Şimdi Ara

2014 TIP KAZANANLAR Buraya!!! (TÜM TIPÇILAR BİRLEŞİN!!!!) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
23
Favori
20.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hackpasa

beyler kocaeli tıpta 4.sınıf öğrencisiyim sorunuz varsa alabilirim

Trakyadayım ama sorayım. İlk sene genel olarak nasıl geçer?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dicle Tip kazanan kardesimiz varsa yardimci olabilirim herhangi bir konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

quote:

Trakyadayım ama sorayım. İlk sene genel olarak nasıl geçer?

oldukça sıkıcı. sürekli kliniğe geçeyim de bitsin bu çile diye beklersin. ayrıca dersleri zor zannedersin 2 yıl sonra dönüp kendine kahkaha atarsın.

biyoistatistik. tıp tarihi deontoloji. tıbbi biyoloji genetik. biyokimya anatomi histoloji falan var derslerde
  • arkadaşlar hatanın neresinden dönerseniz kârdır. Arkanıza bakmadan kaçın son pişmanlık fayda vermez çooook üzülursunuz sonra...

• quote:

-hocam biraz yurtlardan bahseder misin?
    -1. sınıf için eve çıkmak mantıklı mı?
    -1 ya da 2 kişi eve çıksam zor olur mu?masrafı çok olur mu?
    -izmit te tıp öğrencisi için günler nasıl geçer?
    -sınıf geçme notu ve sistemi nasıl? bi kısaca açıklarsanız çok makbule geçer
    -hoca öğrenci ilişkisi iyiymiş diye duydum doğru mudur?
    -son olarak tıp fakültesi kocaeli üni.nin dışındaymış,üniversite de takılır mısınız yoksa tıp fakültesi ayrı olarak kendi başına bi üni gibi midir?

şimdiden çok teşekkür ederim kısa kısa cevap verseniz de olur

• bu kitaplara felan ne kadar ödüyorsunuz bide bak bnu yaparsanız iyi olur dediğiniz bişeyler varmı okuyan abilerimiz
  • Mevlana tıp. Başka burayı kazanan yok mu :)

• birleşin ve voltranı oluşturun.

Şaka bir yana hayırlı olsun hepinize
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi

• Deli olacam ya harrani kazanan bir insan yok mu su forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: ChicharitoBalbazar

quote:

-hocam biraz yurtlardan bahseder misin?
    -1. sınıf için eve çıkmak mantıklı mı?
    -1 ya da 2 kişi eve çıksam zor olur mu?masrafı çok olur mu?
    -izmit te tıp öğrencisi için günler nasıl geçer?
    -sınıf geçme notu ve sistemi nasıl? bi kısaca açıklarsanız çok makbule geçer
    -hoca öğrenci ilişkisi iyiymiş diye duydum doğru mudur?
    -son olarak tıp fakültesi kocaeli üni.nin dışındaymış,üniversite de takılır mısınız yoksa tıp fakültesi ayrı olarak kendi başına bi üni gibi midir?

şimdiden çok teşekkür ederim kısa kısa cevap verseniz de olur

kyk yurtları var kampüsün altında. fakülteye yokuş yukarı yürüyerek 15dk. merkezde de özel yurtlar var. ben 3 sene ilimyayma cemiyetinin yurdunda kaldım bu sene eve çıktım her bir anısını özliyeceğim(odalar 6 kişilikti)

bence en az 2 sene yurtta kal. 3 sınıf zordur çalışmak için eve çıkmak isteyebilirsin. yurtta full mühendis arkadaşım vardı onlar çalışmıyo diye ben de adapte olmakta zorlanıyordum. ama ben konfor istiyorum diyorsan çık tabii hemen eve ama tek çıkarsın mecburen ve masraflı olur.

kiralar 550-600 (3+1). faturalar istanbula göre ucuz elektrik ve su. dogalgaz aynı ama. sen hesapla işte.

izmit harika bir şehir bence. minyatür bi istanbul. istanbuldan farkı şehir merkezi diye bir kavram var sırtını bir yerlere dayayıp yön konumunu ayarlayabiliyorsun.
    herşeyden hemen hemen bir tane var gibi düşünebilirsin. 3 tane sinema var. 2-3 düzgün ps cafe var. 3-4 öğrenci dostu restorant. bunun gibi yani olay nerde neyi bulacağını hemen kavrıyorsun. ben kendi adıma izmiti istanbuldan çok daha seviyorum ki 15 senedir istanbulda yaşıyorum. ayrıca izmitte otobüsler çok sık geçer. 1.15 lira öğrenci akbil. ve hemen hemen hiç trafik yok cennet gibi bu konuda.

hoca öğrenci ilişkisi cidden çok iyi. bir iki hoca ve anabilim dalı hariç hepsi öğrenci dostu ve canayakın. ben genel cerrahiden mikrobiyolojiden falan profesörlerle çok kahvaltı yaptım.

teorik olarak fakülte üniden çok uzak değil istersen üniye ve kulüplere etkinliklere dahil olup onların kantinlerinde vakit geçirebilirsin ama pratikte baktığında herkes yılda 3-4 defa filan geçiyor kampüse. kampüs bir şehir gibi surlarla çevrili, hastane ve fakülte izole. aralarında otobüs durakları var. açıkcası kayıt olma dışında bi işin olmicak kampüsle.
    fakülte dağda biliyosun di mi hat 33le 30dakika merkezden. 600rakımlı bi yer kışın çok soğuk.

