Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim hocam

slyman_b
    Uygundur hocam fakat samsung hdd 16mb cache modelini tavsiye edemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Teknik.Servis
    Pminize cevap vermeye çalıştım ama sanırım profil ile ilgili bir sorununuzdan dolayı pm alamıyorsunuz hocam.
    9800gt yerine 4850 derim hocam,
    anakart olarakta p45 ds3l yada p45 ds3 derim

İlginize teşekkür ederim.Anakart olarak gigabyte fazla güvenmediğimden dolayı asusa yönelmiştim.Ekran kartı olarakta 4850 ısınma problemi yaşıyormuş ve referans tasarımmış goldda olan o yüzden 9800 gt'ye daha sıcak bakıyorum.
  • Dünden itibaren 4850 referans tasarım kullanıyorum daha öncede çok kullandım ısınma sıkıntısı bana sorarsanız yok. Isınıyor ama sıkıntı yaratmıyor, sıkıntı yaratması demek kilitlenme yapması görüntü bozması demek, araba gibi düşünün 90 derece araba motor suyu sıcaklığı için nasıl normal kabul ediliyorsa bence oyunlarda ve masaüstünde 90 dereceyi geçmeyen ekran kartları normaldir.

Asus son dönemlerde çok güvenilirlik kaybetti.
  • quote:

Dünden itibaren 4850 referans tasarım kullanıyorum daha öncede çok kullandım ısınma sıkıntısı bana sorarsanız yok. Isınıyor ama sıkıntı yaratmıyor, sıkıntı yaratması demek kilitlenme yapması görüntü bozması demek, araba gibi düşünün 90 derece araba motor suyu sıcaklığı için nasıl normal kabul ediliyorsa bence oyunlarda ve masaüstünde 90 dereceyi geçmeyen ekran kartları normaldir.

Üstad p45 ds3l yada p45 ds3 derim arasındaki "l" neyin farkını temsil etmektedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teknik.Servis

quote:

Dünden itibaren 4850 referans tasarım kullanıyorum daha öncede çok kullandım ısınma sıkıntısı bana sorarsanız yok. Isınıyor ama sıkıntı yaratmıyor, sıkıntı yaratması demek kilitlenme yapması görüntü bozması demek, araba gibi düşünün 90 derece araba motor suyu sıcaklığı için nasıl normal kabul ediliyorsa bence oyunlarda ve masaüstünde 90 dereceyi geçmeyen ekran kartları normaldir.

Üstad p45 ds3l yada p45 ds3 derim arasındaki "l" neyin farkını temsil etmektedir?

aynısını soracaktım ben de bi de p45 ds3r var bunun fiyatı epey fazla neden acaba ?

• Benim merak ettiğim şey gigabyte ile msi markası arasında ciddi bir kalite farkı mı war yada şu 2 model arasında benim göremediğim önemli bir fark war ki 2 kat fiyat farkı mevcut 2 ana kart arasında?

Gigabyte GA-EP45-EXTREME
    msi P45 Platinum DDR2 1200MHZ 1600(O/C)FSB E-SATA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 13 Kasım 2008; 23:31:33 >
  • Teknik.Servis, slyman_b
    Gigabyte ta L serisi, daha düşük kapasite ile ifade edilebilir, ds3l normal kullanıcılar için bir uygundur ama hız aştırma yeteneği olarak çok kısıtlıdır.

Austin powers
    MSI daha ucuz maliyetli anakartları ile kullanıcı dostu olmuştur, gigabyte ise dayanıklılığı ile öne çıkar hocam, ama extreme serisi ileri düzey hız aştırma tutkunları için daha ideal.
  • selamlar
    oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum. bi değerlendirebilir misiniz son durumumu hocam.

-Intel core2quad q6600 2,4dc 1066mhz
    -Gigabyte EP45C - DS3R FSB 1333
    -Powercolor HD 4870 512 mb GDDR5 256bit
    -Kingston 2*2gb 800mhz
    -Seagate 500gb 7200 NCQ SATA2 32mb
    -powersupply Thermaltake 750W

işletim sistemim xp olacak.

bu arada 4850 ekran kartında soğutma sistemi yokmuş sanırsam. dolayısı ile yanına bir de soğutma sistemi kurarsam 4870 ekran kartı fiyatına gelmese de yaklaşıyor. o yüzden 4870 seçtim. ama bu konuyu da bi değerlendirirseniz sevinirim.
  • Merhabalar,

Anakartınızda combo olan modeli seçmenizi tavsiye etmiyorum hocam.
    4850 soğutmasız gelemez hocam, referans tasarımdır olsa olsa oda sorun yaratmaz.
  • quote:

Teknik.Servis, slyman_b
    Gigabyte ta L serisi, daha düşük kapasite ile ifade edilebilir, ds3l normal kullanıcılar için bir uygundur ama hız aştırma yeteneği olarak çok kısıtlıdır.

