Şimdi Ara

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL] (336. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.374
Cevap
88
Favori
191.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wntd1903

quote:

Orijinalden alıntı: rodeotr

quote:

http://www.sketchtoy.com/23911521 harflendirme yöntemi ile nasıl çözülür bu sorular.şimdiden çok teşekkürler

L ve M?

evet birader açıklarsan sevinirim

minato açıklamış zaten.ama her soruya harflendirme yöntemini kullanmayın.bazen çok basit soruyu uzatmış olursunuz harflendirme yüzünden.bu soruda üretecin + ucundan cıkan akımın tamamı k nın üzerinden gececektir.ardından akımın önüne 2 yol cıkacak yolların bir tanesinde 2 lamba bir tanesinde 1 lamba var fakat 2 lamba olan yolda N lambası kısa devredir.çünkü uçları arasında potansiyel fark yoktur.yani iki yoldada 1 er lamba var gibi düsünebilirsin.bu durumda akım tam ikiye bölünecektir.yarısı L den yarısı M den gecip devreyi tamamlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MinatoNamikaze

quote:

http://www.sketchtoy.com/23911521 harflendirme yöntemi ile nasıl çözülür bu sorular.şimdiden çok teşekkürler

http://www.sketchtoy.com/23912074 + ve - kutuplardan çıkıcaksın önüne direnç veya lamba çıkana kadar telin gittiği her yer aynı harf direnç veya lambaya gelince öbür tarafına başka harf vericeksin sonra yine aynı mantık. Sonuçta aynı harfler arasında kalan lambalar paralel bağlı demektir aynı parlaklıkta olucak.

anladım birader saolasın kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

L ve M?

evet birader açıklarsan sevinirim

minato açıklamış zaten.ama her soruya harflendirme yöntemini kullanmayın.bazen çok basit soruyu uzatmış olursunuz harflendirme yüzünden.bu soruda üretecin + ucundan cıkan akımın tamamı k nın üzerinden gececektir.ardından akımın önüne 2 yol cıkacak yolların bir tanesinde 2 lamba bir tanesinde 1 lamba var fakat 2 lamba olan yolda N lambası kısa devredir.çünkü uçları arasında potansiyel fark yoktur.yani iki yoldada 1 er lamba var gibi düsünebilirsin.bu durumda akım tam ikiye bölünecektir.yarısı L den yarısı M den gecip devreyi tamamlayacaktır.

teşekkürler bu mantıkda güzel zaman kazanma açısından işe yarar

• 19tane soru oldugu ıcın winrara attım link https://hotfile.com/dl/196810569/4dafd28/Agrlk_Merkezi_Ve_Basit_makineler.rar.html

Sadece fizik sorular agırlık merkezi ve basit makinelerden aslında benzer sorular saoln sımdıden

ilk 10 sorunun cevabı yazmıyordu resımlerde onların cevabı SIRASIYLA

A A A C D C C C E D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruBankası -- 3 Mart 2013; 13:20:51 >
  • Rica ederim şuna da bi el atıverin:) Cevabı bilmiyorum A olabilir de olmayabilirde.
     2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinatoNamikaze -- 3 Mart 2013; 13:22:25 >
  • quote:

Rica ederim şuna da bi el atıverin:)

K daki sıvı basıncı P=h.d.g den 4h*2d*g=8hdg olur.L deki basıncını aynı yatay seviyedeki sıvının basıncından bulursun.yani
    h*2d*g den 2hdg gelir.oranlarsan 4 yapar.

• quote:

quote:

K daki sıvı basıncı P=h.d.g den 4h*2d*g=8hdg olur.L deki basıncını aynı yatay seviyedeki sıvının basıncından bulursun.yani

Ben de öyle düşündüm kesin eminiz dimi?

