BMW grubuna ait dünyanın en çok bilinen otomobil markalarından MINI, 2014 model yeni üstü kapalı Cooper modelinde park yardım sistemi, otomatik kaza önleme sistemi ve çeşitli bilgileri sağlayabilen HUD (Head-up display) ekranı gibi birçok yeniliği sürücülere sunacak.
Kasım ayında düzenleneceğini söylenen 2013 LA Auto Show kapsamında sergilenmesi beklenen 2014 model üstü kapalı Mini Cooper, öncelikle ön konsolu üzerinde yarı şeffaf yapıya sahip bir ekran barındıracak. Kullanıcıya bu ekran üzerinden tabela bilgisi, navigasyon, hız limiti, mevcut hız ve diğer güvenlik ile alakalı gelişmeleri sağlayabileceği belirtilen araç, üzerine yerleştirilen kamera sistemleriyle de çevresinde yer alan diğer araçlar ya da yayalar hakkında tarama yapacak, saate 50 Km hızın altında meydana gelebilecek kazaları otomatik fren sistemiyle önleyebilecek. Kaza önleme sisteminin erken, orta ve geç olmak üzere üç farklı kademeye sahip olacağı ve böylece sürüşü olumsuz etkileyebilecek unsurların önüne geçilebileceği belirtiliyor.
Aynı zamanda sonar tabanlı tarama özelliğiyle geliştirilen yeni bir yardımcı park sistemi, video tabanlı hız sabitleyici ve yol trafik durumuna göre otomatik kararan farlar gibi yeni teknolojiler ile geleceği açıklanan yeni Mini Cooper, çok daha kullanıcı dostu ve güvenli bir yapıya kavuşmuş durumda.
50 km altı kaza önleme sistemi , pek bir anlam veremedim . Hız sabiteyici zaten beklenen bir yenilikti . Mini cooper en kaliteli arabalardan birisi yenisini almayı düşünebilirim . Fuarda görelim , düşünelim . - 2013 üstü açık mini cooper sahibiyim .
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
50 km altı kaza önleme sistemi , pek bir anlam veremedim . Hız sabiteyici zaten beklenen bir yenilikti . Mini cooper en kaliteli arabalardan birisi yenisini almayı düşünebilirim . Fuarda görelim , düşünelim . - 2013 üstü açık mini cooper sahibiyim .
Sorduk mu :P :D Güle güle kullanın BMW gerçekten güzel üretiyor Cooperları
50 km de frene basabilmek guzel bi yenilik olmus, zaten direksiyon olmasi da beklenen bir yenilikti... Mini cooper dunyanin en kaliteli markasi. Fuardaki kizlari gorunce yenisini almayi dusunebilirim, 2018 ustu acik bazen kapali mini sahibiyim. :P
quote:
Orijinalden alıntı: ozthewiz
50 km de frene basabilmek guzel bi yenilik olmus, zaten direksiyon olmasi da beklenen bir yenilikti... Mini cooper dunyanin en kaliteli markasi. Fuardaki kizlari gorunce yenisini almayi dusunebilirim, 2018 ustu acik bazen kapali mini sahibiyim. :P
haha arkadaş iyi sallamış aşağıda ya :D
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
/>
20.07.2014 tarihinde Bursa mini bayisinde mini cooper d otomatik vitesli test aracına bindim.benim sormak istediğim araç kalkışlarda hızlanırken ve frenle yavaşlamaya kalktığınızda araçta çok rahatsız edici bir titreme hissediyorsunuz böyle bi sorunla karşılaşan arkadaş varmı ???