Şimdi Ara

2014-2015 Teog [ ANA KONU!!!!] (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
8
Favori
41.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

quote:

Orijinalden alıntı: yol su elektrik

quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

quote:

Orijinalden alıntı: _savaş32_70

son bir ay kala ne yaparım...
    galiba 1 hafta okuldan izim alırım(yok yazmıyorlar yeterki teogdan iyi yapsın diyorlar) full soru çözerim
    son 1 ay kala full soru artı deneme düşünüyorum tatillerde geceye kalırım ama hafta içi belki

okula gitmen daha faydalı olur diye düşünüyorum takıldığın yerlerde vs. derslerde öğretmenlerin anlatır veya soru çözümü yaptırır genelde öyle oluyor

Ayrıca ortaöğretime geçişte devamsızlık sayısı etkili olacak. Merkezi sınavlardaki sorular, ders kitabındaki sorulara çok benziyor. Hatta biri aynı çıkmıştı, tıpatıp aynısı. Ne var ki, baskı hataları ve hatalı bilgiler var. Fen ve Teknoloji kitaplarının bazı bölümlerinde cevaplar verilmiş. Ayrıca bazı kitaplarda saçma sorular var. Matematik çalışma kitabında olimpiyat sorusu var Ucuz etin yahnisi yavan olur.

aynen kitaptaki sorular yakın oluyor dershanelerin kapanışa geçmesiyle sorularda okuldaki kitaplara doğru kaymaya başladı

Dershanelerin çoğu özel liseye dönüşecek. Benim gittiğim dershane de dönüşecek ama butik lise gibi bir şey olacak. Bina değişecek dediler ama ben sıcak bakmıyorum. Bahçesi yok. Yarıyıl tatilinde kantini su basmıştı. Bunlardan dolayı gitme ihtilmalim %10.

• ekle 7.sınıf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayadır girmiyordum arkadaşlar çalıştığım için. Anladığım kadarıyla özel okula ve dershaneye gidenler konuları bitirmiş neredeyse. Ben devlet okulunda olduğum için baya gerideyiz mesela
    Fende- Ses yeni bitti (ama ben kendim çalışarak ısı sıcaklığı bitirdim tek konu kaldı)
    Matematikte- Bugün özdeşliklere geçtik bayaa gerideyiz ( ama ben kombinasyonu bitirdim denklemler de bitti sayılır)
    İnkılapta- Buna şükür konular bitti test çözüyoruz
    İngilizcede- 11. ünite bitti

Bende son bir hafta kala rapor falan almayı düşünüyorum. Eğer teogda yapamazsam kesin matematikten yapamam (prizma konusu) . Ama onun dışında fen ve diğerlerini fullemek istiyorum bu teogda. Herkes çok iyi gidiyor, inşallah başarırız
  • prrizmanın bu sene çok az kısmı çıkcakmış özellikleri filan yani tüm müfredat yok saymana bile gerek yok
  • Korkutmak gibi olmasın ama bu sınav elerse ara kesit , prizma gibi konulardan eler.Matematik'te konularımızı bitireli 2 hafta oldu inanılmaz zorlanıyorum prizmalarda.Sizce 2.sınav zor mu olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ara kesit tamam da çok yüzlüler ve prizma-pramit in zor soruları var.Bence 2. Teog aşırı zor olucak çünkü 5000'e yakın tam yapan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 57Sinop57

Aynen ara kesit tamam da çok yüzlüler ve prizma-pramit in zor soruları var.Bence 2. Teog aşırı zor olucak çünkü 5000'e yakın tam yapan var.

Dostum benim düşüncemde o yönde ancak bu sınav zor olursa millet gelecek sene için dershanelerin kaldırılmasına isyan edecek.MEB bakanının yaptığı açıklamaya göre sınav kolay olacak gibi.
    Bakan : 2.sınavın zor olacağını düşünmek tamamen yanılgı.OYP ve YEP'te bir sürü ölçütümüz var.dedi.Nasıl olacak hiçbir fikrim yok.

