Şimdi Ara

2013 MAZDA CX-5 2.0 POWER AT & 2009-2010 AUDİ Q5 2.0 TFSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesinlikle CX-5 halen kullandigim ve hayran oldugum arac kendisi. Sorularin veya fiyat icin yardimci olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi ile almayacaksınız 1000-2000bin km'deki mazda cx-5'lere yönelin.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-2012-model-mazda-cx-5-i-power-115655054/detay

yaklaşık 20bin TL cebinizde kalır... Teknoloji, kalite, sağlamlık MAZDA Skyactiv zaten başlı başına tercih sebebi

• Link'teki ikinci el kırmızı CX-5 kredi ile alınmış ve üzerinde rehin var.
    Rehinli araç satışlarında noter satışı yapılmadan önce, alıcı satıcının bankaya olan borcunu ödemek zorunda kalıyormuş. Bu durumda günümüz koşullarında büyük risk. Çünkü noterden satışı almadan hiç tanımadığınız birinin bankaya olan borcunu ödüyorsunuz. Borcu ödedikten sonra da satışı size verip vermemek satıcının insafına kalıyor, bu arada araç üzerine herhangi bir haciz gelirse dönüşü olmayan bir yola girilmiş oluyor. Bu nedenle yüksek miktar kredi borcu olan araçları bu şekilde almaya çalışmak risk olduğundan bu tip araçlara sıcak bakmıyorum. Yani arabayı ucuza alalım derken paranın tamamını kaybetme riski var.

Sn. Alkimare Mazda her yönü ile rakiplerinden üstün. Daha çabuk hızlanıyor, daha az yakıyor, daha karizmatik, malzeme kalitesi daha iyi, daha yeni teknolejiler barındırıyor ve daha donanımlı. Ancak benim Mazda'yı kıyasladığım araç Mazda'nın rakiplerinden değil. Audi Q5, Mazda'nın rakiplerinden değil. Audi'nin performansı , Mazda'dan çok üstün. Kararsızlığımın nedeni de bu performans farkı. Konfor vs. benim için performanstan sonra geliyor.

Şu an Mazda'nın (0km) 2012 modelini 103 bin TL'ye , 2013 modelini (henüz gelmemiş) 107,5 bin TL'ye veriyorlar.

Sn. Alkimare CX-5'in ortalama tüketimi konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ortalama 8 lt. yakıyor ise Mazda'yı tercih edeceğim. Eğer CX-5'in ortalama 8lt/100 km tüketimi varsa; bu durumda az yaktığı, yeni teknoloji ve sıfır km. olduğu ve daha sportif göründüğü için performanstaki eksikliğini bir kenara bırakıp Mazda'yı tercih edeceğim. Ama CX-5 ortalama 10lt/100km. gibi yakıyorsa o zaman performansı daha iyi olduğundan Audi'yi tercih edeceğim.

• Bence de daha mantıklı bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattinkara

Link'teki ikinci el kırmızı CX-5 kredi ile alınmış ve üzerinde rehin var.
    Rehinli araç satışlarında noter satışı yapılmadan önce, alıcı satıcının bankaya olan borcunu ödemek zorunda kalıyormuş. Bu durumda günümüz koşullarında büyük risk. Çünkü noterden satışı almadan hiç tanımadığınız birinin bankaya olan borcunu ödüyorsunuz. Borcu ödedikten sonra da satışı size verip vermemek satıcının insafına kalıyor, bu arada araç üzerine herhangi bir haciz gelirse dönüşü olmayan bir yola girilmiş oluyor. Bu nedenle yüksek miktar kredi borcu olan araçları bu şekilde almaya çalışmak risk olduğundan bu tip araçlara sıcak bakmıyorum. Yani arabayı ucuza alalım derken paranın tamamını kaybetme riski var.

2.el almak zaten biraz emek ister. Uğraş ister. Ben ugrasamam, edemem yapamam derseniz tabi her türlü tehlikeli ve mantıklıca gelmez.
    Uğraştıktan sonra niye olmasın? Atıyorum o aracı alacak olun. Sahibi ile görüşürsünüz. Rehin kapatılır filan. Ama rehin kapatma size riskli geliyorsa araç bedeli kadar senet alırsınız sahibinden. satış sırasında size göstereceğim. alım satım bitince size geri vereceğim filan diyebilirsiniz. Kaldı ki parayı siz o arkadaşın hesaba araç satışı diye eft/havale yaparsanız elinizde kanıt da olur.

20bin TL için bu kadar uğraşılır mı? Bana göre evet. sizi bilmem ama ben 20bin TL için güvenli bir yol bulur alırdım. Varsın 2012 olsun 1bin km'de olsun ama 20bin TL benzin parası olur. Bankacı biriyle görüşüp bunun güvenli bir yolu bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

quote:

Link'teki ikinci el kırmızı CX-5 kredi ile alınmış ve üzerinde rehin var.

