Şimdi Ara

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.519
Cevap
7
Favori
88.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1,6 Powershift Titanyum X paketli beyaz fiesta en uygun nekadara alınır?

Evet bu 6,5 "lik sistem şuan yok ama sanırım 2014 de gelecek. ( gmb cevaben )
  • Herkese merhabalar, bende kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Aracımı 5 Ağustos'ta teslim aldım ve 3 aya yakındır sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. Aracım 1.25 82PS Trend Buz Beyazı ve 32500TL peşin ödeyerek aldım. ibiza, Polo ve Fiesta arasında gidip gelmekteydim; fakat Fiestayı showroomda gördükten sonra diğerlerine bakmaya gerek duymadım. Araç tasarım olarak gayet hoş ve estetik duruyor. Ekstradan Sonaxta 5 cama 2 numara film taktırdım, bu da araca ayrı bir hava kattı. İç dizayn olarak herşey yerli yerinde, olması gerektiği gibi karmaşık herhangi bir tuş takımı veyahut sürüş esnasında dikkat dağıtabilecek bir kokpit yok. .Elinizin altında herşey. Ayrıca krom detaylar da araca şık bir görünüm vermiş.(Bu arada araç Almanya'dan ithal buna bağlıyorum işçiliğin kalitesi falan) Aydınlatma olarak mavi renk kullanılmış bu da araca ayrı bir spor hava katmış. Yol bilgisayarı da gayet doğru ve net sonuç veriyor, hoparlörler de tatmin edici yüksek seslerde.Araç şuan 1300km de. Geçen süre içinde 1 defa Adana-Ankara arası yol yaptım 450km, yakıt tüketimi olarak 5.5-5.8 arasındaydı. Ortalama olarak 100km/h sabit hızda ve aralıklı olarak klima açık kullandım. Arka diz mesafesi dar değil ve arkada oturum gayet rahat. Vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Araç yolda yağ gibi akıyor resmen. Fakat B sınıfı şehir içi kullanıma uygun olduğu için uzun yollarda yüksek hızlarda pek güven verdiği söylenemez. Benim araç en boş donanımdı güvenlik paketli almanızı tavsiye ederim. Yüksek hızlarda viraja girerken leylek misali savurabilir fazla yola yapışmıyor gibi geldi bana. Aracı Ankara'da kullanmaktayım ve şuan tüketim 7lt ve genel olarak müzik dinlerken teybi kullanmaktayım; aracı çok zorlamadan kullanıyorum. Yokuşlarda aracın bayılması söz konusu. Ankara'da yaşayanlar bilir; Cinnah yokuşunda 2. viteste en sağ şeritten gitmek durumunda kalıyorum. Onun dışında kapıları istediğiniz kadar yumuşak kapatmaya çalışın sert ve gürültülü kapanıyor ama çok da problem değil benim için. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, umarım almayı düşünenler için bilgilendirici olmuştur. Onun dışında sorunuz var ise memnuniyetle cevaplamaya çalışırım. Birkaç fotoğraf paylaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrthllc -- 31 Ekim 2013; 19:51:51 >

• Az pazarlıklı olarak pek çok bayi aynı fiyatı verdi son günlerde. Belki daha sıkı pazarlıkla ekstra şeyler katılabilir bu fiyata.

Opak beyaz - 1.6 benzinli otomatik vites (105PS A/T) + Titanium + X Paket + Güvenlik paketi + arka park sensörü hediye = 42.500 TL
    (Trafik sigortası ve kasko hariç fiyatlar)

Aralık ayında fiyat düşüşü olur mu? Bilgisi veya tecrübesi olan aktarabilirse seviniriz :)
  • Ben de bu hafta Zeytinburnu Aydoğanlar'dan fiyat aldım.

Fiesta Opak Beyaz Trend, 38.800 kredili Titanium 43.150
    Fazla zorlamadım x paket filan da konuşmadım, park sensörü ikisine de hediye ederiz dediler.
    Autoshow'da bir kampanya yapabilirler belki mesela 24 ay, 24 bin tl sıfır faiz filan, geçen sene yapmışlar çünkü.
    Autoshow kasımın ilk günlerinde bildiğim kadarıyla. Aralığı beklemeyi planlıyorum,
    Trend otomatik ve 24 ay kampanyasıyla 36 bin liralara düşürebilsem güzel olur kanımca :)
    Titanium'da krom çıtalar siyaha yakışıyor, siyah olunca da üstüne bir 900 tl daha ekleniyor :)
    Bakıyorum ekleye ekleye yeni opel astra fiyatına gelecek nerdeyse o yüzden trend otomatik'le işimi göreyim diyorum.
  • İstanbulda istoç'ta çetaş varmış, arkadaşım o bayiden 1000 tl daha ucuz bir araç almış aklımızda bulunsun.
    Bu arada bir de acıbadem'de tepretoğulları diye bir yer vardı bugün açıldı, belki açılışa kampanya yaparlar oraya da bakılabilir.
    Aralık ayında belki Otokoç bayilerden daha iyi bir indirim yapar kimbilir, tabi varsayım. Sonuçta ellerinden 2013 modelleri bir an önce çıkarmak isteyeceklerdir.
    Ford aydoğanlar'da ki yetkili 2014 modelleri ocağın ikinci yarısında satacaklarını söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