• Arkadaşlar bence kesinlikle sınav zor olmayacak.Neden mi? Dershaneler kapatılıyor.MEB ''Dershaneye gerek yok.'' yargısını velilere aşılamak için sınavı zor yapmayacak.Sınav zor olursa MEB kendisiyle çelişir.Bir önceki arkadaşımızın da dediği gibi eleyecek o kadar çok ölçüt var ki.Eskiden SBS'de sınav zordu fakat eleyecek tek ölçüt tek sınav olduğu için zor yapmak zorundalar.Şimdi TEOG'da 1. sınav 2. sınav yıl sonu notları gibi 3 ölçüt var bu yüzden sınavı zor yapmaları yüzdeye vurursak bence %10 gibi bir şey.Kolay yapmaları da imkansız.Çünkü 1. sınavdaki gibi eleyici sorular az olursa yerleştirmede problem yaşanır.Bu yüzden MEB kesinlikle sınavı orta zorlukta yapacak.Yani 1. sınavdaki gibi olmayacak ama çok zor da olmayacak.Yıl sonu notları çok önemli.Bence herkes zora çalışmalı.Zoru yapan kolayı da yapar.Benim görüşlerim böyle.Herkese iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: snow_angel06

Arkadaşlar bence kesinlikle sınav zor olmayacak.Neden mi? Dershaneler kapatılıyor.MEB ''Dershaneye gerek yok.'' yargısını velilere aşılamak için sınavı zor yapmayacak.Sınav zor olursa MEB kendisiyle çelişir.Bir önceki arkadaşımızın da dediği gibi eleyecek o kadar çok ölçüt var ki.Eskiden SBS'de sınav zordu fakat eleyecek tek ölçüt tek sınav olduğu için zor yapmak zorundalar.Şimdi TEOG'da 1. sınav 2. sınav yıl sonu notları gibi 3 ölçüt var bu yüzden sınavı zor yapmaları yüzdeye vurursak bence %10 gibi bir şey.Kolay yapmaları da imkansız.Çünkü 1. sınavdaki gibi eleyici sorular az olursa yerleştirmede problem yaşanır.Bu yüzden MEB kesinlikle sınavı orta zorlukta yapacak.Yani 1. sınavdaki gibi olmayacak ama çok zor da olmayacak.Yıl sonu notları çok önemli.Bence herkes zora çalışmalı.Zoru yapan kolayı da yapar.Benim görüşlerim böyle.Herkese iyi çalışmalar.

Bence tam tersi çok zor olabilir. Çünkü 4 bin küsür tam puan yapan öğrenci var. İlk defa bu kadar çok tam olmuş ve bu öğrencilerin hepsi ikinci sınavda da tam puan yaparsa herkes en iyi liseye (Galatasaray vs.) gitmek isteyecek. Bu yüzden daha zorlayıcı ve eleyici sorular koyarlar ki yoğunluk olmasın. Yoksa çok zor olur. Öğretmenimle de konuştum o da böyle dedi ve MEB'in yayınladığı testleri gördüyseniz çok zor sorular var arada onun gibi sorarlarsa yine eleyici sorularla karşılaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzman_Tekno -- 22 Mart 2015; 16:48:50 >

• Merhaba arkadaşlar bnde konuya dahil olmak istiyorum benide eklermisin 7. sınıflara.
  • 8. sınfa ekle beni. Bu arada wareze girmiyorsa anafen test kitabımdaki soruların çözümleriyle (videolu) beraber bulunduğu siteyi ve testlere erişmek için gereken kodları dağıtabilirim.
  • gençler liseye geçince "allaha şükür fizikten 15 alıyorum" diyeceksiniz o yüzden fazla kasmayın
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    fakat 50 geçer not
  • Merhaba arkadaşlar, bu iki sorumda yardımcı olur musunuz?Hepinize başarılar

• aspilicueta24 sağdaki soruyu anlatıyorum bitkinin fotosentez yapmasındaki amaç glikoz üretmek yani besin üretmek . fotosentez hızı besinini karşılayacak kadar hızlı olması bitki için yeterlidir daha fazla olması imkansızdır zaten o zaman dünyada bir oksijen dengesi olmazdı yani cevap B şıkkı.....
    diğer soruyu açıklıyorum sen orda cana doğru demissin oyüzden canı açıklamıcam ayşe yanlış çünkü zaten çimlenen tohum fotosentez yapamaz o yüzden sadece solunum yapıcak ve co2 ürettiği için kireç suyu bulanacak. Ece doğru çünkü bitki solunum yapacak ortamda oksijen azılacak ürettiği karbondioksitide kireç suyu alıcak ve o2 ile co2 azalacak sınavda başarılar...
  • quote:

fakat 50 geçer not

yani?
    yani bütünlemeye kalırsınız
  • quote:

yani bütünlemeye kalırsınız

o öyle değil isterse 2 sınavdan da 01 01 alsın karne ortalaması 50yi geçerse geçiyor
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Kardeş 8lere ekle benide. İlk teog 3(turk-mat). 98 gibi de bi ortalama var.

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.