Şimdi Ara

2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR (ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.401
Cevap
100
Favori
118.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bi başka soru

23!-22!-21!=a.6 üssü b b ? (11)
  •  2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU)

2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU)

Bir el atın dersane olsa konuları hatırlıycam ama unutmuş halde bunları yaptığıma şükür

• geometri soruları. ilk soru aslında direkt 7 geliyor yükseklikleri toplamından ama ispatını yapmış oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

geometri soruları. ilk soru aslında direkt 7 geliyor yükseklikleri toplamından ama ispatını yapmış oldum

Nasıl çözememişim ya hayret ettim kendime.

Çok sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU)

matematik soruları
     2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU)

• quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

matematik soruları

Hocam ugrastigin icin saol ama cok onceden cozdum bazilarini kendim bazilarini forumdaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Roman,çok yeni sanat dallarından biri olduğu için doğuş hikayesi etrafında pek söylenti oluşmamıştır.
    anlatım bozukluğunun sebebi?
    A-)TAMLAYAN EKSİKLİĞİ
    B-)ÇOĞUL EKİNİN GEREKSİZ KULLANIMI
    C-)BİR SÖZCÜĞÜN ANLAMCA YANLIŞ KULLANILMASI
    D-)TAMLANAN EKSİKLİĞİ
    E-)ANLAMCA ÇELİŞEN SÖZCÜLERE YER VERİLMESİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Bir el atın dersane olsa konuları hatırlıycam ama unutmuş halde bunları yaptığıma şükür

Diger sorulara da bir el atsaniz

•  2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU) 2014 YGS LYS SORU SORMA BÖLÜMÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORULAR   (ANA KONU)

• C mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegeseleyese -- 9 Temmuz 2013; 19:07:10 >
  • 6. soruda, ikizkenar üçgenin tabanından eşit kenarlara çizilen dik uzaklıkların toplamı eşit kenarlara ait yüksekliği verir:http://sketchtoy.com/44177090
  • miGma M kullanıcısına yanıt
    kuralı unutmuşum çok sağol, sadece eşkenar üçgende geçerli diye kalmış aklımda
  • Önemli değil 8. soruda da yine kural: ikizkenar üçgende tabanın uzantısı üzerinde bir noktadan eşit kenarlara (veya uzantısına) çizilen dik uzaklıkların farkı eşit kenarlara ait yüksekliği verir, B'nin AC'ye en kısa uzaklığı da yüksekliktir. |DF| uzunluğu pisagordan 3 çıkıyor, 11-3=8 http://sketchtoy.com/44188854

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 9 Temmuz 2013; 19:44:55 >
  • Diğer geometri sorusunda işlem biraz uzun oldu kısa yolu vardır mutlaka ama şöyle yaptım:
  • http://p1307.hizliresim.com/1c/9/q2fkq.jpg

teşekkürler, diğer sorulara da bakarsanız.. şöyle güzel kuralları hatırlamak adına cep kitabı mı edineyim faydası olur mu
  • 5. soruda da kural var, eşkenar üçgenin dışındaki bir noktadan iki kenarın uzantısına ve tabana dik uzaklıklar indirildiğinde, |ET|+|TK|-|TH|=yüksekliği verir. yani h=9 h=a*kök3/2=9, a=6kök3, çevre=18kök3

10. soru:http://sketchtoy.com/44202261

Ben bu konuya 1-2 gün önce çalıştığım için formüller aklımda, cep kitabı kullanmıyorum ama kullanmak yararlı olabilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 9 Temmuz 2013; 20:10:08 >
    Onda işlem hatası yapmışım ama kurallar uçmuş bende, son olarak 9daki ökliti yakalayabildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yegeseleyese

Onda işlem hatası yapmışım ama kurallar uçmuş bende, son olarak 9daki ökliti yakalayabildin mi?

Maalesef onu bulamadım ;d
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.