Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
249.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caucass

Hondanın dizeline hemen atlamak doğru olmaz
    daha bi sürü bebeklik problemleri yaşayacak

Honda uzun yıllardır dizel motor üretiyordu sadece ülkemizde yoktu. Yabancı forumlardan bir sıkıntı hiç duymadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

quote:

Honda uzun yıllardır dizel motor üretiyordu sadece ülkemizde yoktu. Yabancı forumlardan bir sıkıntı hiç duymadım

Tamam Honda dizel motor üretiyordu ama büyük hacimli araçlarda ürertiyordu ; Accord 2.4 ten itibaren dizeli vardı
    civic gibi 1.6 motorda o teknoloji ile sonuç alamaz , işte bu yüzden uzun süredir küçük hacimli dizel motor üzerinde çalışıyordu
    HB için ürettiği 1.4 dizel dandik çıktı ; o yüzden 1.6 dizel civic motoru içi bir süre beklemek iyi olur diyorum
    Aklın yolu bir..........

• quote:

quote:

quote:

Tamam Honda dizel motor üretiyordu ama büyük hacimli araçlarda ürertiyordu ; Accord 2.4 ten itibaren dizeli vardı
    civic gibi 1.6 motorda o teknoloji ile sonuç alamaz , işte bu yüzden uzun süredir küçük hacimli dizel motor üzerinde çalışıyordu
    HB için ürettiği 1.4 dizel dandik çıktı ; o yüzden 1.6 dizel civic motoru içi bir süre beklemek iyi olur diyorum
    Aklın yolu bir..........

Katılmıyorum bir sürü sorunsuz dizel aracı var. Yurtdışı deneyimlerimde test ettiklerimde olmuştu.
    2.0 motorun altındaki liste bir hayli kabarık araştırma yaparsanız görürsünüz.
    örneğin 2005 Civic 1.7 CTDi motoru vardır (99 hp) bunun gibi birçok örnekler var google amcadan bakarsınız.

• Aracın resimleri heyecanlandırıyor. 1.6 120bg dizel motoru sadece ilgimi çekti benim. Satış zamanı ve çiftkavramalı otomatik şanzımanıyla sunulacak mı bu motor merak ederim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aklın yolu bir..........

Katılmıyorum bir sürü sorunsuz dizel aracı var. Yurtdışı deneyimlerimde test ettiklerimde olmuştu.
    örneğin 2005 Civic 1.7 CTDi motoru vardır (99 hp) bunun gibi birçok örnekler var google amcadan bakarsınız.

Amerkayı avrupayı geç, bize ne onlardan, Türkiyede varmı bu dediklerinden

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aklın yolu bir..........

Amerkayı avrupayı geç, bize ne onlardan, Türkiyede varmı bu dediklerinden

ciddi mi soruyorsun. Türkiye'de yok tabiki. Olup olmaması konuyla çok alakasız. Ben sadece Honda'nın accord modeliyle beraber dizel hayatına başlamadığını söylüyorum. Motoru Türkiye'de üretmeyecekler :)

• iyide ben tamamen ülkemizde üretilen araçlar (civic) için "hemen atlamayın dizeline" demiştim
  • Çarpışma testi görüntüleri

http://www.youtube.com/watch?v=IRNOnenkYOE
  • Honda UK sitesine baktım da:

Civic HB Benzinli modeller:

1.4 Manuel Vites
    1.8 Manuel Vites
    1.8 Otomatik Vites
    2.2 Manuel Vites

Civic HB Dizel Model:

1.6 Manuel Vites

Yani buna göre:

1. 1.6 benzinli model mevcut değil.
    2. Otomatik şanzıman sadece 1.8 benzinli modelde var.

Türkiye'ye de bu konfigürasyonlar mı gelecek? Eğer öyleyse, Türkiye pazarı için Honda kendi ayağına kurşun sıkmış gibi bir durum var ortada. Hadi dizel modelde otomatik şanzıman olmamasını geçtik, fakat 1.4 benzinli modelin otomatiği yok. 1.6 benzinli ise zaten hiç piyasada yok. Otomatik isteyen illa ki 1.8 benzinli alacak. Çok garibime gitti!!!

Ayrıca 1.8 benzinli model, 142 beygir olmasına rağmen, 174 Nm gibi düşük bir tork değerine sahip. En az 200 Nm olmalıydı diye düşünüyorum.
  • Eskisi bence daha güzeldi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorSoul

Honda UK sitesine baktım da:

Civic HB Benzinli modeller:

1.4 Manuel Vites
    1.8 Manuel Vites
    1.8 Otomatik Vites
    2.2 Manuel Vites

Civic HB Dizel Model:

1.6 Manuel Vites

Yani buna göre:

1. 1.6 benzinli model mevcut değil.
    2. Otomatik şanzıman sadece 1.8 benzinli modelde var.

Türkiye'ye de bu konfigürasyonlar mı gelecek? Eğer öyleyse, Türkiye pazarı için Honda kendi ayağına kurşun sıkmış gibi bir durum var ortada. Hadi dizel modelde otomatik şanzıman olmamasını geçtik, fakat 1.4 benzinli modelin otomatiği yok. 1.6 benzinli ise zaten hiç piyasada yok. Otomatik isteyen illa ki 1.8 benzinli alacak. Çok garibime gitti!!!

Ayrıca 1.8 benzinli model, 142 beygir olmasına rağmen, 174 Nm gibi düşük bir tork değerine sahip. En az 200 Nm olmalıydı diye düşünüyorum.

Arkadaşım merhaba,

2.2 lt'lik motor benzinli değil dizel olacak.

Bu aracın ülkemize:

1.8 lt benzinli motor + düz ve otomatik şanzıman seçeneği;

1.4 lt benzinli motor düz vites.

1.6 lt dizel motor düz vites.

...ile geleceğini düşünüyorum.

Dizel motorda otomatik şanzıman olmaması;

1.6 benzinli motorun olmaması.

Tek otomatiğin 1.8 lt motorla sunuluyor olması bu aracın ciddi handikapları maalesef.

Belki bir süre sonra alternatif bir motor veya şanzıman seçeneği sunarlar ama durum şimdilik böyle görünüyor.

Selamlar.

• daha önce yazdım tekrar yazıyorum otomatik olmayan 1,6 dizel motoru neyleyim:))
  • arkadaşlar bende bekliyorum aracı eğer sedanıda biraz buna benzerse alacağım ve bugün itibariyle takip ettiğim AUTO SHOW dergisinin haberi...

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu
  • haberden

• haberden

• DETAYLI BİR İNCELEME İÇİN...

http://www.youtube.com/watch?v=llINzLR21NY
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkant

DETAYLI BİR İNCELEME İÇİN...

Hemen ekleyeyim:)

• Türkiye tam bir sedan ülkesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

ya arka taraf çok dar o diz mesafesi ne öyle, bagajı küçük beklerken ters köşe oldum.İlla bir yamuk olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

haluk 23 hocam, video çok faydalı oldu teşekkürler, kendim gidip bakmış gibi oldum.

motorun (1.6 i-dtec) performansını hepimiz bekliyoruz büyük merakla ama iç mekanı beğendim şahsen. daha önce baktığım civic hatchback'den çok da farklı değil ama o teyp bence çok kötü olmuş. acilen o tasarımı çöpe atmaları lazım. herhalde alanların çoğu navi. taktıracaktır.

ben cvt fun jazz'ı satıp gözümü karartsammı diye düşünmüyor değilim yenisi için. ayrıca bagaj hacmi civic sedan'dan bile büyük olsa gerek. bir tek arka koltuklar bana sıkıntı gibi geldi.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.