İstanbulda istoç'ta çetaş varmış, arkadaşım o bayiden 1000 tl daha ucuz bir araç almış aklımızda bulunsun.
    Bu arada bir de acıbadem'de tepretoğulları diye bir yer vardı bugün açıldı, belki açılışa kampanya yaparlar oraya da bakılabilir.
    Aralık ayında belki Otokoç bayilerden daha iyi bir indirim yapar kimbilir, tabi varsayım. Sonuçta ellerinden 2013 modelleri bir an önce çıkarmak isteyeceklerdir.
    Ford aydoğanlar'da ki yetkili 2014 modelleri ocağın ikinci yarısında satacaklarını söyledi.

Acıbadem'e uğradım ben. Yukarıdaki donanım için 42.400 fiyat verdiler. Kampanya yok.

Ay bazında fiyatların değiştiğini her ay başında o dönemki fiyatlara göre değerlendirebileceklerini ilettiler. Sadece şu yapılabiliyor. Şimdi almak isterseniz fiyatı sabitleyip eğer artış olursa ondan zarar görmenizi engelleyebiliyorlar. Bunun için kapora yatırmanız gerekiyor.

İstoç'a bakmak lazım o zaman :) Her şekilde Aralık ayını beklemek mantıklı gibi. Şu an sipariş verseniz çoğunun elinde araç yok zaten 1 ay sonraya gün veriyorlar.

Bugün konuştuğum bayide de yeni modellerin Şubat başında ellerinde olacağını söylediler.

• Ben de Aralığı kadar beklemeyi planlıyorum. Geçen sene Aralık'ta alan yok mu hiç ?
    Trend, Güvenlik Paketi + Park sensörü --> 36 bin seviyesini hayal ediyorum :)
    Ha bir de 24 ay 24 bin lira sıfır faizli kampanya bekliyorum :)
    Beklentim yüksek mi acaba :)
  • donanimindex D kullanıcısına yanıt
    o zaman BOL ŞANSLAR :)
  • Arkadaşlar bende fiesta 1.6 powershift almayı ciddi olarak düşünüyorum. Bayide aracı inceledim çok beğendik. Fakat kafama takılan tek nokta yakıt tüketim değerleri ? Kullanıcı arkadaşlar verilerini yazarsa biz yeni almayı düşünenlere en iyi rehber olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer1044

Arkadaşlar bende fiesta 1.6 powershift almayı ciddi olarak düşünüyorum. Bayide aracı inceledim çok beğendik. Fakat kafama takılan tek nokta yakıt tüketim değerleri ? Kullanıcı arkadaşlar verilerini yazarsa biz yeni almayı düşünenlere en iyi rehber olur diye düşünüyorum.

Şu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_77024979/tm.htm kullanan arkadaş (5000km olmuş) ortalama 7 yaktığını yazmış
  • Çevremdeki insanlar ford alma beyin hatası veriyor 7 bin lira masraf çıkardı bir arkadaşa yönünde söylemleri de mevcut ama, arabanın kasa o kadar hoş ki dinlemiyorum bile :)
    Ne yakarsa yaksın kabulümdür, ilk arabam olacak kendileri eğer Aralık'ta alabilirsem :) Üstelik hiç deneyimim yok, okula park edicem bir süre, artık öğrenirim orda boş alan :)
    İkinci ele'de gönlüm razı olmuyor :
    Sınıfında üç yıldır en çok satan araçmış, önceki yıllarda 1.4 tiptronik filan da üretmişler, 1,6 powershift volvoda da kullanılıyor demek ki en doğru şanzımanı bulmuşlar sonunda :)
  • quote:

Çevremdeki insanlar ford alma beyin hatası veriyor 7 bin lira masraf çıkardı bir arkadaşa yönünde söylemleri de mevcut ama, arabanın kasa o kadar hoş ki dinlemiyorum bile :)
    Ne yakarsa yaksın kabulümdür, ilk arabam olacak kendileri eğer Aralık'ta alabilirsem :) Üstelik hiç deneyimim yok, okula park edicem bir süre, artık öğrenirim orda boş alan :)
    İkinci ele'de gönlüm razı olmuyor :
    Sınıfında üç yıldır en çok satan araçmış, önceki yıllarda 1.4 tiptronik filan da üretmişler, 1,6 powershift volvoda da kullanılıyor demek ki en doğru şanzımanı bulmuşlar sonunda :)

Boş alanda kullanmak çok birşey katmaz benden söylemesi :) Trafik içinde öğrenirsiniz. Çünkü pek çok farklı duruma ne tepki vermeniz gerektiğini beyin orada yazacak hafızaya.