Austin powers
    MSI daha ucuz maliyetli anakartları ile kullanıcı dostu olmuştur, gigabyte ise dayanıklılığı ile öne çıkar hocam, ama extreme serisi ileri düzey hız aştırma tutkunları için daha ideal.

Hocam ben bilgisayarı 7/24 kullancam.Goldpc de l siz olan anakarttan sipariş veremiyorduk l li olandan verdim.OC ile uzaktan yakından ilişkim olmayacak..
  • öncelikle kolay gelsin,emekleriniz için çok teşekkür ederim.tavsiye listesinde tam olarak aradığım şeyi bulamadığım için bir danışmak istiyorum.sürekli internete bağlı kalan,fazla elektrik tüketmeyen,full hd televizyonuma bağlayıp full hd filmleri rahatlıkla seyredebileceğim anakart,işlemci,ekran kartı,ram tavsiyeleriniz olabilir mi?Şimdiden teşekkürler...
  • OErdem,

Cevabın için teşekkür ederim.
    Msi dan vazgeçtim madem öyle, bu arada ben hız aşırtmayı yapan biri olmadığımdan Extreme yerine DQ6 mı almalıyım? Neyi tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Austin powers

OErdem,

Cevabın için teşekkür ederim.
    Msi dan vazgeçtim madem öyle, bu arada ben hız aşırtmayı yapan biri olmadığımdan Extreme yerine DQ6 mı almalıyım? Neyi tavsiye edersiniz?

Valla arkadaşım bencede MSI kullanmamanı öneririm. Ben MSIya bir türlü ısınamadım. Bu anakartı toplam 4 yıldır kullanıyorum kullandığım parçaları düzgün çalıştırmıyo sürekli sorun veriyor. Sen sen ol gigabyte den şaşma.
  • Üstadım selam,
    12 ay vadeli 1500 ytl civarına sadece gövde toplamak istiyorum. Aşağıdaki conf. HD videolar, Fifa 2009 gibi oyunlar için yeterli olur mu? Ya da herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşarmıyım. Fikrini bildirirsen memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

AMD Phenom X4 9950 2.6Ghz 2MB L3 Chache 65nm CPU
    GIGABYTE DS3 AMD 770 DS3 AM2+ DDR2 1066Mhz ANAKART
    OCZ 4GB (2x2 GB) KIT 1066MHZ DDR2 PC2 8500 REAPER RAM
    SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK
    SAMSUNG SH-S202J 20X ± DOUBLE LAYER KUTULU DVD-RW
    SAPPHIRE HD4850 Toxic GDDR3 512Mb 256Bit Zalman Fan Ekran Kartı
    COOLER MASTER CENTURION RC-T05 460W MidT ATX SİYAH KASA
    S-LINK 1.44MB DİSKET SÜRÜCÜ SİYAH
  • Teknik.Servis
    İyi günlerde kullanın hocam.

lightman
    Hocam, ekonomik film için hazırlamış olduğum makina size uygun

Austin powers

Hocam açıkcası DQ6 çok bir kart olmasına rağmen normal kullanımda stabilite dışında alt modelleri ile çok fark gösteremez, normal kullanımdan kastım ise internet veya sırf oyun.
    Ama sisteminize bir sürü sabit disk bağlayıp bunları yüklü bir sistemde yani, birkaç dvd writer ve kuvvetli bileşenler ile kullanıcaksanız sağlam bir anakartınız olması lazım.

Tek ekran kartı ile oyun oynamayı planlıyorsanız p45 çipseti uygun ama crossfire yapacaksanız x38 en mantıklı tercih.

mors
    Sistem güzel hazırlanmış hocam, ama ben intel tabanlı sistemin daha performanslı olacağını söylemek isterim.

• quote:

Teknik.Servis
    İyi günlerde kullanın hocam.

