değil, ağaçtan düşmüş gibi iş yapıyorlar. "Yap, bozulursa da boşver..."

Bizim Buralara yeni yeni Doğalgaz Gelmeye başlıyor. (İzmir-Buca) Doğalgaz İçin çukurları Açtılar yerleştirdiler.Geri üzerine Kum döküp Geçtiler....

İnsan yolları birdaha Asfaltlar demi Ama yapmıyorlar...Ben Burada şehir içinde arabayı 3 vitese takamıyorum.

50mt bir Çukur Tümsek

Geçenlerde Çok derin bir Çukura girdim 60km hızla Valla içim Öyle bir acıdıkı Araba sürme Hevesim kalmadı..

• quote:

quote:

quote:

Nasıl unuturum...

Bizim Buralara yeni yeni Doğalgaz Gelmeye başlıyor. (İzmir-Buca) Doğalgaz İçin çukurları Açtılar yerleştirdiler.Geri üzerine Kum döküp Geçtiler....

İnsan yolları birdaha Asfaltlar demi Ama yapmıyorlar...Ben Burada şehir içinde arabayı 3 vitese takamıyorum.

50mt bir Çukur Tümsek

Geçenlerde Çok derin bir Çukura girdim 60km hızla Valla içim Öyle bir acıdıkı Araba sürme Hevesim kalmadı..

Alıntıları Göster
    Yeni bir delik arıyorlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: nilve

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Mevcut vergi sistemi devam edecek.

Emisyon oranı yüksek araçlardan ekstra vergi alınacak.

Tatlı para nasıl olsa.

Lpg'li araçların emisyonu düşük olduğu için kalan son benzinli araçlar da lpg taktıracak.

Devletimiz lpg'nin litre fiyatına okkalı bir ( ya da birkaç) zam yaparak vergi gelirlerinde düşüşe sebebiyet verenlerin ümüğünü sıkacak.

Hep yazdım.

Yine yazayım:

Son 10 yılda maddi olarak vatandaşın lehine olacak kaç tane uygulama gördünüz?

Hocam son on yıl hakkındaki değerlendirmeleriniz de testini yaptığınız otomobillerde olduğu gibi insafsızca olmuş. Ben sana yapılan iyiliştirmelerden onlarca örnek sayarım fakat mevzuyu siyasete çekmek istemiyorum. Zaten ne zaman akaryakıtla ilgili bir konu açılsa hep aynı yorumlar.Körler ve sağırlar birbirini ağırlar durumu yani.

Biriniz de konuşsun da rahatlayalım, arkadaşım SAY bildiklerini, hatamız varsa KABUL EDELİM?

• iyide böyle olursa ithalat 3 e ,4e katlanacak.bunu nasıl önleyecekler.bu yasa geçmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

iyide böyle olursa ithalat 3 e ,4e katlanacak.bunu nasıl önleyecekler.bu yasa geçmez.

Sebep?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.