Şimdi Ara

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL] (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.374
Cevap
88
Favori
191.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MinatoNamikaze

quote:

Orijinalden alıntı: rodeotr

quote:

K 2 + kutup arasında kalıyor kısa devre kesinliklede I. öncülü anlayamadım ben.

L lambasının uçları arasındaki potansiyel fark üstündeki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşit.M lambasının ıçları arasındaki potansiyel fark ta yanındaki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşittir.hem lambalar hem de üreteçler özdeş oldugundan eşit parlaklıkta yanar.(V=i.R den hem R ler hem de V ler eşit olunca i de eşit oluyor.)

Tam kavrayamadım çizimle gösterebilmen mümkün mü?

laptop kullanıyorum.touchpad den çizim yapamam ama şöyle söyleyeyim:
    en üstteki üretecin sol ucuna "a" ,sag ucuna ise "b" yaz.üretecten cıkan akım L lambasına kadar herhangi bir direncle karsılasmadıgından L lambasının da sol ucu "a" sag ucu "b" olur.yani ucları arasındaki potansiyel farklar eşit.(yani V leri)
    Lambalar özdeş oldugundan parlaklıkları üzerlerinden geçen akımla dogru orantılıdır.
    aynı şeyi M lambası için yaparsan onun da uçları arasındaki potansiyel farkın yanındaki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşit oldugunu gorursun.üreteçler özdeş lambalar da özdeş olduguna gore L ve M lambalarından aynı şiddette akım geçer.bu da aynı parlaklıga sahip olduklarını gosterir.

•  2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL]

• quote:

Orijinalden alıntı: antmusti

1.Sorunun C şıkkında Katı kütlesini direk 0 dan başlatmış.Ama başlangıçta zaten kapta katı vardı. O yüzden C şıkkı yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

quote:

1.Sorunun C şıkkında Katı kütlesini direk 0 dan başlatmış.Ama başlangıçta zaten kapta katı vardı. O yüzden C şıkkı yanlış.

anladım saolasın...
    dikkatsizlik işte :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtgtrn

quote:

quote:

quote:

quote:

Sözelciler veya anlayanlar bir el atarsa sevinirim.Üç sorum olacak (FEM 4'LÜ) :

1-) Her ulusun kültürünü oluşturan çeşitli ögeler ve ortak değerler vardır.(ünsüz benzeşmesi nerede?)

2-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük hem yapım hem çekim eki ALMAMIŞTIR?

A-)Herkes DİZİNİN diğer bölümlerini merak ediyordu.

B-)Çevremizde var olan doğal GÜZELLİKLERE sahip çıkmalıyız.

C-)ESKİLERİN kitap sevgisi bir başkaymış doğrusu.

D-)Yaşadığı SIKINTILARI ilgili yerlere iletmiş.

E-)Cumhuriyet DÖNEMİNDE yazarlar toplumsal sorunları anlatmıştır.

3-)Aşağıdakilerden hangisi fiziki özelliklere göre oluşturulan bölgeler arasında yer almaz?

Düz ovalık bölgeler----Karadeniz iklim bölgesi----Maki bitki örtüsü bölgesi----Maden bölgesi----Engebeli bölgeler

Cevaplar:2-C,3-D Açıklayabilirseniz sevinirim.

1-) "oluş-(dur)turan" olmuş "Ögelerle" alakası yok onun doğru yazılışı o zaten:)
    2-)Hepsinde yapım eki var "eskilerin" de yok hem yapım hem çekim eki yoktur sadece çekim eki vardır.
    3-)Bu soruda da tüm şıklar doğal çevreye göre bölgeye ayrılmış maden bölgesi ise sanayi ve insanla ilgili fiziki özellik saymıyoruz.

Cevap için teşekkürler. 2.soru hatalı mı oluyor yani?

Hayır hatalı değil demek istediği hem yapım hem çekim ekinin ikisi birden bulunmuycak ikisinden biri bulunabilir yani anlatım bozukluğu var soru da iki anlam da çıkıyor:)

Peki eskilerin derken: kökü es-mek olamaz mı?

Yok ki hiç alaksı

• quote:

quote:

quote:

quote:

K 2 + kutup arasında kalıyor kısa devre kesinliklede I. öncülü anlayamadım ben.

L lambasının uçları arasındaki potansiyel fark üstündeki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşit.M lambasının ıçları arasındaki potansiyel fark ta yanındaki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşittir.hem lambalar hem de üreteçler özdeş oldugundan eşit parlaklıkta yanar.(V=i.R den hem R ler hem de V ler eşit olunca i de eşit oluyor.)

