Şimdi Ara

[2015] Yeni i20 Yakıt Tüketim Paylaşımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
14.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Alali 5 gun oldu. 400 km 'ye geldi arac .ortalamam 6.3 litre istanbul sehir ici, ortalama hiz 25 km.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç : 1.4 crdi style+ (yani dizel)
    Model ve KM : 2015 Model ve 600 KM de
    Aracın bilgisayarında ortalama tüketim 6.4 lt/100 Km yazıyor.

Çok yumuşak kullanmaya çalışıyorum aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliass -- 19 Ocak 2016; 13:40:28 >
  • Ankarada şehiriçi ve kısa mesafelerde kullanıyorum yani varıcağım yer gidince motor anca ısınmış oluyor.
    arabamın km si 500 küsür fln
    ort 6,8 yakıyorum.
  • 1.2 style benzinli.400 km'deyim.karışık ortlama yakıt tüketimi 7.7..yavaş yavaş düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: han2045

1.2 style benzinli.400 km'deyim.karışık ortlama yakıt tüketimi 7.7..yavaş yavaş düşecektir.

Arakadaşlar yeni i20 ile (1.2 style) bir depo benzinle şehirler arası 900 km yapabilen varmı?
  • Herkese Merhaba
    YENİ i20 1.4 MPI ELITE OTM. (BENZİNLİ) 2016 Almak istiyorum araştırma içindeyim fakat yorumlardan görüyorum ki araçın benzin yakıt tüketimi seleflerine göre biraz fazla o yüzden ben aracı alır almaz LPG taktırmayı düşünüyorum.
    i20 1.4 MPI ELITE OTMATİK LPG li kullanan arkadaşlardan Kuruş\1KM bazında yada Litre/100km bazında yakıt sarfiyatı deneyimlerini öğrenmek istiyorum.
    Deneyimi olan arkadaşlar paylaşıp aydınlatırlarsa çok makbule geçer zira LPG de yakıt sarfiyatı fazla ise Dizel araçlara yönelmek istiyorum.
    Herkese teşekkürler...
  • kamasutra67 K kullanıcısına yanıt
    Dizel belki ekonomi olarak lpg ile basabas gelebilir ama dizelin torku ve surus keyfi cok iyi tavsiye ederim..

• hakanyazıcı H kullanıcısına yanıt
    Otomatik olsa bende dizel taraftarıyım ama ben ÖTV indirimden alacağım için otomatik olması gerekiyor
  • arkadaşlar bende 15 gün önce 2015 i20 1.2 style aldım. istanbul ankara arası yakıt tüketimi 6.5 olarak gösterdi. Şehir içinde 400 km falan kullandım 6.7 6.6 civarı gösteriyor ortalama yakıt. Şehir içinde bayır çıkarken yakıt tüketimi artıyor 1.2 olmasından ötürü. yaklaşık 27-30 krş arası yakıyor araç. İşe araçla gidip gelen çok sık kullanan biri değilseniz 1.2 bana yeter getirip götürsün beni derseniz tercih edebilirsiniz. 1.4 dizel ile arasında 10 bin lira fark var sonuçta..
  • han2045 H kullanıcısına yanıt
    istanbul ankara arası biraz da ankarada dolaştım yaklaşık 600 km yaptım ve 3 diş kalmıştı göstergede herhalde bi 150 km daha yapardı. Yani bir depo benzinle 900 km olmasa da şehirler arası yolda 700 rahat yaparsınız. Bu kullanıma göre değişir tabi. 1.2 olunca yokuş çıkarken biraz fazla yakıyor
  • bende ilk depomu bitirdim.karışık 540 km yaptım.Yakıtı fulledim 44 litre aldı...yol bilgisayarı 8litre(gerçek değer 8.14 litre)...yakıt tüketimlerimi her depo sonunda yazıcam..uzun yol yazın yapıcam..uzun yolda 900km zor gibi ama 800 km yapılabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi han2045 -- 11 Şubat 2016; 21:38:20 >
  • Elite Blue düz vites aracım. Genel kullanım şehir içi(İzmir) kısa mesafe. Tüketim 5,7lt. İlk aldığımda 6.6 gibi başlamıştı yol bilgisayarı. arkadaş 7.7 lt falan koymuş ben öyle rakamlar görmedim hiç. Kullanım ile alakalı sanırım. Ben genellikle sakin kullanıyorum ani hızlanma yapmıyorum. Start&Stop'un da faydası var anladığım kadarıyla.
  • Yol bilgisayarındaki ortalama hız değerleri verilmeden yakıt tüketimi paylaşmak pek anlamlı değil.
    Oratak paydanın ortalama hız ve bu hızdaki tüketimler olması gerekir.
    Örneğin;
    1,4 benzinli otomatik vites.
    ortlama hız 22 km/h
    ortalama tüketim 10,5 lt/100km (istanbul içi trafik)

(fabrikaların şehir içi diye adlandırdığı hız 30km/h dir)
  • Aynen öyle oluyor su anda tüketim 8 litre.km 1200 yeni geciyorum.

• 1.2 Elite Blue Smart aracım Bursa şehir içi kullanımım maximum 6.5 i gördüm şehir içinde genel ortalamam 5.8 5.9 a kadar düşüyor hızlandıkça 6.5 i geçemedim daha yani. Aracım 6000 kmde
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliass

Araç : 1.4 crdi style+ (yani dizel)
    Model ve KM : 2015 Model ve 600 KM de
    Aracın bilgisayarında ortalama tüketim 6.4 lt/100 Km yazıyor.

Çok yumuşak kullanmaya çalışıyorum aracı.

hocam şuanki ortalama hızın/ort. tüketim değerin nedir ? şehir içinde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.