Şimdi Ara

2015 NİSAN İTALYA TURU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tur dan nisan ayı için 7 gece italya gezisi aldım eşim ilk defa yurt dışına cıkıyoruz kafama takılan tur şirketinin sattıgı ekstra turlar bunları almalımıyız yoksa almasak olurmu bilemiyorum tek düşündüren kısmı Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda;tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kente girmeden önceyer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. demesi bazı turları almazsak bizi otelde serbest bırakacaklar yoksa dedikleri gibi dinlenme tesislerindemi bekleyeceğiz italya turuna katılanlardan yardım bekliyorum ekstra turlar bunlar ne yapmalıyım

ekstra olarak düzenlenecek olan Gondolturuna katılabilirler (25 Euro).
    Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz ekstra olarakVerona - Garda Gölü turuna katılabilirler (55 Euro)
    ekstra olarakdüzenlenecek olan Toscana Gezisi’ne katılabilirler (90 Euro)
    ekstra Roma şaheserleri ve Romantik Roma gece turu (25Euro)
    ekstra olarakdüzenlenecek Napoli &Pompei & Amalfi Sahilleri incisi Sorrento Gezisi'nekatılabilirler (90 Euro
    ekstra olarak düzenlenecek olan Castel Gondolfo & Outlett turunakatılabilirler (50 Euro)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullmudur77 -- 10 Ocak 2015; 11:36:55 >

• Şimdi hocam şöyle ki eğer ekstra tur yol üzerinde ise sizi bir benzin istasyonuna bırakacaklar. Ama korkmayın İtalya'da neredeyse her dinlenme tesisi neredeyse bir yaşam merkezi halinde.

Zaten İtalya'ya gidip uçaktan inip tur otobüsüne bindiğinizde tur rehberi aklınızı çelmeye başlayacaktır. Turların hepsini alırsanız %25 gibi bir indirim oluyor sanırsam. Yani size kalmış tabi ama hazır gitmişken bence her yeri keşfedin.

Bahsettiğiniz turlardan ben olsam;

Toscana' ya katılırdım.

Roma şaheserleri turuna katılırdım. Akşam vakti size 6-7 adet meydan gezdirecekler. En son otobüsünüze binerken içinde 100lerce çeşit dondurma olan bir pastaneye götürüyorlar. Bana kalırsa müthiş güzel bir tur.

Napoli&Pompei turu. Roma' dan yaklaşık 3 saat sürüyor Napoli. Bence enfes bir tur. Pompei sizi hayran bırakıyor sonrasında Napoli' yi geziyorsunuz. Tüm turların birleşme noktası gibi bir pizzacı var herkes oraya geliyor öğle yemeğini de orada yiyorsunuz. Napoli biraz ürkütücü bir yer ama şarap, peynir alışverişi için müthiş. Bence katılın.

Castel&Gandolfo ve Outlet. Bu geziye hayran kalmıştım. Hem Papaların yazlık köşklerinin bulunduğu köyleri geziyorsunuz hem Dünya'nın ilk postahanesinden adresinize kartpostal atma imkanı buluyorsunuz. Ve müthiş dağ çilekli tatlıları deneme imkanı bulup türüf mantarlı peynirler, makarnalar alma imkanı buluyorsunuz. Ve Dünya'nın en ünlü markalarının bulunduğu outlete gidiyorsunuz. İşte ipler burada kopabilir. Aman bütçeye dikkat

Sorunuz varsa alabilirim hocam..

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    tura katılmakta fayda var anlaşılan
    bir çok giden otellerin şehire uzak oldugunu yazmışlar tur alsak bile arada boş zaman oluyordur umarım bu boş zamanda şehiri gezmeye gitmek için ulaşım zor mu oluyor. öğlen akşam yemekleri nasıl olacak acaba? verdiğiniz bilgi için tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullmudur77

bir çok giden otellerin şehire uzak oldugunu yazmışlar tur alsak bile arada boş zaman oluyordur umarım bu boş zamanda şehiri gezmeye gitmek için ulaşım zor mu oluyor. öğlen akşam yemekleri nasıl olacak acaba? verdiğiniz bilgi için tesekkur ederim

