Şimdi Ara

2013 üzeri Kia Ceed 1.6 CRDI Otomatik vs Opel Astra 1.4T Sport Benzinli Otomatik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spar_k

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hocam hiç ikinci elle uğraşmayın Leon 1.2 TSI DSG alırsınız o fiyata.

Haklısınız fakat arabayı eşim de kullanacak ve ehliyetini yeni alıyor. Şu aşamada sıfır araç almayı gönlüm elvermiyor açıkcası :)

Hocam durum farklıymış ama sonuçta aynı paraya alacaksınız diye söyledim ben.
    Eğer acemi kullanacaksa ilk aşamada 25-30 bin civarına bi kaç parça boyalı araç almak daha mantıklı bence.
  • __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak ne tecrübe atlatarak bunu yazdınız çok merak ediyorum çünkü lpg li astra 1.4t otomatik var lpg taktıran yerin verdiği motor garantisi var + olarak hiçbir sorun yaşamayacağımızın garantisini verdiler haydi herşeyi kenara attım Almanyada bu araç zaten fabrika çıkışlı lpgli ve sorunsuzluk ödülü almış bir araç yani sallamanın alemi yok.

Edit: Troll olduğunuzu yeni fark ettim yinede ufak bir uyarı size , bilmediğiniz kulaktan dolma şeylerle insanları yönlendirirken aslında o konu üzerinde nekadar cahil olduğunuzu yetişkin bir birey çok rahat anlayabilir.

Yinede saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc123 -- 20 Haziran 2016; 23:09:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Öyle aracıda kabul ettiremiyorum :) Punto ile başladık bakınmaya. Clioyla devam etti. Sonrasında durum malumunuz :) En azından donanımlı ama az hasarlı araç bakmaya başladık. En son ceed ve astrayı beğendik ortak karar. Clio segmentinden araba beğendiremedim açıkcası. Rio vardı ceed ile son buldu pazarlık :)
  • spar_k S kullanıcısına yanıt
    Hocam Astra 1.4t Almanyada fabrika çıkışlı lpgli olarak satılıyor zaten, aynı şekilde insignia 1.4t da lpgli olarak satılıyor.

• ccc123 C kullanıcısına yanıt
    Burada takılanda fabrikasyon cihaz mı? Bir de bagaj yeterince ufak zaten lpg eklendiğinde iyice daralıyor. İçimden astra geçiyor elbette ama fiyat / performans açısından ne yapmalıyım karar veremedim. Hafta sonu kia ceed test sürüşü yapacağım. Astrayı kullanmıştım zaten. Ceed'in cezbetmesi donanımından açıkcası.

LPG'de insignia'da bahsettiğim sorunu yaşamaktan tırsıyorum birazda.
  • spar_k S kullanıcısına yanıt
    Bagaj konusunda haklısınız ona birşey diyemem ama 200 e kadar bastım lpg ve benzindeki farkı hissedemedim ve en ufak bir koku,sorun,problem hiçbir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccc123

Neye dayanarak ne tecrübe atlatarak bunu yazdınız çok merak ediyorum çünkü lpg li astra 1.4t otomatik var lpg taktıran yerin verdiği motor garantisi var + olarak hiçbir sorun yaşamayacağımızın garantisini verdiler haydi herşeyi kenara attım Almanyada bu araç zaten fabrika çıkışlı lpgli ve sorunsuzluk ödülü almış bir araç yani sallamanın alemi yok.

Edit: Troll olduğunuzu yeni fark ettim yinede ufak bir uyarı size , bilmediğiniz kulaktan dolma şeylerle insanları yönlendirirken aslında o konu üzerinde nekadar cahil olduğunuzu yetişkin bir birey çok rahat anlayabilir.

Yinede saygılar.

Troll mü :) Hadi yaw sende.

O garantiyi veren Lpg firmalarinin motorda sorun oldugu zaman nasil başlarindan attiginida anlatsana. Opelin türkiyeye gönderdigi motorlarin Lpg ile uyum sorunu var. Atmosferik benzinlileri bi arastir. 1.4 t motorlarin ne özelligi var ki LPG ye dayanikli oldugunu söyluyorsunuz. Bu LPG yi ne kadar çok seviyosunuz övüyosunuz. LPG li arabayı kapali otoparklara bile almiyolar. Sıkışık trafikde hararet yapar, sürekli gaz ayari yapilir. Kışın araba çalişmaz.. Insani arabadan soğutur. Benzinli araç aliniyosa benzinle binilmesi taraftariyim sadece LPG ye karşıyım

• quote:

Hocam en son km ne kadar olmalı normal şartlarda diye sormuştum?
    Astra aynı modeli 15-20bin km ye kadar bulabiliyorsunuz. Ceedde 80-90bin km'lerden başlıyor.

