Şimdi Ara

-2013 Final -Maliyet muhasebesi 3 soru yanlış iddası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MALİYET MUHASEBESİNDEN 3 TANE YANLIŞ SORU BULUNMUŞTUR ARKADAŞLAR AŞAGIDA YAZDIKLARIMI KOPYALAYIP “AÖF” ŞİKAYET OLARAK YOLLARSANIZ BU YANLIŞ YÖNETENLERİN BUNU GÖRMESİNİ SAĞLARSAK HERKEZ “15” PUAN ALICAK. YANLIŞ OLAN SORULAR DOGRU SAYILACAK.AŞAGIDA YAZANLARI BU ADRESE MAİL ATARSANIZ DİKKATE ALICAKLARINI UMUYORUM ARKADAŞLAR. “gensek@anadolu.edu.tr-mrkburo@anadolu.edu.tr”

1) Bir üretim işletmesinde döneme ilişkin bilgiler şöyledir:

-Direk ilk madde ve malzeme giderleri :20,000 Türk lirası
    -Dönem başı yarı mamül stokları : 80,000 Türk lirası
    -Direk işçilik : 40,000 Türk lirası
    -Genel üretim giderleri: 10,000 Türk lirası
    -Dönem sonu yarı mamül stokları : 70,000 Türk lirası

Bu bilgilere göre toplam üretilen mamül maliyeti kaç türk lirasıdır ?
    A)300,000
    B)160,000
    C)150,000
    D)120,000
    E)50,000

Bu soru eski kitabın sorudur yeni kitaba göre cevap “80.000” olmalıdır ve bu da şıklarda bulunmamaktadır Yetkililere duyurulur.
    2) Bir üretim işletmesinde döneme ilişkin bilgiler şöyledir:

-Direk ilk madde ve malzeme giderleri :85,000 Türk lirası
    -Dönem başı mamül stokları : 45,000 Türk lirası
    -Direk işçilik : 140,000 Türk lirası
    -Genel üretim giderleri: 200,000 Türk lirası
    -Dönem sonu mamül stokları : 70,000 Türk lirası

İşetmede 80,000 birim üretildiğine göre birim maliyet kaç Türk Lirasıdır?
    A)12
    B)9
    C)7
    D)6
    E)5

Üretilen maliyet dediği için yukarıdaki stokları ların “Dönem başı YARI stoklar ve Dönem sonu YARI stoklar “ olması lazımdır.

3) Aşagıdakilerden hangisi, maliyet yararının tükenmesinin belirlendiği koşullardan biri değildir ?

A) Yararı tükenmeyen maliyet, mamülün alıcıya teslim edildiği dönem hasılatıyla doğrudan ilğilidir.
    B) Yararı tükenmeyen maliyetler finalsal raporlama dönemiyle ilgili olmalıdır.
    C) Yararı tükenen maliyet, hizmetlerin alıcılarına teslim edildiği dönem hasılatıyla direk olarak ilğili olmalıdır.
    D) Bir maliyet harcamasının gider olarak kabul edilmesi için, maliyet yararının o dönemde tüketilmesi gerekir.
    E) Dönem hasılatının elde edilmesiyle ilgili bulunmasa da varlıklara ilişkin maliyetlerin faydaları ölçülebilir bir biçimde tükenmiş olmalıdır.
    Yukarıda yazan şıkların hepsi doğrudur.

Bu soruların tekrar incelenmesini arz ederim.