Şöyle söylemek gerekirse; ben turu 2014 şeker bayramında tamamladım. Sabah 7de otelden çıkıp akşam 8de geldiğimizde oldu hocam. Sadece Roma şaheserleri turundan önce 17:00 gibi otele gelmiştik en erken o idi. Sebebi ise akşam gezmesine hazırlık oluyor zaten. Sabah kahvaltıları otelde alınıyor. Söz konusu İtalya olduğu için sabah kahvaltılarında kruvasan ve kahveye alışın derim şimdiden. Öğle yemeklerini size verilen serbest zamanlarda yiyebilirsiniz yaklaşık 2 saat kadar veriliyor. Akşam yemekleri de otele giderken elbet bir dinlenme tesisinde duruluyor orada hallediyorsunuz. Rica ederim başka sorunuz varda memnuniyetle cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 10 Ocak 2015; 11:52:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Şöyle söylemek gerekirse; ben turu 2014 şeker bayramında tamamladım. Sabah 7de otelden çıkıp akşam 8de geldiğimizde oldu hocam. Sadece Roma şaheserleri turundan önce 17:00 gibi otele gelmiştik en erken o idi. Sebebi ise akşam gezmesine hazırlık oluyor zaten. Sabah kahvaltıları otelde alınıyor. Söz konusu İtalya olduğu için sabah kahvaltılarında kruvasan ve kahveye alışın derim şimdiden. Öğle yemeklerini size verilen serbest zamanlarda yiyebilirsiniz yaklaşık 2 saat kadar veriliyor. Akşam yemekleri de otele giderken elbet bir dinlenme tesisinde duruluyor orada hallediyorsunuz. Rica ederim başka sorunuz varda memnuniyetle cevaplayabilirim.

Alıntıları Göster
    telefon ve internet işini nasıl çözdünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullmudur77 -- 10 Ocak 2015; 13:36:10 >

• quote:

Tura çıkmadan önce gsm şirketine gidip dakika satın aldım. İnternet sorununu da Wifi ile hallettim. Neredeyse kiliseler dahil heryerde var çünkü.
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Telefon ve internet için ne yapılabilir. Tanıdıklar gelirken viski getir diyorlar ucuz diye kaç Şişe alabilirim pizza ve makarna bol yiyeceksiniz öyle yazıyor gidenler
  • quote:

quote:

Tura çıkmadan önce gsm şirketine gidip dakika satın aldım. İnternet sorununu da Wifi ile hallettim. Neredeyse kiliseler dahil heryerde var çünkü.

Şifre koymuyorlar herhalde Wi-Fi için
  • quote:

Telefon ve internet için ne yapılabilir. Tanıdıklar gelirken viski getir diyorlar ucuz diye kaç Şişe alabilirim pizza ve makarna bol yiyeceksiniz öyle yazıyor gidenler

Çeşitli tarifeler var yurtdışı için onu satın alabilirsiniz.

Hocam kapıdan pasaport başına 1 litre viski getirebilirsiniz. Onun dışında İtalya' ya gidip viski almak size kalmış ama ben olsam Chanti şaraplarıyla doldururum. Araştırdığınız zaman ünlü olduğunu anlayacaksınız. Bavulunuzda kıyafetlere sararak kırılmasını önleyebilirsiniz. Kapı dışında istediğiniz kadar alkol sigara alıp bavulunuza koyabilirsiniz.

Makarnadan ziyade pizza.. Binbir çeşidini göreceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

Yani genelde olmuyor. Şifre olursa da gidip isteyebilirsiniz gayet anlayışlılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani genelde olmuyor. Şifre olursa da gidip isteyebilirsiniz gayet anlayışlılar.

Alıntıları Göster
    yurtdışı deneyiminiz yoksa turlara katılmanız faydalı olabilir. Ayrıca otellerin yerini bilirseniz daha kolay karar verebilirsiniz serbest mi takılacaksanız yoksa tura mı katılacaksınız diye.
    Bu fiyatlar kişi başı ise pompei turu pahalı. ama içinde rehber hizmeti ve anlatım olayı varsa makul sayılabilir. çünkü kendiniz gitmeye çalışsanız
    kişibaşı gidişgeliş Roma - Napoli 22 euro
    Napoli - pompei 9 euro
    2 kişi bu şehirlere gidiş geliş toplam 62 euro (2013 yaz fiyatları)

• rukaplan R kullanıcısına yanıt
    turlar hepsi rehberli kişi başı ücreti yazılanlar

buyuk olasılıkla biz butun ekstra turlara katılacagız
    bu turlar haricinde bizleri müzelere goturecekeler benim anladıgım okudugum kadarı ile müzelere giriş card ile olursa biraz daha uygun fiyatlı oluyormuş tur ile gidilince acaba nasıl olacak bakalım
  • fullmudur77 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Satın aldığınız tur otel ve ulaşımdan ibarettir. Extra turlara katılmamak ya da kısmen katılmak tamamen bütçenize göre ayarlamanız gereken bir durum ama gidip de görmeden dönmek anlamına gelecektir. Tabi ki bu size satılan extra turlardan acenta para kazanacak, maliyet 70€ ise 90€ ya satacak farzımisal, para kazanacağı yer orası size sattığı çıplak turdan doğru düzgün bir para kazanmıyor ki :) Araba kiralayıp bütün görünmesi gereken yerleri önceden iyice araştırıp keyfinize göre gezmek de bir seçenek ama daha ucuza gelecek bir seçenek değil. 2 çift olsaydınız belki ama tek çift kurtarmaz diye düşünüyorum.
    Vize için ve zorunlu seyahat sağlık sigortası için talep ettikleri ücreti merak ettim ben, paylaşabilir misiniz? Belki maliyetinizi kısmen de olsa düşürebilirim.
  • HECTORTUR H kullanıcısına yanıt
    herhangi bir ücret ödemedim saglık sigortası için
  • Tamamdir. vize icin basvurunun vakti zamani gelince firmadan alacaginiz sigorta-vize rakamlarini paylasirsiniz, ciddi fiyat farklari cikabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HECTORTUR