Kia ile Hundai grubunun ortak motoru zaten. 80-90 bin çok değil. Dedigim gibi motorlari sağlamdir. Ama genede alirken dikkat edin Her iki araba icinde söylüyorum Kilometre düşürülmesi bu oralar çok.Buna dikkat edin Mesela sizin farketmiceginiz sekilde her muayene öncesi arabanin kafadan 20-30 bin kilometre düşürülüyor. Ayni sey benimde başima geldi. Alcagim arabaya sorgu yaptim Kilometre bilgilerinde anormallik yoktu bana göre.Arabayı aldim ustaya götürdum tramer bilgilerini gosterdim. Ustanin hemen gözüne carpti. Mesela 2012 ile 2014 yillari arasinda araba sadece 17 bin kilometre yapmis ve bu araba hem dizel hem istanbul arabasiydi. Usta dediki bu arabanin kilometresi düşürülmüş dedi ve diger yillara ait km bilgileride asagi yukari ayniydi. Tabi benim gözüme hiç carpmamisti usta söyleyince çaktim olayı. Mesela adam senede 70 bin km yaptiysa bu km yi muayeneye girmeden dusurmüş ve araba sanki 70 bin yapmamiş gibi muayene sokmus ve kayitlarada öyle işlenmis. Piyasada simdi boyle cakalliklar dönüyo. Buna dikkat edin. Eger km bilgilerinde süphe ettiginiz şey varsa sahibine sorun. Ben istanbulda 2 senede 15-20 bin km yapan arabaya inanmam. O araba hic mi biyere çıkmiyo gezmiyo . Ben 6 ayda 40 bin km yapiyorum kaldi ki 2 senede 100.000 ni rahat deviririm. Buna dikkat edin

• Son 2 arabam sordugunuz araclarin 1.3 ve 1.6 dizel manuelleri. İkisi arasinda net ceed derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    Anladım bu bilgi için de çok teşekkür ederim. Benim ailem istanbulda oturmuyor. Senede maksimum 10000km yapar bizim araçlarımız. Haliyle alışkın değilim senede 20-30000km yapmış araçlara :) Ama dediğiniz şekilde kullanılıyorsa bu kmler normal gibi.
    Bahsettiğiniz km düşürme olayı ekspertizde çıkıyor mu? Geçmiş bakımlarına mı bakmak gerekir? Nasıl bir yol izlemeliyim iyi inceleme yaparken?
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Aldığım en net cevaplardan biri oldu teşekkürler :) Zahmet olmazsa aralarındaki farkı yazabilir misiniz? Hangi özelliklerinden dolayı bu şekilde düşünüyorsunuz?
  • 1.90 üstü boy ile Ceed içerisinde bunalıma giriyorum, ön -arka çok dar ve klostrofonik bir araç. Astra ise çok ferah bana göre. ailem ve kedim için kesinlikle Ceed almazdım.
  • quote:

Aldığım en net cevaplardan biri oldu teşekkürler :) Zahmet olmazsa aralarındaki farkı yazabilir misiniz? Hangi özelliklerinden dolayı bu şekilde düşünüyorsunuz?

Astra j kaliteli bir arac. Bende cosmo vardi, dusundugunuzun aksine cosmo koltuklari sporta 5 basar. Jantlar haric her yonuyle cosmo cok daha iyidir. Yalitimin bile daha iyi olduğu soyleniyor hatta. Benim satma sebebim 1.3 motordu. 1.4t icin performans sorunu olmayacaktır fakat tup taktirmam diyorsunuz, benzinle zor... kaldi ki tup de taksanuz magnezyum subap erime problemi var. Yani ideal bir cozum degil. Arabayi cok kullananlar icun j jasada bence tek secenek 1.6 cdti. Onda da otm yok.

Arkadas ceed icin klistrofobik yazmış ama katilmiyorum. Dun en az 10 yeni arac denedim. İc hacim olarak hepsinden genisti ceed. Arka tavan mesafesi de dahil, ama önde 1.90 boyu olanlar icin sorun olabilir bazi araclarda ki normaldir. Aksine boyu 1.70 civari olanlar icin de astranin konsol yuksek kalir biraz, ceedin gorus acilari daha iyi. Ceed ic hacim olarak astra j'ye gore "ferah". Donus capi dusuk, dar alanda manevra cok daha kolay. Direksiyonu hissiz de olsa yolu iyi tutuyor. Otomatigi fazla yakar ama sorunsuzdur.8-9 litre mazot yaktiginiz yerde 1.4t 12lt benzin yakar ki ciddi fark var.