Benim de üzerime ilk araç olacak ve eli yüzü düzgün ikinci ellere 30 35 vermektense buna 40 vermek daha mantıklı geliyor. Sorun çıkarmazsa inşallah kısa sürede alıp satma filan da düşünmüyoruz. Uzun süre kullanırız diye bir hesabımız var.

• igtx İ kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın, işte ilk dur kalklar, park etmeleri vs ler okulda aradan çıkarıyım, sonra yavaş yavaş trafiğe çıkarım artık.
    Aynen ben de uzun süre kullanmayı planlıyorum, renk konusunda ne düşünüyorsunuz ?
    Heralde ekstra ücret talep edilmeyen tek renk beyaz ford sitesine göre.
  • quote:

Evet haklısın, işte ilk dur kalklar, park etmeleri vs ler okulda aradan çıkarıyım, sonra yavaş yavaş trafiğe çıkarım artık.
    Aynen ben de uzun süre kullanmayı planlıyorum, renk konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Broşüre göre kırmızı da opak renk. Ona da para istememeleri gerek. Biz beyaz alacağız. Diğer renkleri pek sevmedik. Her renk her araca gitmiyor ama burada beyaz yakışıyor araca. Koyu renkler hem kiri çabuk göstermesi hem de yazın güneşi daha az yansıtması açısından tercihimiz değil.

Öte yandan paket dahilinde koyulaştırılmış camlar filan siyah renkte görüldüğünden kontrast için kırmızı, beyaz, gri gibi açık ve canlı renkler siyahı daha öne çıkarır ve güzellik katacaktır. Kırmızıyı da beyazı da gördüm bayilerde. Benim içime beyaz siniyor açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Broşüre göre kırmızı da opak renk. Ona da para istememeleri gerek. Biz beyaz alacağız. Diğer renkleri pek sevmedik. Her renk her araca gitmiyor ama burada beyaz yakışıyor araca. Koyu renkler hem kiri çabuk göstermesi hem de yazın güneşi daha az yansıtması açısından tercihimiz değil.

Öte yandan paket dahilinde koyulaştırılmış camlar filan siyah renkte görüldüğünden kontrast için kırmızı, beyaz, gri gibi açık ve canlı renkler siyahı daha öne çıkarır ve güzellik katacaktır. Kırmızıyı da beyazı da gördüm bayilerde. Benim içime beyaz siniyor açıkçası

Ben de beyazı düşünüyorum hem fiyat anlamında hem de baktım hoş duruyor özellikle 2013 le birlikte ön tasarımda yapılan rötuşlar sanki beyaza daha çok yakışıyor.
    Aslında ben yeni astrayı da beğeniyorum da, o bir üst segment :)

• quote:

quote:

quote:

Ben de beyazı düşünüyorum hem fiyat anlamında hem de baktım hoş duruyor özellikle 2013 le birlikte ön tasarımda yapılan rötuşlar sanki beyaza daha çok yakışıyor.

Astra yola çok güzel oturuyor. Duruşu filan muazzam aracın. Ama fiyat 50+ :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Astra yola çok güzel oturuyor. Duruşu filan muazzam aracın. Ama fiyat 50+ :)

Aralık ayına kadar iletişim sürsün böyle hocam :) bildiklerimizi paylaşalım, inşallah güzel bir kampanya yaparlar da 3-4 bin ucuza alırız.

• Bende bugün itibariyle buz beyazı fiesta 1.4 96 hp titanyum xpaketli olarak satın aldım. Toplamda sigorta dahil anahtar teslim 37 bine geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pichpunk

Bende bugün itibariyle buz beyazı fiesta 1.4 96 hp titanyum xpaketli olarak satın aldım. Toplamda sigorta dahil anahtar teslim 37 bine geldi

Hayırlı olsun :) kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Son geldiğim nokta:

1.6 otomatik + beyaz renk + Titanium + X paket + Güvenlik paketi + arka park sensör hediyesi = 41.900 TL
    (trafik sigortası ve kasko hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pichpunk

Bende bugün itibariyle buz beyazı fiesta 1.4 96 hp titanyum xpaketli olarak satın aldım. Toplamda sigorta dahil anahtar teslim 37 bine geldi

Kazasız belasız kullanmak dileğiyle, nereden aldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.