Şimdi Ara

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL] (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.374
Cevap
88
Favori
191.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MinatoNamikaze

quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

http://img843.imageshack.us/img843/6538/080320131781.jpg

Beyler ben E buldum ama kitapçık A diyor.Şöyle düşündüm ben:

NH3 eklendiğinde Ag iyonuyla birleşerek kompleks bileşik oluşuyor.Ag iyon derişimi azaldığı için AgBr katısı daha çok çözünerek Ag ve Br iyonu oluşturuyor.Şimdi burada Br iyonunun kesin olarak arttığını söyleyebiliriz.[Ag][Br] çarpımının sabit olduğunu düşünürsek Br arttığına göre Ag azalır diye düşündüm.Fakat cevap Ag artar diyor.Anlamadım şimdi

Tamam AgBr bileşiğindeki Ag azalıcak ama eğer çöken bir iyon değilse Ag(NH3)2 iyonundaki Ag de var. Tam çözemedim bende ama onu da hesaba katmak gerek.

Çok sağol yaa.Sanırım dediğin gibi AgNH4+ iyonunu da sayıyor Ag iyonu diyince.Hiç o şekilde düşünmemiştim.Kitaba da baktım az önce ama bununla ilgili bir şey göremedim.Ama dediğin gibi düşünürüm bundan sonra böyle soru gelirse.Sağol tekrardan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azmuz

x, y pozitif tam sayıdır. x.y=10! Olduguna göre x kaç farklı değer alır ? Cevap 270 te nasıl olacak ? 5 tanesi x liraya alınan gömleklerin 3 tanesi y liraya satılarak yüzde 40 kar ediliyor. Buna göre x liraya alınan bir gömlek y liraya satılırsa yüzde kaç zarar edilir ? Cevap 16. Bu da son sorum : a ve b pozitif tam sayılardir. a=144.(b+1)+bkare-1 . Verilen bölme işlemine göre a+b toplamı en fazla kaçtır ?Cevap 2027

3. soruda verilen bölme işlemini göremedim ya da soruyu anlayamadım bir bakarsan çözmeye çalışırım.

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

çok çok Teşekkürler çözdüğünüz için yalnız pc yok bende telden resmi çok Az netlikte görebiliyorum görülmüyor fazla rica etsem zahmet olmazsa yazar misiniz ? Bölme işlemide klasik bölme işlemi gibi çizip yazın gerekli yerlere o zaman anlaşılır sanırsam :) bu arada 10! li soruyu anladım çok sağolun aklıma gelmedi hiç böyle yapmak xs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmuz -- 10 Mart 2013; 0:24:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=20Wu0qPqa5U
    beyler burda a=24*bilmem ne değil mi ?
    a yı 24e bölersem 24*bilmem neyi 24e bölmüş olmaz mıyım ? 24*bilmem ne/24 de bilmem ne değil mi ? kalan yok burda nasıl oluyor bu ? tam bölünüyor işte..
  • beyler 10 net arttırmak için bi kaç öneri verin
  • Cevapları üzerinde
    1- Kimyasal Rxnlar

2- Hayatımızdaki kimya

3- Mayoz bölünme

4- Karaciğerin görevleri

5- Kalıtım

6- Protistalar

7- Suyun Çözücülüğü

• quote:

Orijinalden alıntı: nurulmac11

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=20Wu0qPqa5U
    beyler burda a=24*bilmem ne değil mi ?
    a yı 24e bölersem 24*bilmem neyi 24e bölmüş olmaz mıyım ? 24*bilmem ne/24 de bilmem ne değil mi ? kalan yok burda nasıl oluyor bu ? tam bölünüyor işte..

Abi işte o bilmem ne dediğin kısım ondalıklı sayı oluyo tam sayı olsa haklısın öyle olsa soru olmaz zaten senin kafa uçmuş biraz bu soruda:)

• quote:

quote:

quote:

x, y pozitif tam sayıdır. x.y=10! Olduguna göre x kaç farklı değer alır ? Cevap 270 te nasıl olacak ? 5 tanesi x liraya alınan gömleklerin 3 tanesi y liraya satılarak yüzde 40 kar ediliyor. Buna göre x liraya alınan bir gömlek y liraya satılırsa yüzde kaç zarar edilir ? Cevap 16. Bu da son sorum : a ve b pozitif tam sayılardir. a=144.(b+1)+bkare-1 . Verilen bölme işlemine göre a+b toplamı en fazla kaçtır ?Cevap 2027

3. soruda verilen bölme işlemini göremedim ya da soruyu anlayamadım bir bakarsan çözmeye çalışırım.

çok çok Teşekkürler çözdüğünüz için yalnız pc yok bende telden resmi çok Az netlikte görebiliyorum görülmüyor fazla rica etsem zahmet olmazsa yazar misiniz ? Bölme işlemide klasik bölme işlemi gibi çizip yazın gerekli yerlere o zaman anlaşılır sanırsam :) bu arada 10! li soruyu anladım çok sağolun aklıma gelmedi hiç böyle yapmak xs

Rica ederim buyur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinatoNamikaze -- 11 Mart 2013; 1:18:15 >

• çok çok teşekkürler çözüm için :) yeni sorum :x+y+z=10 1/x+1/y+1/z=15 ise x+y/z + y+z/x + x+z/y kaçtır ?

