Şimdi Ara

2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.113
Cevap
20
Favori
74.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aydır 205/55 r16 octavia'da dunlop fm800 kullanıyorum. ses ve yol tutuşu konusunda memnunum. yumuşaklığı da gayet iyi. ıslak zeminde çok test etme fırsatım olmadı ama 1-2 gece yağmura denk geldiğimde sorun yaşamadım yol tutuşunda.
  • arabanın arka lastiklerinden 1 tanesi hafif çizik vardı kenarından, bende pinpiriklendim degiseyim dedim üstündekiler 2015 205/55/R16 conti premium 5 di, 2 el letgoda düzgun bulamadım fiyatlari yüksekdi gittim forumdan hesap alarak hepsiburadadan 2 adet 205/55/R16 continantel premium 6 aldım tanesi 275 e geldi hemde 3 taksit, lastikler elime geçdi 2019 18. hafta üretimi çok yumusaklardi bakalım arkaya taktırcam 2 sinide arabayı nasilsa satarım diye 4 lastik almadım arada keşke bu fiyatı bulmusken alsammıydım diyede dusunmuyor degilim.
  • Tobey T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
    2 tane yeterlidir,
    Balon yapan lastiği attığınız iyi olmuş.
    Eskiden kalan 3 taneyi rotasyonlu olarak kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Hayırlı olsun
    2 tane yeterlidir,
    Balon yapan lastiği attığınız iyi olmuş.
    Eskiden kalan 3 taneyi rotasyonlu olarak kullanırsınız.
    tesekkur ederim hocam kışlık lastiklerle dönüşümlü kullandıgım için diğer lastiklerin durumuda iyi dediginiz gibi yazlıklarıda boştakilerle dönüşümlü kullanırım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Debica'yı aldım gitti
    Etiketi güzel, kendi de öyledir inş.

Alıntıları Göster
    Nasıl lastikten memnun musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Hulk

Nasıl lastikten memnun musunuz

Alıntıları Göster
    Herhalde 13 bin km falan yaptım. Haftada 5 gün falan bahçe yoluna gidiyorum son 300 metresi taşlık. Uzun yol da yaptık tabi. Pek yıpranmadı ve tutuş da güzel hala.
    Bence tek dezavantajı yumuşak yapısı nedeniyle direksiyon keskinliğinin bir tık azalması. Buna karşın bozuk yolda da konforlu lastik. Yeni lastik gerekse bu fiyata yine bunu alırdım herhalde.
    Arkadaşa ceed sw aldık, lastik ihtiyacı vardı. Ona da 225 45 17 debica uhp2 aldık. Arabası öok güzel oldu konfor anlamında. Ve ceedin olumsuz yanı olan yol sesi de hissedilir oranda azaldı.
    Kısaca alacak olan alsın derim, f/p oranı yüksek lastiğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Herhalde 13 bin km falan yaptım. Haftada 5 gün falan bahçe yoluna gidiyorum son 300 metresi taşlık. Uzun yol da yaptık tabi. Pek yıpranmadı ve tutuş da güzel hala.
    Bence tek dezavantajı yumuşak yapısı nedeniyle direksiyon keskinliğinin bir tık azalması. Buna karşın bozuk yolda da konforlu lastik. Yeni lastik gerekse bu fiyata yine bunu alırdım herhalde.
    Arkadaşa ceed sw aldık, lastik ihtiyacı vardı. Ona da 225 45 17 debica uhp2 aldık. Arabası öok güzel oldu konfor anlamında. Ve ceedin olumsuz yanı olan yol sesi de hissedilir oranda azaldı.
    Kısaca alacak olan alsın derim, f/p oranı yüksek lastiğin.

Alıntıları Göster
    Peki yeni lastik alacak olsaniz sava yimi yoksa debica yimi alirdiniz? Arkadasinizim aracini surdunuzmu bilmiyorum yol tutusu olarak hangisi daha iyi
    İkisi arasinda kaldim cunku bi o diyorum bi o diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Hulk -- 10 Ağustos 2019; 22:29:23 >

• quote:

Peki yeni lastik alacak olsaniz sava yimi yoksa debica yimi alirdiniz? Arkadasinizim aracini surdunuzmu bilmiyorum yol tutusu olarak hangisi daha iyi

Alıntıları Göster
    Evet onu da kullandım. Hatta bende ceed varken goodyear egp takmıştım sesi bu kadar kesmemişti diye düşünüyorum.
    Sava tecrübem yok fakat Debica uhp2 yi rahatlıkla tavsiye ederim.

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Cevaplar icin cok tesekkurler

• quote:

Alıntıları Göster
    Arçelik-Beko alırken ucuz olanı seçeriz.
    Sava- Debica da aynı mantıkla ucuz olanı seçebilirsiniz.