Tam kavrayamadım çizimle gösterebilmen mümkün mü?

laptop kullanıyorum.touchpad den çizim yapamam ama şöyle söyleyeyim:
    en üstteki üretecin sol ucuna "a" ,sag ucuna ise "b" yaz.üretecten cıkan akım L lambasına kadar herhangi bir direncle karsılasmadıgından L lambasının da sol ucu "a" sag ucu "b" olur.yani ucları arasındaki potansiyel farklar eşit.(yani V leri)
    Lambalar özdeş oldugundan parlaklıkları üzerlerinden geçen akımla dogru orantılıdır.
    aynı şeyi M lambası için yaparsan onun da uçları arasındaki potansiyel farkın yanındaki üretecin uçları arasındaki potansiyel farka eşit oldugunu gorursun.üreteçler özdeş lambalar da özdeş olduguna gore L ve M lambalarından aynı şiddette akım geçer.bu da aynı parlaklıga sahip olduklarını gosterir.

Anladım ama bir üreteçten bi lambaya çiziyorsun bu şekilde. Diğer üreteçten de gelmezmi o lambaya akım onu anlamadım.

• quote:

2. Soruda köpek pireye yuva sağlayarak yarar sağlar pire köpeğe zarar verir. Alg Oksijen üretir mantar karbondioksit ikisi de bunları kullanıp birbirine yarar sağlar. Vantuz balığı ise köpekbalığının dişlerindeki besinlerle beslenerek yararlanır köpek balığı fayda veya zarar görmez. Ama bazı kaynaklar köpek balığının da yarar gördüğünü söyler dişleri daha geç çürüyeceği için. Sorusuna göre 2 durumu da düşünmek gerekiyor.

3. Otozomol Baskın= R hasta yapan gen demek olur. Hasta olanlar Rr veya RR sağlamlar rr olur
    X'e bağlı Çekinik= X(r) hasta yapan gen olur. Hasta olanlar kızsa X(r)X(r) erkekse X(r)Y olur sağlamlar kızsa X(R)X(R) Taşıyıcı kızsa X(R)X(r) erkekse X(R)Y olur
    Otozomal Çekinik= r hasta yapan gen olur. Hasta olanlar rr sağlamlar RR Taşıyıcılar Rr olur
    Bunları şekilde yerlerine koyarsan 3 durumda da tablo mümkün olabiliyor. Bu arada taşıyıcılar da sağlam sayılıyor:)
    Yazıyla bu kadar anlatabildim takıldığın yeri sorarsan yine anlatmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinatoNamikaze -- 20 Mart 2013; 22:53:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1-) Her ulusun kültürünü oluşturan çeşitli ögeler ve ortak değerler vardır.(ünsüz benzeşmesi nerede?)

2-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük hem yapım hem çekim eki ALMAMIŞTIR?

3-)Aşağıdakilerden hangisi fiziki özelliklere göre oluşturulan bölgeler arasında yer almaz?

Düz ovalık bölgeler----Karadeniz iklim bölgesi----Maki bitki örtüsü bölgesi----Maden bölgesi----Engebeli bölgeler

1-) "oluş-(dur)turan" olmuş "Ögelerle" alakası yok onun doğru yazılışı o zaten:)
    2-)Hepsinde yapım eki var "eskilerin" de yok hem yapım hem çekim eki yoktur sadece çekim eki vardır.
    3-)Bu soruda da tüm şıklar doğal çevreye göre bölgeye ayrılmış maden bölgesi ise sanayi ve insanla ilgili fiziki özellik saymıyoruz.

Hayır hatalı değil demek istediği hem yapım hem çekim ekinin ikisi birden bulunmuycak ikisinden biri bulunabilir yani anlatım bozukluğu var soru da iki anlam da çıkıyor:)

Yok ki hiç alaksı

Sizi de yordum kusura bakmayın ama ben mantığını çözemedim bu işin dizinin derken kökü diz-mek mi oluyor öyleyse bununda bir alakasi yok,kökleri neye göre buluyoruz anlayamadim ¿

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

2. Soruda köpek pireye yuva sağlayarak yarar sağlar pire köpeğe zarar verir. Alg Oksijen üretir mantar karbondioksit ikisi de bunları kullanıp birbirine yarar sağlar. Vantuz balığı ise köpekbalığının dişlerindeki besinlerle beslenerek yararlanır köpek balığı fayda veya zarar görmez. Ama bazı kaynaklar köpek balığının da yarar gördüğünü söyler dişleri daha geç çürüyeceği için. Sorusuna göre 2 durumu da düşünmek gerekiyor.

