Şimdi Ara

2018 YKS 5k yaptım. Sorularınızı sorabilirsiniz :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
10
Favori
6.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Montesqui

Haftalık plan yapıyor muydunuz? Gün içindeki çalışmanız kafanıza göre mi oluyordu?
    Önceden şunlar şunlar bitsin diye kafamda planlıyordum genellikle kafama göre çalışıyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

Çok teşekkürler hocam çok sağolun. İnşallah tercih döneminde mutlu haberler getiririm.
    İnşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-21314552E

helal olsun mundo. bende mezuna bırakıcam :)
    Çalışacaksan bırak benden gaza gelme :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperactivehead

11. Sınıfta antrenmanlarla matematik serisiyle en temelden başladım ve kitabın tyt kısmı sene sonunda bitiyor. Coğrafya tarih ve türkçeye de başladım. Geometriye de en temelden yazın başladım ve sene sonu antrenmanlarla geo 2. Kitap bitiyor. Yeni yılda nasıl bir yol izlemeliyim?
    Ne yaparsan yap ama şakın 11. sınıf derslerini aksatma. Verebileceğim en iyi tavsiye bu olur. Bunun dışında iyi bir şekilde başlangıç yapmışsın. Sosyal dersleri için şakın çok kalın ve yoğun kitaplardan konu anlatımı çalışma. Daha özet kitaplardan çalış. Felsefeyi de ihmal etme. 11. Sınıf içerisinde derslerde bile felsefeyi öğrensen bu senin için büyük bir artı olur. Test çözmeye devam et. Kitapların bitince yeni kitaplar al ve konularını iyice pekiştir. Tekrar da yaptın mı tadından yenmez. 12. sınıfa bomba gibi başlarsın. Başarılar :)

• Hocam galiba yaşıtız. Üniversite bıraktım tekrar hazırlanıyorum. 35 k ile Ftr geldi okuması ve işi zor diye şansımı bir daha deniyorum. Ben bunu 2-3 k hedefleyip 5 k yapmak istiyorum. Tr den 15 er yanlış Mat 25 net civarında sosyal ve fene çalışıyorum onlardan 5-10 yanlış çıkıyor. Ayt den bazı konularım eksik. Saat 12 yi görünce yatağa gidiyorum. Uyku vakitlerini ne kadar azaltabilirim. Sık sık hayal kurmadan dersler biraz aksıyor. Ne yapabilirim?

• Mundoo kullanıcısına yanıt
    Eklemeyi unutmuşum şu an 12'yim

• hocam öncelikle tebrikler.
    sonralıkla :D
    1- ayt de kaçar kaynak yeter
    2-geometri seviyene ne zaman tamam diyecek kadar iyi oldun
    3- türkçen de iyi neler yaptın dilbilgisi paragraf olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakapsız 98

Hocam galiba yaşıtız. Üniversite bıraktım tekrar hazırlanıyorum. 35 k ile Ftr geldi okuması ve işi zor diye şansımı bir daha deniyorum. Ben bunu 2-3 k hedefleyip 5 k yapmak istiyorum. Tr den 15 er yanlış Mat 25 net civarında sosyal ve fene çalışıyorum onlardan 5-10 yanlış çıkıyor. Ayt den bazı konularım eksik. Saat 12 yi görünce yatağa gidiyorum. Uyku vakitlerini ne kadar azaltabilirim. Sık sık hayal kurmadan dersler biraz aksıyor. Ne yapabilirim?
    Öncelikle kırık obpli misin? Uyku sorununa gelecek olursak kendini biraz sıkman lazım. Kahve iç. Eğer akşam derse oturmadan önce çok yorgunsan veya çok uykun varsa 30 dk civarı uyup öyle başlayabilirsin. Ben genellikle öğleden sonra yarım saat yetmiyorsa 1 saat uyurdum. Ders çalışırken ben de hayal kurardım. Fakat ayt matematik veya geometri çözüyorsam hareketli bir rock müziği açıp müziğin ritmine uyarak soru çözerdim. Öyle öyle aşmaya çalıştım. Eğer arkadaş ortamın varsa çık arada sırada takıl. Bu sayede zihnin boşalır

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-67714B014

hocam öncelikle tebrikler.
    sonralıkla :D
    1- ayt de kaçar kaynak yeter
    2-geometri seviyene ne zaman tamam diyecek kadar iyi oldun
    3- türkçen de iyi neler yaptın dilbilgisi paragraf olarak
    AYT matematik ve geometri için eğer iyi bir derece istiyorsan 3 kaynak çöz. Ve de bunun üzerine bölüm denemsi çözmek lazım. Fen için 2 şer kaynağı özümseyerek çözsen yeterli olur. Fakat fenler için de 3 er kaynak çözmeyi öneririm. Fen için bol bol tekrar yapmak lazım. Geometri için tam olarak ben iyi oldum halletim diyemedim. Ama birey b yi çözdükten sonra baya bir gelişme kaydetmiştim. Birey b yi mutlaka al çöz çözrmediğin soruların videosunu izle. Birey b biraz zor bir kitaptaptır. Ben de mezuna bıraktığım biraz da temelim olduğu için direk ondan başlamıştım. Temelim olduğu için kendi kendime çalışarak yapamadığım soruların videolarını izleyerek epey bir gelişmiştim. Türkçe için ise konuları öğrendikten özellikle dil bilgisi ve cümlede anlamı test kitaplarından çözdükten sonra mutlaka bol bol bölüm denemesi çöz.