Tamamdir. vize icin basvurunun vakti zamani gelince firmadan alacaginiz sigorta-vize rakamlarini paylasirsiniz, ciddi fiyat farklari cikabilir
    Merhaba şubat sonuna kadar 3 gün italyaya gideceğim, vizem var. Önerebileceğiniz tur paketi varmı? Tur alıcam çünkü yalnız gidicam beraber hareket iyi olur düşüncesindeyim
  • Bende floransa-venedik turu dusunuyorum tabsiyeleriniz varmi arkadaslar? Birde hangi tur sirketini onerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkKnightTR61

Bende floransa-venedik turu dusunuyorum tabsiyeleriniz varmi arkadaslar? Birde hangi tur sirketini onerirsiniz?
    turların 1 tanesi haric hepsini alacagım bakalım nasıl olacak acaba turlar harici müze girişleri olacakmı bileniniz varmı birde vatikan turlarda yazmıyor vatikana kendimizmi gideceğiz giden varsa bilgi veebilirmi
  • quote:

turların 1 tanesi haric hepsini alacagım bakalım nasıl olacak acaba turlar harici müze girişleri olacakmı bileniniz varmı birde vatikan turlarda yazmıyor vatikana kendimizmi gideceğiz giden varsa bilgi veebilirmi

Alıntıları Göster
    vatikan için söylüyorum: nezaman giderseniz gidin çok uzun kuyruk olur içeri girmek için. bedavadır. yalnız devasa kuyrukta saatlerce beklemezsiniz hızlı geçer. buradan girerseniz belli alanlara girmiş olursunuz.
    ya da kuyrukların olduğu bölgede tur satanlar var ellerinde tanıtımlarla. istediğinizden alın, hepsi aynı - gerisi pazarlığınıza bağlı. kişibaşı 40euro'ya anlaşmıştık yanlış hatırlamıyorsam. anlaşırsanız kayıt için sizi roma sokaklarına götürecek bir şirkete teslim edecek; komisyonunu not edip ayrılacak. orada belli sayıya ulaştıktan sonra rehber sizi anlata anlata sıra beklemeden vatikanın bedava olarak girilemeyen alanlarına sokacak. hertaraf muhteşem. meblağ fazla; bence değer.yine de sizin tasarrufunuzda.

• quote:

Orijinalden alıntı: rukaplan

vatikan için söylüyorum: nezaman giderseniz gidin çok uzun kuyruk olur içeri girmek için. bedavadır. yalnız devasa kuyrukta saatlerce beklemezsiniz hızlı geçer. buradan girerseniz belli alanlara girmiş olursunuz.
    ya da kuyrukların olduğu bölgede tur satanlar var ellerinde tanıtımlarla. istediğinizden alın, hepsi aynı - gerisi pazarlığınıza bağlı. kişibaşı 40euro'ya anlaşmıştık yanlış hatırlamıyorsam. anlaşırsanız kayıt için sizi roma sokaklarına götürecek bir şirkete teslim edecek; komisyonunu not edip ayrılacak. orada belli sayıya ulaştıktan sonra rehber sizi anlata anlata sıra beklemeden vatikanın bedava olarak girilemeyen alanlarına sokacak. hertaraf muhteşem. meblağ fazla; bence değer.yine de sizin tasarrufunuzda.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bende esımle beraber allahım nasip ederse 27temmuz 03agostos 2015 ayları arasında italya turuna cıkcaz ama kafama takılan bır durum var extra turları satın aldık ama buna muze gırıslerı dahıl olmuyomus bu 1 haftalık surec ıcınde kac tane muzeye gırıs yapıyoruz acaba ve yemek yeme masrafı ne kadar dır acaba ben ve esım esya almayı dusunmuyoruz sadece gezme amaclı gıtcek hedıyelık esya ve luks dusunmuyoruz giden arakadaslardan yardım ıstıyorum 2 kişinin malıyetı ne kadar olabılır bana acaba PRONTO TURLA gıdıyoz yardımcı olan olursa cok sevınrıım hotmailim birpa07@hotmail.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.