eğitim sistemi kurul +final

1sınıf 6, 2.sınıf 5, 3.sınıf 8 kurul. (yani komite diyor bazı fakülteler)
    her kurul sonunda bi sınav oluyosun. sınav sadece o kurulu kapsıyor 100 soru içinde tüm dersler var ygs gibi ve derslerin soru sayıları ağırlıklarına göre. sene sonunda kurul ortalamanın yüzde 60ı ile finalin yüzde 40 alınıyor. 65 i geçersen sınıfı geçersin yoksa büte girersin o da olmazsa ggwp. 80 üstü ortalama yapıp hiç bi sınavda 65 in altına düşmezsen finalden muaf olup direk sınıf atlarsın. ben hep finalsiz geçtim
    4-5 sınıflarda stajlar var her fakültede aynı hemen hemen. 6.sınıf internlük

• Cumhuriyet
  • Cerrahpaşa İngilizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzKn

Cerrahpaşa İngilizce

Puan+sıralama versene merak ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hackpasa H kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam zahmet ettiniz sağolun

küçük bi soru daha geldi aklıma.

-peki kocaeli tıp genel olarak diğer tıplara kıyasla zor mu kolay mıdır? siz finalsiz geçmek için ne kadar çalıştınız?(tabi bu kişiden kişiye değişir sizin fikriniz nedir)

-ha bide hocam ben 94lüyüm yaş büyüklüğü avantaj ya da dezavantaj yaratır mı bana?

tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

Herkesi toplu ilk mesaja ekleyeceğim bu sayede birbirimizi daha kolay buluruz.

ben yanlış yazmışın kocaeli olcak kardeş
  • quote:

-peki kocaeli tıp genel olarak diğer tıplara kıyasla zor mu kolay mıdır? siz finalsiz geçmek için ne kadar çalıştınız?(tabi bu kişiden kişiye değişir sizin fikriniz nedir)

-ha bide hocam ben 94lüyüm yaş büyüklüğü avantaj ya da dezavantaj yaratır mı bana?

tekrar teşekkürler

Kocaeli tip nispeten birazcik daha zor olabilir ama cok fazla bi fark yoktur. Ama diger fakultelere gore temel bilimleri daha iyi ezberlettigini soyleyebilirim. Simdi finalsiz gecme konusunda soyle bisey diyeyim. Senin zekandan bagimsiz olarak tibba yatkinlik ve ezber kabiliyeti diye bisey var. Bunun gercekten zekayla organik hic bir bagi yok. Benim korkunc derecede andaval arkadaslarim her sinava 1 hafta calisip cikmiscozerek finalsiz gectiler. Ben de pek zeki birisi degilimdir ama fotografik hafizam oldugu icin anatomiye digerlerinden cok daha az calistim hala da hatirlarim. Ama finalsiz gecmek aslinda tatilini erkene almak disinda bi avantaji yok aksine finalle gecenler tum seneyi tekrar ettikleri icin avantajli bile sayilabilirler. Bazi hocalar 3. Sinifta mutlaka finale kalin falan diyodu. Ben cikmislari analiz edip notlardaki onemli noktalari cikarark calistim .

Ben sene kaybi olmadan girdim ama siniftaki bazi akranlarimi gorunce anaokulunda gibi hissediyorum. 94lu olman sadece biraz daha fazla aci cektirecektir o kadar bence

• Ben de Gazi Tıp kazandım 3659.cuydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ic06 -- 24 Temmuz 2014; 2:01:00 >
  • quote:

quote:

tekrar teşekkürler

Kocaeli tip nispeten birazcik daha zor olabilir ama cok fazla bi fark yoktur. Ama diger fakultelere gore temel bilimleri daha iyi ezberlettigini soyleyebilirim. Simdi finalsiz gecme konusunda soyle bisey diyeyim. Senin zekandan bagimsiz olarak tibba yatkinlik ve ezber kabiliyeti diye bisey var. Bunun gercekten zekayla organik hic bir bagi yok. Benim korkunc derecede andaval arkadaslarim her sinava 1 hafta calisip cikmiscozerek finalsiz gectiler. Ben de pek zeki birisi degilimdir ama fotografik hafizam oldugu icin anatomiye digerlerinden cok daha az calistim hala da hatirlarim. Ama finalsiz gecmek aslinda tatilini erkene almak disinda bi avantaji yok aksine finalle gecenler tum seneyi tekrar ettikleri icin avantajli bile sayilabilirler. Bazi hocalar 3. Sinifta mutlaka finale kalin falan diyodu. Ben cikmislari analiz edip notlardaki onemli noktalari cikarark calistim .

Ben sene kaybi olmadan girdim ama siniftaki bazi akranlarimi gorunce anaokulunda gibi hissediyorum. 94lu olman sadece biraz daha fazla aci cektirecektir o kadar bence

büyük ihtimal ben baya sırıtıcam 96lılar arasında, tip olarak da onlarla benim yeğen modunda olabilirim

cevaplar için teşekkürler belki izmit'te görüşürüz,iyi geceler

• Arkadaşları tebrik ediyorum,bizede kısmet inşallah :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.