Şimdi Ara

2016 lys ile 2015 lys net ortalamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben mi yanlış araştırdım yoksa gerçekten ortalamalar 2015te daha mı yüksekti?
    2015
    Matematik 9.72
    Geometri 3.78
    Fizik 6.48
    Kimya 8.75
    Biyoloji 9.78
    2016
    Matematik 9.85(Buna baya şaşırdım aynı gelmiş)
    Geometri 4.22
    Fizik 5.03
    Kimya 9.53
    Biyoloji 7.73
    HERHALDE 2016 LYSDE İYİLER ÇOK İYİ KÖTÜLER ÇOK KÖTÜ YAPMIŞ.
    SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?2016 FİZİK DIŞINDA ÇOK KOLAY DENİLİYORDU DA ORTALAMALAR ÖYLE DEMİYOR.

• Fizikten sonra moraller çöktüğü icin ortalama değişmemiş olabilir. Bence fende baya eleyici soru vardı. Özellikle fizik ve biyolojide. Matematik normal bir sınavdı abartılıyor kolay olmasi bence. Geometride normal bir sınavdı ama osym zor sormayı seviyor geoda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tospik kullanıcısına yanıt
    Fen diğer seneler ile aynı düzeydeydi fizik daha zordu hatta mat kısmı 2010 ile beraber en kolayiydi geometri kısmı kolay deildi ama 2013 ve 2015 in altındaydı bence

• xxxtıpdişxxx71 X kullanıcısına yanıt
    2016 matematik ortalama 9,85

2015 matematik ortalama 9,72

2010 matematik ortalama 14,2

Bu her şeyi açıklıyordur

Kaynakhttp://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/LYS/2015LYSSAYISALBILGILER30062015.pdf

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/LYSSayisalBilgiler19072016.pdf

http://www.osym.gov.tr/Eklenti/300,lyssonuc2010sunumpps.pps?0

• Hocam lys için ortalama netlerle bakmak yanlış olur çünkü soru sayısı fazla olduğu için ortalama netler deki değişim çok küçük oluyor.

• zülfikarr kullanıcısına yanıt
    Hocam bence ortalama sınavın nasıl olduğunu gösterir. Soru sayısının azlığı çokluğu etkilemez bence.

• lys bilemem ama 2016 ygs ;

Sosyal ve Türkçesi bence 2017yi tokatlar ki mezunum zaten, halen bakıyorum özellikle türkçesi bence gayet sağlamdı.

Matematik problemleride kaliteliydi sayı soruları ve geoyu kolay sordular sıralamalar coştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lys mat da 40 net
    8 yıl önce açıldı
    TYT FİZİK'te 5+ net yapanlar
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FKB mantikli duruyor bio da 2015 e gore zordu cunku.Mat sureyle ilgili bence sinav kolay da olsa pratigi iyi olmayan icin zaman alici sorular vardi(Malum mat-geo ayriydi ya).Son 10 soruyu goremeyen cok tanidigim var.Yetistiren ise daha iyi yapti,cunku en kolay son sorulardi cunku.Buna bagliyorum ben.

• O mat ortalamasını oluşturanlar zaten mat1 çözenler 2016 nın mat1 i 15 ten zordu, 2016 feni 15 ten zaten zordu sebep bu

• Sinava giren adamlarin cogu zaten 10 net yapsam yeter kafasindalar. O yuzden ne kadar kolay gelirse gelsin zaten ortalamayi bu grup olusturuyor. 600 bin kisi giriyosa sadece 100 200 bini iyi netler yapiyor. Fen icinse normal zaten 2015ten zordu fizigi ve biyosu.

• hocam çok fazla insan barajı geçti 2016 ygs de lys matı feni görünce de patlamışlardır muhtemelen
  • Ortalama netlere bakmak bence belirleyici deği. Şunu örnek vereyim 2016 uludağ tıp lys mat ort 45 geo 25 2015 mat 37,5 geo 19 (kaynak yök atlas) aynı sıralama da 14net fark var yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.