1.6 cdti otm astra j deseydiniz (ki 2016 sedanlarda var sadece, fiyatlar baya yuksek) o zaman ibre astraya kayabilirdi. Astra k dizel otm ise cok guzel bi paket olmus. Ornegin dun test ettim, 308 bluehdi otm'den daha az yaktigini söyleyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer iki araç arasında kaldıysanız ceed derim hem daha dolu hem dizel otomatik yarın satarkende astra kadar zararın olmaz astra güzel araba ama cosmo paketi değil paket olarak eksik ceed den kaldıki benzinli benzinin fiyatıda yüksek olduğunu düşünürsek her açıdan kia ceed geliyor dizel otomatik araba her zaman iyidir ülkemize göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Astra j kaliteli bir arac. Bende cosmo vardi, dusundugunuzun aksine cosmo koltuklari sporta 5 basar. Jantlar haric her yonuyle cosmo cok daha iyidir. Yalitimin bile daha iyi olduğu soyleniyor hatta. Benim satma sebebim 1.3 motordu. 1.4t icin performans sorunu olmayacaktır fakat tup taktirmam diyorsunuz, benzinle zor... kaldi ki tup de taksanuz magnezyum subap erime problemi var. Yani ideal bir cozum degil. Arabayi cok kullananlar icun j jasada bence tek secenek 1.6 cdti. Onda da otm yok.

Arkadas ceed icin klistrofobik yazmış ama katilmiyorum. Dun en az 10 yeni arac denedim. İc hacim olarak hepsinden genisti ceed. Arka tavan mesafesi de dahil, ama önde 1.90 boyu olanlar icin sorun olabilir bazi araclarda ki normaldir. Aksine boyu 1.70 civari olanlar icin de astranin konsol yuksek kalir biraz, ceedin gorus acilari daha iyi. Ceed ic hacim olarak astra j'ye gore "ferah". Donus capi dusuk, dar alanda manevra cok daha kolay. Direksiyonu hissiz de olsa yolu iyi tutuyor. Otomatigi fazla yakar ama sorunsuzdur.8-9 litre mazot yaktiginiz yerde 1.4t 12lt benzin yakar ki ciddi fark var.

1.6 cdti otm astra j deseydiniz (ki 2016 sedanlarda var sadece, fiyatlar baya yuksek) o zaman ibre astraya kayabilirdi. Astra k dizel otm ise cok guzel bi paket olmus. Ornegin dun test ettim, 308 bluehdi otm'den daha az yaktigini söyleyebilirim.

Opel kullanan ve Kia modellerini de deneyen biri olarak aynen katılıyorum.

Astra J 1.4T nin ekonomisi dizel Ceed kadar iyi olmayacaktır, Kia emsallerine göre bir nebze fazla yakıyor olabilir ancak yorumlarda butür detaylar katlana katlana abartı bir hal alır; "Ceed 8-10 litre yakar" "Astra 14 litrenin altına düşmez" vb.

Ceed 2 araç arasında daha ekonomik olan model ve bence kalite manasında hakettiği ilgiyi görmemiş bir araç, aklımda kaldığı kadarıyla direksiyonu Astra dan biraz daha endirekt bir yapıda o kadar.

• Kardes 2012 premium -2013 concept ve 2015 dct sanzumanli concept plus araclarimiz var. Sanirim ceed konusunda kilit isim olabilirim ama bu forumda yorum yapmaya pek yaklasmiyorum. Cunku bilmeyenlerin bilenleri bastirdigi bir forum. Farkindaysaniz konuda golfun hic adinin gecmedigi halde ibreyi golfe de cevirmeye calisanlar oldu. Bu arada ic yasam alani olarak rakiplerinden daha genis ici, arka diz mesafeside rakiplerinin onunde.

Sacma sapan munakasalardan sıkıldıgım icin kafaniza takilan soru isaretlerini pm den atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 21 Haziran 2016; 10:41:19 >
  • 2. eli önemliyse astra alman daha iyi olur
  • Konuyla ilgili mesaj attım. Çok teşekkür ederim.

Bu arada Kia'dan randevu aldım bu cumartesi aracı teste gidiyorum. Concept Plus dizel modelini deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardes 2012 premium -2013 concept ve 2015 dct sanzumanli concept plus araclarimiz var. Sanirim ceed konusunda kilit isim olabilirim ama bu forumda yorum yapmaya pek yaklasmiyorum. Cunku bilmeyenlerin bilenleri bastirdigi bir forum. Farkindaysaniz konuda golfun hic adinin gecmedigi halde ibreyi golfe de cevirmeye calisanlar oldu. Bu arada ic yasam alani olarak rakiplerinden daha genis ici, arka diz mesafeside rakiplerinin onunde.

Sacma sapan munakasalardan sıkıldıgım icin kafaniza takilan soru isaretlerini pm den atabilirsiniz.

Hocam niye DM, biz de nasiplenelim

Ben kilit bi soru sorayım mesela, makyajlı olanın yalıtımını nasıl buldunuz, öncekilerden farklı mı?

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Bugün astra 1.4T sport modelini kullanan arkadaşımla konuştum. (Daha yeni öğrendim sahibi olduğunu çok enteresan oldu :))
    Şehiriçi yakıt tüketimi ortalama 9lt olduğunu söyledi. Şehir dışında 120km yi geçmediğinde 6.5'e kadar düşürmüş. Ben hiç hatırlamıyorum 10lt'yi gördüğümü dedi. Bu durumda ceed içinde 7-8lt yakar diyebiliriz sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.