2.el almak zaten biraz emek ister. Uğraş ister. Ben ugrasamam, edemem yapamam derseniz tabi her türlü tehlikeli ve mantıklıca gelmez.
    Uğraştıktan sonra niye olmasın? Atıyorum o aracı alacak olun. Sahibi ile görüşürsünüz. Rehin kapatılır filan. Ama rehin kapatma size riskli geliyorsa araç bedeli kadar senet alırsınız sahibinden. satış sırasında size göstereceğim. alım satım bitince size geri vereceğim filan diyebilirsiniz. Kaldı ki parayı siz o arkadaşın hesaba araç satışı diye eft/havale yaparsanız elinizde kanıt da olur.

20bin TL için bu kadar uğraşılır mı? Bana göre evet. sizi bilmem ama ben 20bin TL için güvenli bir yol bulur alırdım. Varsın 2012 olsun 1bin km'de olsun ama 20bin TL benzin parası olur. Bankacı biriyle görüşüp bunun güvenli bir yolu bulunur.

O kadar uğraş bedavaya da olmayacak. Arada 20 bin değil 15 bin fark var ve o uğraşılar sırasında 3-5 bin daha masraf yapılır. Hepi topu 10 bin için (yanlış anlamayın küçümsemek değil araca 90 bin verene göre yüzde 10'u sadece yani çok değil) o kadar sıkıntıya değmez. Neyle karşılaşılacağı da belli değil.

Dikkat ederseniz en ucuz ilanı seçmişsiniz siz de. Diğer ilanlar 93 ve 98 bin tl. Herkesin tarzı farklı işte

• quote:

Ancak ikinci eli zayıf.

şu kardeşe bu cümleyi kuranın mazdayla ne işi olduğunu birisi soruversin.
  • Her şeyi ile Cx5 tercihim olurudu.Ama yıllık 50.000km yapacaksam dizel bir araç alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illa benzinli ise neden atmosferik x3 yada x5 almıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

O kadar uğraş bedavaya da olmayacak. Arada 20 bin değil 15 bin fark var ve o uğraşılar sırasında 3-5 bin daha masraf yapılır. Hepi topu 10 bin için (yanlış anlamayın küçümsemek değil araca 90 bin verene göre yüzde 10'u sadece yani çok değil) o kadar sıkıntıya değmez. Neyle karşılaşılacağı da belli değil.

Dikkat ederseniz en ucuz ilanı seçmişsiniz siz de. Diğer ilanlar 93 ve 98 bin tl. Herkesin tarzı farklı işte

Diğer ilanlar mantıklı olmadıgı için seçtim, zaten adamın satmak gibi amacı olsa sıfırndan 5bin TL ucuz yapmaz yani, kaldı ki kimse 5binTL ucuz diye 2.el almaz o fiyatta. 3-5bin TL hangi araca yapılıyor hocam yapmayın. Taş çatlasa ilk 10-15bin bakımı var onun da 500tl'den fazla tutacağını zannetmiyorum... Amacınız 2.el almak değilse buna bir şey diyemem ama 2.el almamak için bahane uydurmamak lazım...

Sıfır alırsanız da sizin için hayırlısı diyelim. Sonuçta her türlü araç sahibi olacaksınız... Kaldı ki sizin paranız, sizin kararınız bir şey diyemem.

• Evet sıfırı 103 bin TL. olan bir aracı 15 bin TL ucuza almak için uğraş verilebilir. Ancak burada beni asıl kızdıran bankaları garanti altına almak için vatandaşı risk altına sokan sistem.
    Üzerinde ipotek olan gayrimenkulleri, ipotekli halde satın almak mümkün. Aynı şekilde rehinli araçlar da rehinli halde satın alınmalı ve sistem şöyle almalı. Alıcı satıcı ve banka vekili notere gitmeli. Aynı yevmiye numarası ile satış yapılmalı, alıcı kredi borcunu üstlenmeli ve satıcı kredi borcundan kurtulmalı.
    Avukat arkadaşlarımın anlattığı bir olay var. Rehinli bir satış sırasında, alıcı bankaya satıcının kredi borcunu yatırdıktan sonra araç üzerine satıcının başka bir alacaklısı haciz uygulayıp aracı bağlamışlar davası bildiğim kadarı ile devam ediyor. Sonuçta alıcının parası yanacak. Hal böyle iken böyle bir olayı bile bile böyle bir riske giremem kusura bakmayın.

Bu arada CX-5'in yakıt tüketimi konusunda bilgi veren olursa çok sevineceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkimake

Kesinlikle CX-5 halen kullandigim ve hayran oldugum arac kendisi. Sorularin veya fiyat icin yardimci olabilirim.

Peki yakıt tüketimi ne durumda? LPG ile de tamamen uyumlu bir motor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.