• quote:

çok çok teşekkürler çözüm için :) yeni sorum :x+y+z=10 1/x+1/y+1/z=15 ise x+y/z + y+z/x + x+z/y kaçtır ?

147 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antmusti

Cevapları üzerinde
    1- Kimyasal Rxnlar

2- Hayatımızdaki kimya

3- Mayoz bölünme

4- Karaciğerin görevleri

5- Kalıtım

6- Protistalar

7- Suyun Çözücülüğü

1-

3-Anafaz kromozomların karşılıklı kutuplara çekildiği evre yani ya A ya B olucak. Anafaz II dediği için kromozom sayısı yarıya inmiş olucak Cevap B Anafaz I deseydi Cevap A olurdu.

5-Doğru bir ayrılmada her bir genden birer tane bulunması gerekir. Yani anne ve babadan gelebilecek farklı harflerden bir tane. III'de e geni yok IV de ise iki tane D geni var yanlış ayrılmalar olmuştur. Cevap III-IV

2-4-6-7- Usta bunlarda anlatacak pek bir şey bulamadım ezber sorusu bunlar. Kafanın takıldığı yeri sorarsan cevaplayabilirim belki.

• quote:

Beyler ben mezunum da 4 yıl aradan sonra giricem sınava dershaneye de gitmiyorum konuları bitireli çok oldu ama birkaç yeni konu var canımı sıkıyor fen konularında. Konu anlatımlı 2013 ygs fizik kimya biyoloji kitaplarının yalnız içindekiler sayfalarını çekip koyabilecek varsa çok büyük sevaba girer:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YaKaMoZ1231

quote:

çok çok teşekkürler çözüm için :) yeni sorum :x+y+z=10 1/x+1/y+1/z=15 ise x+y/z + y+z/x + x+z/y kaçtır ?

147 mi?

Evet :) nasıl olacak acaba ? Birde a.b.c=250 a,b,c pozitif tamsayı buna göre kaç tane (a,b,c) sıralı üçlüsü vardır ? Cevap 30

• quote:

quote:

Beyler ben mezunum da 4 yıl aradan sonra giricem sınava dershaneye de gitmiyorum konuları bitireli çok oldu ama birkaç yeni konu var canımı sıkıyor fen konularında. Konu anlatımlı 2013 ygs fizik kimya biyoloji kitaplarının yalnız içindekiler sayfalarını çekip koyabilecek varsa çok büyük sevaba girer:)

yeni kitap almadım bu sene yoksa yazardım konularıda merak ettim ne mezunusunuz ? Cevaplamak zorunda değilsiniz tabi

• quote:

quote:

quote:

yeni kitap almadım bu sene yoksa yazardım konularıda merak ettim ne mezunusunuz ? Cevaplamak zorunda değilsiniz tabi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunuyum Hacettepe Diş'te okuyorum da okuyamıyorum hiç bana göre değil inşallah bir mühendisliğe geçicem:)

• quote:

quote:

Cevapları üzerinde
    1- Kimyasal Rxnlar

2- Hayatımızdaki kimya

3- Mayoz bölünme

4- Karaciğerin görevleri

5- Kalıtım

6- Protistalar

7- Suyun Çözücülüğü

1-

3-Anafaz kromozomların karşılıklı kutuplara çekildiği evre yani ya A ya B olucak. Anafaz II dediği için kromozom sayısı yarıya inmiş olucak Cevap B Anafaz I deseydi Cevap A olurdu.

5-Doğru bir ayrılmada her bir genden birer tane bulunması gerekir. Yani anne ve babadan gelebilecek farklı harflerden bir tane. III'de e geni yok IV de ise iki tane D geni var yanlış ayrılmalar olmuştur. Cevap III-IV

2-4-6-7- Usta bunlarda anlatacak pek bir şey bulamadım ezber sorusu bunlar. Kafanın takıldığı yeri sorarsan cevaplayabilirim belki.

Eyvallah sağolasın.

Suyun çözücülüğünde kanda taşınmayla(O2) ve seyreltilmeyle(NH3) ilgili ama takıldığım nokta, besinlerin sindirimini kolaylaştırırken ne alakası var çözücülüğün?

• quote:

quote:

quote:

Cevapları üzerinde
    1- Kimyasal Rxnlar

2- Hayatımızdaki kimya

3- Mayoz bölünme

4- Karaciğerin görevleri

5- Kalıtım

6- Protistalar

7- Suyun Çözücülüğü

1-

Eyvallah sağolasın.

Suyun çözücülüğünde kanda taşınmayla(O2) ve seyreltilmeyle(NH3) ilgili ama takıldığım nokta, besinlerin sindirimini kolaylaştırırken ne alakası var çözücülüğün?

Sindirim deyince hep yağ glikoz aminoasit gelmesin aklına mesela emilim de sindirimin bir parçası, suda çözünen vitaminler var ADEK dışındakiler onlarda suda çözlüp taşınıyor emiliyor. Daha bir sürü örnek vardır illaki aklıma gelen bu oldu.

• arkadaşlar 3 soruyu çözemedim yardım eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermisss -- 11 Mart 2013; 16:02:44 >

• quote:

•  2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]
  •  2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

çözermisiniz
  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.