• ulan bu kadar net yapıp da 5500e girsem ösym bürosunu basarım neyse ki yapamayacağım için öyle bir sorunum yok benim obp 59 bu kadar net yapsam demek ki beni 20k falan atacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperactivehead

Eklemeyi unutmuşum şu an 12'yim
    12. Sınıfsan da hayvan gibi çalış. Kendini geliştirebildiği kadar geliştir. Olmadı mezun senende hedefine ulaşırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-44FF1132B

ulan bu kadar net yapıp da 5500e girsem ösym bürosunu basarım neyse ki yapamayacağım için öyle bir sorunum yok benim obp 59 bu kadar net yapsam demek ki beni 20k falan atacak
    Orasını bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: Mundoo

Öncelikle kırık obpli misin? Uyku sorununa gelecek olursak kendini biraz sıkman lazım. Kahve iç. Eğer akşam derse oturmadan önce çok yorgunsan veya çok uykun varsa 30 dk civarı uyup öyle başlayabilirsin. Ben genellikle öğleden sonra yarım saat yetmiyorsa 1 saat uyurdum. Ders çalışırken ben de hayal kurardım. Fakat ayt matematik veya geometri çözüyorsam hareketli bir rock müziği açıp müziğin ritmine uyarak soru çözerdim. Öyle öyle aşmaya çalıştım. Eğer arkadaş ortamın varsa çık arada sırada takıl. Bu sayede zihnin boşalır

Alıntıları Göster
    Kaydı dondurdum. Puan kırılmadı. Pek arkadaş çevrem yok tanıdıklarım ünide biraz yalnızlık canımı sıkmıyor değil. Yol rota belli olduğu halde gelecek hayaline biraz dalıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lakapsız 98

Kaydı dondurdum. Puan kırılmadı. Pek arkadaş çevrem yok tanıdıklarım ünide biraz yalnızlık canımı sıkmıyor değil. Yol rota belli olduğu halde gelecek hayaline biraz dalıyorum.

Alıntıları Göster
    Çok abartmamak şartıyla arkadaş çevresiyle takılmak zihni boşaltıyor gerçekten. Eğer dershaneye gidiyorsan oradakilerle bile bir çay içip sohbet etsen rahatlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mundoo

AYT matematik ve geometri için eğer iyi bir derece istiyorsan 3 kaynak çöz. Ve de bunun üzerine bölüm denemsi çözmek lazım. Fen için 2 şer kaynağı özümseyerek çözsen yeterli olur. Fakat fenler için de 3 er kaynak çözmeyi öneririm. Fen için bol bol tekrar yapmak lazım. Geometri için tam olarak ben iyi oldum halletim diyemedim. Ama birey b yi çözdükten sonra baya bir gelişme kaydetmiştim. Birey b yi mutlaka al çöz çözrmediğin soruların videosunu izle. Birey b biraz zor bir kitaptaptır. Ben de mezuna bıraktığım biraz da temelim olduğu için direk ondan başlamıştım. Temelim olduğu için kendi kendime çalışarak yapamadığım soruların videolarını izleyerek epey bir gelişmiştim. Türkçe için ise konuları öğrendikten özellikle dil bilgisi ve cümlede anlamı test kitaplarından çözdükten sonra mutlaka bol bol bölüm denemesi çöz.

Alıntıları Göster
    teşekkürederim hocam.
    hocam bir de malum bi ton ders var ders programını günlere nasıl dağıtalım

• Mesela ben yeni bir haftaya başlarken canımın çektiği dersi çalışırdım. İşte akşamları canım şu dersi çalışmak isterdi çalışırdım. Ondan sonra ders ders bakardım konularda nerde test kitaplarında nerde olduğuma. Eğer yetiştirmem gereken bir ders konu veya test varsa ona çalışırdım. Öyle öyle hallettim

• Öyle ekstra kağıda şu gün şu konuya çalışacağım diye plan yapmadım. Çünkü beni sıkacağını biliyordum. Plansız çalışarak hayatıma bir nevi heyecan katıyordum 😉

• Hocam 12nin ilk başlarında tytden kaç net yapıyordunuz? Çok üstüne koydunuz mu yoksa başından beri böyle fulle yakın mı yapıyordunuz? Ben de 12.sınıfım. TMden hazırlanıyorum bu sene iyi bir yere yerleşebilmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum.

Hocam şuan tyt denemelerinde 65 70 net civarında dolanıyorum fen hiç yapamıyorum aslında 9da 10da çalıştım ama üstünden 2 sene geçince haliyle unutuluyor. Feni olabildiğince az vakit ayırarak nasıl toparlayabilirim sizce? Şu an kimyayı eskiden de yapabildiğimdem haftada bir kimya bakıyorum ancak hala feni tam olarak nasıl oturtacağım konusunda kararsızım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 23 Ekim 2018; 21:50:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.