Şimdi Ara

2019'da telefon ithalatı düştü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çin'de fason ürettirdiği telefonları yerli diye çakıyorlar millete. Bağzıları da yiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kombi yakmayın, evde kalın giyinin.
    Semt pazarına akşam vakti çıkın.
    Üst sınıf telefon ve araba almayın.
    Emekli olmayın, ölene kadar çalışın.

Ne o öyle, her aklınıza geleni yapmayın yahu. Biraz tasarruflu olun; misal:
    Onedio
    Mercedes Arıza Çıkarıyormuş: Samsun Valisi İçin 1.7 Milyon Liralık Audi Makam Aracı
    https://onedio.com/haber/mercedes-ariza-cikariyormus-samsun-valisi-icin-1-7-milyon-liralik-audi-makam-araci-874404

• Abraham heryerde trolsün la heryerde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Cok iyi olmus. Adam gerekirse evini arabasini satip son model telefon alacakti. Herkesin elinde son model iPhone. Gidiyorsun bir kafeye, garsona telefon geliyor cikariyor cebinden 10.000 liralik 15.000 liralik telefon. Ama sorsan aclik var, issizlik var falan... Elin Almani, Fransizi 5 yil 6 yil ayni telefonu kullaniyor da degistirmiyor. Bizim toplumu tuketim toplunu haline getirdiler iyice. Fazla harcamalarin kisilmasi adina iyi bir hamle olmus. Yurt disina giden paralarimiz, ulkemizin emegi. Dikkatli olmak lazim bu anlamda.
    Bu ülkede ekonomi kötü değil sadece ekonomik kriz var. Zenginle fakir arasındaki fark aşırıya gitmeye başladı. Orta kısım da fakirlesti yandaş kesim zenginleşti. Bazı kişilerin fakirin alın teriyle kazandığı parada bile gözü var. Gözünüz çıksın. İstiyorlar ki fakir evden çıkmasın yemesin içmesin o zaman inanacaklar durumun kötü olduğunu. Allah sorar inşallah hesabını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 27 Şubat 2020; 21:52:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 yılda 2 milyar dolar tasarruf edildide kime yansıdı ? kim 2 yılda önceki yıllara göre fark hissetti ? yerli üretimmi arttı yoksa yerli telefonların fiyatımı düştü? bırakın bu işleri 2 yıldır bana faydası olmadıktan sonra yemişim tasarrufunu.

Birde milletin alın terine ortakmış gibi, milletin harcamasına karışan ukalalara gıcık oluyorum sizene milletin nereye ne harcadığından batarsada ona çıkarsada ona size ne oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Vestel yerli malı telefonlar üretiyor diye biliyorum .

Alıntıları Göster
    Haha ciddi misin sen

• yurtdisina para gitmesin diyen kisi Alamanci

• Fransa'da yaşayıp ülkesinin gerçeklerine Fransız kalmak senin işin İbocan.

Evi arabayı satacakmış

Senin Fransız kaldığın milletin kiracı ve otobüs müdavimi. Arabası olan benzin parasından bir yere gidemiyor.

Çoğu kişinin elinde de çöpten hallice ve yıkık dökük telefonlar var. iPhone 4 ve 5 ile dolaşan az değil. Ekranları kırık. Ekranları yaptırmaya parası yok milletin. Yeni telefonların ekserisi de Çinli markalar.

Bu arada internet çağındayız, palavra atma istersen. Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'daki akıllı telefon yenileme sıklığı 2018 verilerine göre 26.2 ay. Türkiye'de ise bu oran 44.4 ay.

Almanya bizi kıskanıyor, ekonomi çoh eyi

• Milletin parası yok alamıyor, tasarruf edildi denmiş... Biraz aklınızı kullanın, Allah boşuna vermemiş. Parası olan son modellerini yine alıyor zaten. Tasarruf edildiği falan da yok.

• Fakirlesmek onun adi, FAKIRLESMEK

• quote:

Cok iyi olmus. Adam gerekirse evini arabasini satip son model telefon alacakti. Herkesin elinde son model iPhone. Gidiyorsun bir kafeye, garsona telefon geliyor cikariyor cebinden 10.000 liralik 15.000 liralik telefon. Ama sorsan aclik var, issizlik var falan... Elin Almani, Fransizi 5 yil 6 yil ayni telefonu kullaniyor da degistirmiyor. Bizim toplumu tuketim toplunu haline getirdiler iyice. Fazla harcamalarin kisilmasi adina iyi bir hamle olmus. Yurt disina giden paralarimiz, ulkemizin emegi. Dikkatli olmak lazim bu anlamda.
    Sen Almanya'da değil misin? Buradasın da, Bizi mi kekliyorsun?

Türkiye'nin tasası sana mı düştü? Kafedeki garsonda bile 10.000 TL'lik Telefon varmış. Sanırsın parasını o verdi!?

• quote:

10 cümlede yalan
    Her yerde her zaman 1 numara 1 yıldız yalan söylenir, itinayla ve yüzsüzce söylenir.
    Müracaat ibraam

• Guzel gelisme..

• insanlar yurtdışı cihaz alıp imei atmaya başladı ondandır

• edilen fakirlik ''tasarruf'' ile yandaşların cepleri doldu:)

• lan ne düşücek, vergi arttıkça kaçak telefon artıyor, olay bundan ibaret.

xiaomi mi 9t pro burda 4500 kaçak 2500, tek farkı bandrolü.

• 1800 tl vergi koydugunuz ve döviz kurunun 6 oldugu güzelim memleketimde ortalama bir telefonun memlekete giris fiyatının vergisiz 3000 tl oldugu icin olmasın. Bak yine fakir oldugumu hatırladım susuyorum

• Tasarruf he!

• Valla elimde 6s var batarya öldü aldım kendim değiştirdim hala sıfır gibi daha kötü bişey olmazsa 3 yıl daha gider oda yeter yani her sene değiştirme gibi bi olay yapmam gerek yok zaten

• Kafam çalışmıyor, bari bir iPhone alayım da statüm yüksek gözükeyim. Gerekirse evimi satıp alırım.<br /><br />Malesef durum bu.<br /><br />Cebinde iphone'u olup, Mikrofon uzatılınca magdur edebiyatı yapanlar var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.