• quote:

quote:

quote:

Aynı yatay seviyede basınçlar aynı olur.Basınç sorularının tamamı bu presiple çözülür.zaten L nin basıncını da başka türlü bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodeotr -- 3 Mart 2013; 13:28:43 >

• Eyvallah
  • http://sketchtoy.com/23918351 yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı yatay seviyede basınçlar aynı olur.Basınç sorularının tamamı bu presiple çözülür.zaten L nin basıncını da başka türlü bulamazsın.

milleti yanıltmayın sıvı basıncı sadece aynı cins sıvı seviyelerinde eşittir. bu soruda toplam basınçtan hareket edeceğiz kap tabanında soldaki kolda 8hdg sağdakinde ise 2d.2hg ve hdg den toplam 5hdg 8 etmesi için L deki basınç 3hdg yani cevap 8/3

• quote:

Orijinalden alıntı: megadeth4

quote:

quote:

quote:

quote:

milleti yanıltmayın sıvı basıncı sadece aynı cins sıvı seviyelerinde eşittir. bu soruda toplam basınçtan hareket edeceğiz kap tabanında soldaki kolda 8hdg sağdakinde ise 2d.2hg ve hdg den toplam 5hdg 8 etmesi için L deki basınç 3hdg yani cevap 8/3

peki dahi arkadasım madem aynı yatay seviyede sadece aynı sıvıların basıncı eşit olur,o zaman bu soruyu çöz bakalım hangi presiple çözeceksin.

• Telefondan çekip gondermek icin ne yapmak gerekiyoo????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam işte aşağıda zaten sana noktalarla sıvı seviyesi eşitlenmiş oradaki basınçlar eşit yani 91cmhg= 10cmhg +76cmhg +su basıncı su basıncı burdan 5 cmhg çıkar oda 13,6x5 =1xh tan h=68 şimdi rahatladın heralde kardeşim
  • quote:

tamam işte aşağıda zaten sana noktalarla sıvı seviyesi eşitlenmiş oradaki basınçlar eşit yani 91cmhg= 10cmhg +76cmhg +su basıncı su basıncı burdan 5 cmhg çıkar oda 13,6x5 =1xh tan h=68 şimdi rahatladın heralde kardeşim

senin o ilk kurdugun esitlikte yararlandıgın sey benim dedigim prensip zaten.aksi halde neye gore kuruyorsun o esitligi?
    ben sana soyleyeyim;
    sol tarafta çizginin üst tarafındaki basınç=sag tarafta çizginin üst tarafındaki basınç(ve sag tarafta suyla cıva var yani farklı sıvılar)
    bu da fem dergiden;

•  2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

Bi bakarmisiniiizz????

• quote:

quote:

tamam işte aşağıda zaten sana noktalarla sıvı seviyesi eşitlenmiş oradaki basınçlar eşit yani 91cmhg= 10cmhg +76cmhg +su basıncı su basıncı burdan 5 cmhg çıkar oda 13,6x5 =1xh tan h=68 şimdi rahatladın heralde kardeşim

senin o ilk kurdugun esitlikte yararlandıgın sey benim dedigim prensip zaten.aksi halde neye gore kuruyorsun o esitligi?
    ben sana soyleyeyim;
    sol tarafta çizginin üst tarafındaki basınç=sag tarafta çizginin üst tarafındaki basınç(ve sag tarafta suyla cıva var yani farklı sıvılar)
    bu da fem dergiden;

yav bu ön yargı böyle birşey demekki sen konuyu yanlış anladıysan ben ne yapayım arkadaşın sorusunu yanlış çöznüşsün doğrusunu anlatıyoruz yok yine dinlemiyorsun

• Galiba megadeath4 arkadaşın dediği doğru sıvılarda kabın her yerinde basınç eşit iletiliyor sağ tarafta 8hdg sağlanması için L'ye yukarı doğru 3hdg olması mantıklı gibi geldi.
  • quote:

Galiba megadeath4 arkadaşın dediği doğru sıvılarda kabın her yerinde basınç eşit iletiliyor sağ tarafta 8hdg sağlanması için L'ye yukarı doğru 3hdg olması mantıklı gibi geldi.

doğru cevabı söyleyinde rahatlası rodeotr yoksa 40 yıllık basıncı yanlış çıkartıcak
  • Benim soruya bakarmisiniz plss???

• 
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.