Bildirim
2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR (ANA KONU) (219. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: zeyneptabib
Arkadaşlar şu soruya bi bakar mısınız ya bölü 5 nereden gelmiş bir türlü anlayamadım :(fem dergiden bir soru
o paydadaki 5 hacimde fonksiyonun karesini aldığımız için geliyor.kare almayı unutmuşun herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalyuvasi -- 11 Haziran 2014; 15:52:51 >
-
x^2-ax+4
parabolüne orjinden çizilen teğetler birbirine dik olduguna gore a'nın alacağı pozitif değer kaçtır ?
A-3kök2 B-kök17 C-4 D-kök15 E-kök14
(cevap anahtarını kaybettim kusura bakmayın. fem kapsül lys 13.sayfa 9.soru) -
quote:
Orijinalden alıntı: dursun1071
x^2-ax+4
parabolüne orjinden çizilen teğetler birbirine dik olduguna gore a'nın alacağı pozitif değer kaçtır ?
A-3kök2 B-kök17 C-4 D-kök15 E-kök14
(cevap anahtarını kaybettim kusura bakmayın. fem kapsül lys 13.sayfa 9.soru)
pratik yolu yazdım cevapta.diskriminant=-1 olacak orjinden çizilen teğetler dik ise.normal yolu da yaptım.kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalyuvasi -- 11 Haziran 2014; 16:58:23 >
-
varol paşam -
-
Merhaba arkadaşlar , az önce TÖDER' 2013 LYS denemesini çözdüm. Çözemedim bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
Sorular
Link :http://i.hizliresim.com/krdLbD.jpg
26.soru için
1 / z = 2i.(i+1)
1 = cis 360 z= cisa
cis 360 / cis a = -2+2i
Sayı -2+2i koordinat düzlemin , x (-) bölgeye y ise (+) bölgeye geliyor. 2.bölge.
2/-2 = -1
tan45=1 açıyı 2.bölgeye taşırsak tan 135 olur.
cis 360 / cis a = cis 135
cis (360-a) = cis135
360-a=135
a=225
cis225= cos225+ isin225
cos 225 = cos (180+45= -cos45
nerede yanlış yaptım bilmiyorum.
28.soru için sanırım dönüşüm yapıcaz.
Şimdiden teşekkürler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 11 Haziran 2014; 17:31:30 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: minebmarse
Teşekkür ederim gercekten cok sağolun.. fazla oluyorum ama buna da bakarsanız sevinirim
Merhaba hocam cevabı 57 buldum.
Sorudaki üs tarafı parçaladım.
a üzeri [( b üssü a).b] + b üzeri [(a üssü b) . a]
b üzeri a = 5 ve a üzeri b de 2 verilmişti soru da.
Yerlerine yazar isek
a üzeri 5b + b üzeri 2a
a üzeri b nin 5.kuvveti + b üzeri a nın 2.kuvveti
32+25 = 57
Anlaşılmadı ise foto atayım. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 11 Haziran 2014; 17:46:04 >
-
1den 12ye kadar numaralandırılmış 12 kartın bulunduğu bir torbadan çekilen kart torbaya geri atılmamak şartıyla ard arda 2 kart rastgele seçiliyor.
Birinci karttaki sayının, ikinci karttaki sayıdan küçük bir çift sayı olduğu bilidniğine göre, ikinci karttaki sayının 3ün katı olma olasılığı kaçtır ?
(2/5)
mantığı bi türlü kuramadım ya -
quote:
1den 12ye kadar numaralandırılmış 12 kartın bulunduğu bir torbadan çekilen kart torbaya geri atılmamak şartıyla ard arda 2 kart rastgele seçiliyor.
Birinci karttaki sayının, ikinci karttaki sayıdan küçük bir çift sayı olduğu bilidniğine göre, ikinci karttaki sayının 3ün katı olma olasılığı kaçtır ?
(2/5)
mantığı bi türlü kuramadım ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekta_simsek55 -- 11 Haziran 2014; 21:54:41 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yekta_simsek55
quote:
(2/5)
mantığı bi türlü kuramadım ya
adamsın yekta eyvallah.. biz işgüzarlık yaptık senin gibi açık açık yazmadık çıkmadı soru
-
quote:
Orijinalden alıntı: kartalyuvasi
quote:
Orijinalden alıntı: zeyneptabib
Arkadaşlar şu soruya bi bakar mısınız ya bölü 5 nereden gelmiş bir türlü anlayamadım :(fem dergiden bir soru
o paydadaki 5 hacimde fonksiyonun karesini aldığımız için geliyor.kare almayı unutmuşun herhalde
Çok teşekkür ederim gerçekten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saksıdakihayat -- 12 Haziran 2014; 12:02:16 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X