Alıntıdır
    Arkadaşlar facebook grubunda bunu bir bayan arkadaşımız yazmış .Acil Yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cats -- 9 Şubat 2013; 19:10:36 >

• sorular yayınlandı mı yaw, nasıl akldında tutmuş bunları

vizede iktisat sınavında 10 hatalı soruyu görünce herşeyi beklerim bunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 9 Şubat 2013; 19:07:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

sorular yayınlandı mı yaw, nasıl akldında tutmuş bunları

Kızda beyin varmış aga :D İnşallah doğrudurda yazdıklar 15 puan havadan gelir ozman
  • Beyler sınav giriş kağıdına yazmıştır buyuk ihtimal, hemen yediniz sizde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cats

“DİKKAT “
    MALİYET MUHASEBESİNDEN 3 TANE YANLIŞ SORU BULUNMUŞTUR ARKADAŞLAR AŞAGIDA YAZDIKLARIMI KOPYALAYIP “AÖF” ŞİKAYET OLARAK YOLLARSANIZ BU YANLIŞ YÖNETENLERİN BUNU GÖRMESİNİ SAĞLARSAK HERKEZ “15” PUAN ALICAK. YANLIŞ OLAN SORULAR DOGRU SAYILACAK.AŞAGIDA YAZANLARI BU ADRESE MAİL ATARSANIZ DİKKATE ALICAKLARINI UMUYORUM ARKADAŞLAR. “gensek@anadolu.edu.tr-mrkburo@anadolu.edu.tr”

1) Bir üretim işletmesinde döneme ilişkin bilgiler şöyledir:

-Direk ilk madde ve malzeme giderleri :20,000 Türk lirası
    -Dönem başı yarı mamül stokları : 80,000 Türk lirası
    -Direk işçilik : 40,000 Türk lirası
    -Genel üretim giderleri: 10,000 Türk lirası
    -Dönem sonu yarı mamül stokları : 70,000 Türk lirası

Bu bilgilere göre toplam üretilen mamül maliyeti kaç türk lirasıdır ?
    A)300,000
    B)160,000
    C)150,000
    D)120,000
    E)50,000

Bu soru eski kitabın sorudur yeni kitaba göre cevap “80.000” olmalıdır ve bu da şıklarda bulunmamaktadır Yetkililere duyurulur.
    2) Bir üretim işletmesinde döneme ilişkin bilgiler şöyledir:

-Direk ilk madde ve malzeme giderleri :85,000 Türk lirası
    -Dönem başı mamül stokları : 45,000 Türk lirası
    -Direk işçilik : 140,000 Türk lirası
    -Genel üretim giderleri: 200,000 Türk lirası
    -Dönem sonu mamül stokları : 70,000 Türk lirası

İşetmede 80,000 birim üretildiğine göre birim maliyet kaç Türk Lirasıdır?
    A)12
    B)9
    C)7
    D)6
    E)5

Üretilen maliyet dediği için yukarıdaki stokları ların “Dönem başı YARI stoklar ve Dönem sonu YARI stoklar “ olması lazımdır.

3) Aşagıdakilerden hangisi, maliyet yararının tükenmesinin belirlendiği koşullardan biri değildir ?

A) Yararı tükenmeyen maliyet, mamülün alıcıya teslim edildiği dönem hasılatıyla doğrudan ilğilidir.
    B) Yararı tükenmeyen maliyetler finalsal raporlama dönemiyle ilgili olmalıdır.
    C) Yararı tükenen maliyet, hizmetlerin alıcılarına teslim edildiği dönem hasılatıyla direk olarak ilğili olmalıdır.
    D) Bir maliyet harcamasının gider olarak kabul edilmesi için, maliyet yararının o dönemde tüketilmesi gerekir.
    E) Dönem hasılatının elde edilmesiyle ilgili bulunmasa da varlıklara ilişkin maliyetlerin faydaları ölçülebilir bir biçimde tükenmiş olmalıdır.
    Yukarıda yazan şıkların hepsi doğrudur.

Bu soruların tekrar incelenmesini arz ederim.

Alıntıdır
    Arkadaşlar facebook grubunda bunu bir bayan arkadaşımız yazmış .Acil Yorumlarınızı bekliyorum

Bir hatalı soruda bnden gelsin o zaman :d

D.başı yarımamül:10.000
    D.sonu yarımamül:30.000
    Tamamlanan:80.000
    derece:%30
    derece:%40

FİFO yöntemi?

Bu sorunun cevabı 89000 cıkmasına rağmen şıklarda 99.000 vardı...