Keşke olsaydı .Gold'un sitesi çok kalitesiz stokta görünen ürünlerini teslim edemiyorlar.Bugün altarnatif sistem diye bir mail atmışlar ;
    Stok Kodu Stok Adı Miktar Birim Fiyat Döviz
    01.03.01.575 MB ASUS P5Q SE/R iP45 4D2 6SATA 1600 RAID 1 ADET 134 USD
    01.03.05.466 KASA C.MASTER ELITE RC-332-KKPA-GP 390W SİYAH PFC 1 ADET 79 USD
    01.03.02.093 CPU INTEL Q6600 2.40GHz LGA775 8MB 1066MHz 1 ADET 212 USD
    01.03.03.167 RAM KINGSTON 1GB 1066MHZ DDR2 (KHX8500D2/1G) HYPER 1 ADET 29 USD
    01.03.03.167 RAM KINGSTON 1GB 1066MHZ DDR2 (KHX8500D2/1G) HYPER 1 ADET 29 USD
    01.03.09.659 VGA SPARKLE 9800GT 512MB 256Bit DDR3 DX10 PCI.EXP. 1 ADET 149 USD
    01.03.06.007 KB A4 TECH KB-21620D KB21/OP620D KİT SİYAH MM 1 ADET 13 USD
    01.03.04.388 HD SAMSUNG 750 GB 7200RPM 32MB SATA2 1 ADET 109 USD
    01.03.03.179 RAM KINGSTON 2 GB DDR2 800MHZ 1 ADET 31

Şaka gibiler...Yoksa yok diyin kardeşim ben altarnatif istemeden bana altarnatif göndermişler.Elinizde yoksa niye stoklarda göstieriyorsunuz.Garip olan başka olayda Levent Gold'a gittim orada kasa,ram,ekran kartı yoktu ama işlemci vardı. (E8400) Ama online satış sitelerinde işlemci yok bana q6600 öneriyor.Fiyat farkınıda çatır çatır almak istiyorlar...Siparişimi iptal ettircem büyük ihtimalle.Yardımların için tekrar teşekkür ederim OErdem üstadım.

• Sistem güzel hazırlanmış hocam, ama ben intel tabanlı sistemin daha performanslı olacağını söylemek isterim.

Cevap için çok teşekkürler üstat. Sanırım bu conf. sizin daha çok önereceğiniz türden olurdu.

INTEL Q6600 Quad Core 2.4 Ghz 8 Mb Cache 1066FSB 65 Nm CPU
    GIGABYTE GA-EP45-DS3L P45/ICH10 DDR2 1200MHZ 1600FSB ANAKART
    OCZ 4GB (2x2 GB) KIT 1066MHZ DDR2 PC2 8500 REAPER RAM
    SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK
    SAMSUNG SH-S202J 20X ± DOUBLE LAYER KUTULU DVD-RW
    SAPPHIRE HD4850 Toxic GDDR3 512Mb 256Bit Zalman Fan Ekran Kartı
    COOLER MASTER CENTURION RC-T05 460W MidT ATX SİYAH KASA
    S-LINK 1.44MB DİSKET SÜRÜCÜ SİYAH
  • Teknik.Servis
    Rica ederim hocam

mors
    Kasa rc690 olsa ve 600w olsa evet hocam.
  • Orjinalden alıntı: OErdem

Austin powers

Hocam açıkcası DQ6 çok bir kart olmasına rağmen normal kullanımda stabilite dışında alt modelleri ile çok fark gösteremez, normal kullanımdan kastım ise internet veya sırf oyun.
    Ama sisteminize bir sürü sabit disk bağlayıp bunları yüklü bir sistemde yani, birkaç dvd writer ve kuvvetli bileşenler ile kullanıcaksanız sağlam bir anakartınız olması lazım.

Tek ekran kartı ile oyun oynamayı planlıyorsanız p45 çipseti uygun ama crossfire yapacaksanız x38 en mantıklı tercih.

OErdem,

Bahsettiğin gibi 2den fazla HD bağlayacağımı sanmıyorum. Bunun yanında bir dvd writer vede görünene göre de bir blue ray alıcaz ve devam edicem. USB olarakta external HD arada sırada takarım gibi de geliyor. Bunun haricinde 4-5 adet 500lük HD ve 3-4 adette dvd vs takacağımı sanmam. Bu güne kadar hiç öyle bişi yapmadım çnk.

Stabilite konusu çok önemli tabiki, yadsınabilecek birşey asla değil fakat diğer modellerine göre sadece farkı birçok HD ve writerlar ile belli olacak isede benim kullanım tarzıma göre gereksiz bir harcama olacak kanısına varıyorum.

Bu arada şuan için crossfire yapmayı düşünmüyorum fakat ne zaman sistem artk upgrade ister, o zmn tekrar anakart, cpu vs uğraşmamak adına ekran kartlarını crossfire yapıp, ram'i x2 yaparak yoluma dwm etmek isterim. Bu projeksiyon ile P45 de crossfire için uygun anakart adayı değil sanarım?

• P45 ile cf modunda 8x 8x pciex hızı alırsınız hocam. Bu yüzden x38 modellerinden birini seçin derim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.