3. Otozomol Baskın= R hasta yapan gen demek olur. Hasta olanlar Rr veya RR sağlamlar rr olur
    X'e bağlı Çekinik= X(r) hasta yapan gen olur. Hasta olanlar kızsa X(r)X(r) erkekse X(r)Y olur sağlamlar kızsa X(R)X(R) Taşıyıcı kızsa X(R)X(r) erkekse X(R)Y olur
    Otozomal Çekinik= r hasta yapan gen olur. Hasta olanlar rr sağlamlar RR Taşıyıcılar Rr olur
    Bunları şekilde yerlerine koyarsan 3 durumda da tablo mümkün olabiliyor. Bu arada taşıyıcılar da sağlam sayılıyor:)
    Yazıyla bu kadar anlatabildim takıldığın yeri sorarsan yine anlatmaya çalışırım.

sağolasın, sende iş var üstad (:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ki hiç alaksı

Sizi de yordum kusura bakmayın ama ben mantığını çözemedim bu işin dizinin derken kökü diz-mek mi oluyor öyleyse bununda bir alakasi yok,kökleri neye göre buluyoruz anlayamadim ¿

Kökü anlam ilgisine göre arıyoruz evet dizinin kökü dizmekten geliyor her hafta düzgün bir şekilde dizilmiş bölümlere dizi deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinatoNamikaze -- 20 Mart 2013; 23:27:27 >

• quote:

quote:

quote:

sağolasın, sende iş var üstad (:

Eyvallah elimizden geldiğince:)

• quote:

Orijinalden alıntı: yenikoykasabi

arkadaslar 2 tane sorum var,simdiden tesekkurler.

• quote:

quote:

çok treşekkürler hocam anladım sayenizde.

• http://sketchtoy.com/25782682 hangisi denklemin kökü değildir? c:4 üzeri çizgi :D

http://sketchtoy.com/25782717
  • quote:

quote:

quote:

çok treşekkürler hocam anladım sayenizde.

Rica ederim başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk190390

http://sketchtoy.com/25782682 hangisi denklemin kökü değildir? c:4 üzeri çizgi :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk190390

http://sketchtoy.com/25782682 hangisi denklemin kökü değildir? c:4 üzeri çizgi :D

çok teşekkür ederim uğraştığın için

• YGS Türkçe Sorusu;

"Sen işine yoğunlaş sakın evi merak etme." cümlesinde "ev" söylenerek "evde yaşayan insanlar" kastedilmiştir.
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde buna benzer bir kullanım söz konusudur?

A) Dağların şarkısına rüzgâr da ıslıklarıyla eşlik ediyordu.
    B) Geçen hafta toprağa verdiğimiz adam babamın can dostuydu.
    C) Evin içinde keskin küf kokusu gelenleri rahatsız ediyordu.
    D) Lokantaya gelen iki genç, köşedeki boş masaya oturuvermişti.
    E) Sait Faik'in eserlerinde yoğun bir insan sevgisi işlenir.

Ben A 'yı işaretledim, nedeni dağların şarkısı söylenerek aslında kuşların, derelerin, böceklerin falan seslerinin dahil edildiğini düşündüm, ancak cevap D imiş. Nasıl oluyor anlatabilirmisiniz, yoksa soru yanlış mı?
  • şu sorulara bakar mısınız?
    Yazım normalde o kadar çirkin değildir.

http://sketchtoy.com/25788536
    http://sketchtoy.com/25788691
    http://sketchtoy.com/25788923
    http://sketchtoy.com/25788980
    http://sketchtoy.com/25789050

Bonus;
    Türkçe ingilizce ve almanca dillerini bilenlerle bu dillerin hiçbirini bilmeyenlerin bulunduğu bir toplulukta Türkçe bilen herkes, ingilizce bilmekte ama Almanca bilmemektedir. Bu toplulukta en çok bir dil bilenlerin sayısı 13, yalnız bir dil bilenlerin sayısı 6 dır. İng. bilenler Almanca bilenlerden 6 kişi fazla olduğuna göre, almanca bilenlerle bu dillerin hiçbirini bilmeyenlerin toplam sayısı, ing. bilenlerden kaç fazladır? Cvp: 1

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorkemsem

YGS Türkçe Sorusu;

"Sen işine yoğunlaş sakın evi merak etme." cümlesinde "ev" söylenerek "evde yaşayan insanlar" kastedilmiştir.
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde buna benzer bir kullanım söz konusudur?

A) Dağların şarkısına rüzgâr da ıslıklarıyla eşlik ediyordu.
    B) Geçen hafta toprağa verdiğimiz adam babamın can dostuydu.
    C) Evin içinde keskin küf kokusu gelenleri rahatsız ediyordu.
    D) Lokantaya gelen iki genç, köşedeki boş masaya oturuvermişti.
    E) Sait Faik'in eserlerinde yoğun bir insan sevgisi işlenir.

Ben A 'yı işaretledim, nedeni dağların şarkısı söylenerek aslında kuşların, derelerin, böceklerin falan seslerinin dahil edildiğini düşündüm, ancak cevap D imiş. Nasıl oluyor anlatabilirmisiniz, yoksa soru yanlış mı?

ben D dedim nedeni ise masaya oturulmaz masadaki sandalyelere oturulur.

• 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.