• Bu arada şimdi fark ettim 1.sorunun tam olduguna eminmisin?Bn o soruyu yanlış hatırlamıyorsam 160.000 buldum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakç

Bu arada şimdi fark ettim 1.sorunun tam olduguna eminmisin?Bn o soruyu yanlış hatırlamıyorsam 160.000 buldum...

Ben yapmadm bunları başka bir aöf li arkadaşımız tespit etmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cats

quote:

Orijinalden alıntı: burakç

Bu arada şimdi fark ettim 1.sorunun tam olduguna eminmisin?Bn o soruyu yanlış hatırlamıyorsam 160.000 buldum...

Ben yapmadm bunları başka bir aöf li arkadaşımız tespit etmiş

Doğrudur şimdi çözmeye çalıştım çözemedim sınavdan bir gün önce bu konularla ilgili çok soru çözdüm belki de bn karıstırıyorum ama sınavda en kolay çözdügüm sorunun bu oldugundan kesin eminim...
  • bunlar vize soruları. 3 soru iptal edildi zaten o sınavda.
  • the_cats T kullanıcısına yanıt
    E güzel kardeşim bu kadar zekisin farkettin de sınıfta neden AÖF nin gerçek yüzünü deşifre etmedin onca insana ! Deseydin ya görevliye bunlar yanlış sorular kardeşim diye anlayacağı dilden güzel bir üslupla yerle yeksan etseydin ya 1 Onca insanın emeğini sırf bu pis sistemleri ve özensizlikleri yüzünden yediklerini ! Ben anlamıyorum bu insanları neden orada DEŞİFRE etmedin de buraya atıyorsun, cevap alabildiniz mi, muhatabınız oldu mu bari
  • burakç kullanıcısına yanıt
    Şimdi de o sorunun aynısı 160 olarak AÖF sisteminde doğru kayıt olarak görülüyor, peki şimdi biz hangisine inanalım?
  • felipemassa F kullanıcısına yanıt
    ON soru nedir yahu ! bunları nasıl rahat söyleyebiliyorsunuz ! Ben anlamıyorum, naasıl göz yumabildin peki, soruyorum ! Görüyorsun ve deşifre etmiyorsun, hep sizin gibi sessiz olanlar yüzünden bu pis sistemin egoları bu kadar şişip büyüyebildi.. Onlarca insan mağdur oluyor ! Bunlara nasıl gülebiliyorsunuz siz ya ! Bu insanlar bu zamana kadar Allah a emanet geçmişler o zaman, yazık !
  • burakç kullanıcısına yanıt
    Herkes yaka silkip geçme derdine düşmüş, hayattan soğuttular çünkü, yıllarını yediler çünkü onlarca insanın pisi pisine ! Bimer bana geri dönmüş tabii ben itiraz hakkımı kaçırdığım halde yazmıştım.. neymiş aslını ve pdf halini gönderemezmiş ! tamam hadi anladım aslını gönderemezsin peki pdf ? Ben ay n'olur sınav cevabıma bir daha bakın gibisinden köle gibi mi bekleyeceğim , senin benim sınav notlarımla oynamadığını nereden bileceğim söyle bakalım zeka küpü ? Hatta ben doğru yaptığım soruları nasıl deşifre edeceğim söyle bakalım niye sana güveneyim ki, belki de doğru yaptıklarımı hiçe saydın nereden bileceğim AŞAĞILIK SİSTEM nereden! Ben el yazımın olduğu kitapçığı ve cevap kağıdımı istedim çünkü orada cevap kağıdın el yazımız ve kendi imzamız mevcut.. Ama şöyle bir ihtimal de var ki o cevap kağıdını kafalarına göre ya düzelttilerse, ee haliyle ben kitapçığa da doğru yaptıklarımın tikini attığım için oradan deşifre edeceğimi bildiler.. Kanun adında saçma sapan kurallar altında talebinizi gerçekleştiremiyoruz gibisinden cevap yazmışlar !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.