• The-Hulk T kullanıcısına yanıt
    Debica hiç kullanmadım, sıfır sava lastik kullanmıştım ilk 1-2 bin km güzel yol tutuşu vardı da ilerde ne olur bişey söyleyemem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar herkese iyi günler. 215 55 r16 4 mevsim lastik arıyorum önerebileceğiniz lastik var mıdır? Internette falken all season 210 var nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Karakaya07

Arkadaşlar herkese iyi günler. 215 55 r16 4 mevsim lastik arıyorum önerebileceğiniz lastik var mıdır? Internette falken all season 210 var nasıldır?
    Uygun fiyat olarak falken ve Taurus var.

Önerim;
    Yazlıkta 215/55R16 kullanan araç için
    4 mevsimlik 205/60R16
    Bridgestone A005
    Veya Michelin crossClimate+

www.polatlastik.com
    205/60R16 96V XL Weather Control A005 Bridgestone Lastik Fiyatı
    https://www.polatlastik.com/urun/205-60r16-96v-xl-weather-control-a005-m-s-bridgestone?

m.n11.com
    Michelin 205/60 R16 96h Xl Crossclimate (+) Plus Dört Mevsim 2019 - n11.com
    https://m.n11.com/michelin-20560-r16-96h-xl-crossclimate-plus-dort-mevsim-2019-P241765530?

• 225/45/17 ebatında yaz lastik için aklımda 4 tane marka var, konfor ve yol tutuşu başta olmak üzere hangisini önerirsiniz?
    1) Michelin pilot sport 4
    2) Pirelli P Zero PZ4
    3) Nokian powerproof
    4) Goodyear eagle F1 asy 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 29 Eylül 2019; 16:38:6 >
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt
    Kışlık lastik uzmanı Nokian,
    yazlık lastikte maalesef ilk beşe giremiyor.
    .
    Goodyear dan kastınız Eagle sport ise beş para etmez. F1 asymmetric5 ise tercih edilebilir.
    .
    Michelin pilot ve Pirelli pZero ve Goodyear F1 asy5
    Kaliteli ve ilk üçteki ürünlerdendir.

• Merhaba.Wv tiguan aracımda Hankook 235 50 19 lastikler var.3 yıl ve 60 bin yaptım simdi yeni lastik bakıyorum.Bu lastiklerin kuru fren performansından ve yokuslarda çok patinaja kalmasından memnun değilim.(Yaz kış bu lastikleri kullanıyorum.)Süspansiyonlarım biraz sert.Baktıgım modellerde arada bir ebat olduğundan fiyatları çok yüksek.Bu ölcüleri fiyat ve model seçeneği daha fazla ve rekabetçi olduğu 225 55 R19 ile değişirsem sorun olur mu.Artısı ve eksisi ne olur.Aracın 6 mm kadar yükselmesi yılda bir kez uzun yol yapan ve çok süratli araç kullanmayan biri olarak beni çok etkiler mi.Ve bu lastiklerden hangisini tavsiye edersiniz.Veya başka tavsiyeniz olur mu.

www.lastikal.com.tr
    Kumho 235 50 R19 99H Crugen HP71 Fiyatı
    https://www.lastikal.com.tr/urun/kumho-235-50-r19-99h-crugen-hp71-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setirekli -- 27 Eylül 2019; 23:40:44 >

• Setirekli kullanıcısına yanıt
    Tabanı 10 mm daraltıp, çapı 12 mm genişletmiş oluyorsunuz.
    Çok mantıklı

(Pirelli bir arkadaşımın aracında var, tavsiye ederim)
    365 gün için

seçtiklerinizden petlas pt431 iyi. Alınabilir.
  • Teşekkürler.Alacağım lastikler biraz yumuşak olsun istiyorum.Kışında kullandığım için zaten biraz sertleşir.ilk tercih olarak Petlas ve lassa bunlardan hangisi daha yumuşaktır.Birde kumhoda yumuşak diyorlar ama kumhoda hp71 ve hp 91 var ama aynı gibiler.Bir yorum veya bilgide bulamadım bunlar için

Alacağınız yazlık lastik,
    Bir yıl sonra pert olur kışın ayazını yediği için.
    Bence yıl boyu enaz 3-4 yıl kullanacaksanız,
    Pirelli Scorpion Verde All season isabetli bir tercih olur.
    235/50R19 all season var,
    225/55R19 olanı yazlıkmış.

www.pirelli.com
    Scorpion™ Verde All Season - Araba Lastiği | Pirelli
    https://www.pirelli.com/tyres/tr-tr/otomobil/lastik-bul/urun-sayfasi/scorpion-verde-all-season

Goodyear, continental ve Michelin in 4x4 modelleri de ıslak performansı iyi olur.
    4 mevsimlik Pirelli almayacaksanız , kuşluk ve yazlık ayrı takım kullanabilirsiniz, Lassa, Petlas felan.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.