Şimdi Ara

2017 İnsignia Bi-Turbo Dizel Motorla Geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu anki güncel insignia bile 10 numara bir araç
  • shintai kullanıcısına yanıt
    bi-turbo VW Amarok da kullanıyoruz. Çift turbo neden fazla tercih edilmiyor merak ediyorum, Bu kadar etkili olmasına rağmen.
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Evet güzel bir uygulama ama nedense fazla tercih edilmiyor. BMW tri-turbo kullanıyordu 381 bg'lik dizel ünitesinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Sonuçta aynı hacimden daha fazla güç alıyorsun, en kötü vergiden kardasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

Sonuçta aynı hacimden daha fazla güç alıyorsun, en kötü vergiden kardasın.

Kesinlikle öyle. BMW'nin örneğine devam edeyim. O bahsettiğim ünite 3 litrelik hacime sahip.

Normalde 3 litrelik dizel motorlar şu aralar 250 bg civarında güce sahip ama 3 turbo ile yaklaşık 130 bg güç artışı elde ediliyor.

Ne kadar güzel bir gelişme son kullanıcı için. Ama henüz yaygınlaşmadığı için, (belki de yaygınlaştırma araştırmaları halen devam ediyordur) çok sınırlı sayıda örnek var.

Diğer bir yol da ECU ve başka parametre değişimleri ile güç artışı eldesi. Alpina D3 (350 bg) modelinde bunun örneğini görebilirsiniz.

not:Güzel bir örnek olduğu için BMW'den örnek verdim, marka taraftarı değilim kesinlikle.

• GTS1907 kullanıcısına yanıt
    Astra da aynı hocam. Araba sollayacağım zaman gaza yüklenmen gerekiyordu. Öyle bile çok geç düşürüyordu vites. Satma sebeplerimden biriydi. Manual olarak kullanıyordum zaten sürekli. Yeni Astrada da aynı şanzıman varmış almayacağım.

DSG Şanzıman kullanıyorum. Patlama riskinin farkındayım kimse gelip de diyene bak demesin ama geçişleri hissetmiyorsun bile.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.