< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (491. sayfa)

-
-
Arkadaşlar aracım 2022 sce joy paket. 2100 km civarında yol bilgisayarı kendini sıfırlıyor. Km bilgisi vs. Sıfırlanıyor neden olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işçilik benden canım, sadece malzeme dediydim ben :) şuan ki fiyat bu ayrıca...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 22 Mart 2025; 18:20:11 > -
13 yılda 1 kere fren hidroliği değişikliği doğru değil hocam. En kötü 3 yılda bir değiştirmek lazım. Fren hidroliği nem tutma özelliği olan bir madde, ister istemez nem çekiyor, özelliği bozuluyor. Siz her ne kadar fren pedalında hissetmeseniz, aynı tutuyor deseniz bile değişmiş araç ile değişmemiş aracı yan yana test ettiğinizde ciddi bir fark olduğunu görürsünüz. :)
Diğer konularda katılıyorum. Bizim araçlarda ana bakım maddelerinden en zor değişen polen filtresi biraz dipte kalıyor.
-
hem balata hem hidroliği değiştirmeyi düşünüyorum, ikisi için de hangisini tercih etmek gerekir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğrudur, yalnız benim dediğimin olması için hem kullanım stilide düzenli, arada bir ölçümde şart, cihazla bakıyorum arada bir, şuanki aracım 2020 model, nem oranı sıfır görünüyor (2 kontrol aletim var emin olmak için ve bazen bosch servistede baktırırm), bozulma sebeblerinin başında sert ve uzun frenaj gelir mesela, yağ ısınırsa ısı farkından nem kapmada artıyor sanırım, bende uzun dayanma sebebi frenleri hem az kullanmam hemde hafif baskı uygulayacak şekilde fren kullanmam, yani yolu okuyarak giderim diyim, ani duruş yapacak şekilde sürmem, bu hem hidrolik ömrünü hemde balata disk ömrünü uzatan ana etmen, ha birde İstanbul gibi briyerde yoğun trafik olan bir şehirde yaşamıyorum, buda etken tabii, neyse sonuç olarak yağ değişmek elbette iyidir ama değişmeden önce enazından nem ölçerle bakmak faydalı olur, boşa para harcamamış olursunuz, baktınız nem yarıya gelmiş değiştir gitsin derim, bende rekor denemesi yapmam artık gerek yok, 5 yaşı dolsun, yada eğer nemlenme 1 kademe artarsa değişirim, zorlamanın anlamı yok zaten, fenler krtik öneme sahip nede olsa...
Bu arada cliodaki fren sistemi Ate, bunun orjinal balatasından bulursanız tercih edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 23 Mart 2025; 11:34:2 >
-
3 farklı özel servis macerası sonrası arabadan gelen sesin, şanzımandan geldiğini kesinleştirmiş bulunuyorum.
45 binde arabanın şanzımanında problem çıkabiliyor olması muhteşem, özel servisler açarız problem bilye vs. deyse ona göre onarım yapar geri kapatırız diyor ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Renault'un servisine götürsem büyük ihtimalle öyle uğraşmayıp direk şanzıman değişimi yapılır.
Komple şanzıman değişimi 100 bin tl falan diyen var, ne yapsam ne desem boş. Şu arabayı değiştirirsem, Şahin alırımda, renault'un önünden bile geçmem, Lanet olsun valla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 26 Mart 2025; 17:47:15 > -
Arkadaşlar 1.3 Tce aracımı stop ettikten sonra fan çalışmaya devam ediyor ve yanık plastik kokusu alıyorum. Kısa mesafeli kullanımda böyle yapıyor.
Aracı yeni aldık uzun yola dahi çıkmadık.
Öneri ve yorumlarınızı alabilirim.
-
su seviyesi normalmi...
-
Evet hocam normal seviyede.
-
fan- fan müşürü ve çevresini tesisatı kontrol edin, elektriksek bir sıkıntıymış gibi geldi bana....
-
cümleten sa arkadaşlar. 2023 tocuh paket aracımın anroid autosu bu aralar sık sık bağlantı kopartıyor, kapatıyor kendini. bunu yaşayanlar var mı acaba? nasıl çözebiliriz. kablo ile bağlayınca sorun olmuyor ama kablsouz bağlantı sık sık kopuyor.
-
Sesin şanzımanın içinden gelmesi çok garip, 3 tane kulak var bu araçlarda hepsine baktırdınız mı? Şanzıman kulağı da bozulabiliyor. Çünkü ses birebir benim motor kulağı bozulduğunda çıkan sesin aynısı.
Sizden önceki sahibi de aracı hor kullanmış olabilir başka da bir şey gelmiyor aklıma.
-
A.S .
Benim 2022 model clio touch da ekran geç gelme , zaman zaman donma ve siyah ekran sorunları yaşıyordum. Servise gitim . Güncelleme yaptılar . Sonrasında 3 aydır pek sorun yaşamadım .
-
ben de bir servise götüreyim bayramdan sonra. aynen dediğiniz gibi bazen donuyor bazen siyah ekranda kalıyor. bazen kendi kendine bağlantıyı koparıyor.
-
Ben de yag ve havayi mais aliyodum hep poleni filtron aliyordum ama mais cok fark acmis seneye filtron ve mann a geceyim diyorum. Bu arada antifrizim -25 hala ama 4 sene oldu kullanali degistireyim diyorum kisa dogru. Ilk defa min. Cizgisi altina dusmus bu arada saf su ekledim 250ml. Hidrolik de 4 sene oldu ama %1.5 nem orani hala iyi. 27 bin km oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bence şart değil değiştirmen, benim yaptığım gibi yapabilirsin, sadece genleşme tankındaki suyu boşalt ve yerine kullanıma hazır antifiriz ekle, ilave etmen gerekirsede böyle yap, mümkün oldukça saf su bile ekleme, bu işlemi her sene yaparsan mesela, 1 lt harcarsın, ömür boyu yeni kalır antifirizin, dediğimi yap aracı kullan termostad açsın sonra motor soğuyunca tekrar ölç değerler -30 35 lere gelecektir, ben her sene 1 lt alıp bu şekilde yapıyorum.
filtrede maise takılma, orjinal filtre diye birşey zten yoki reno filtre üretmez, ben hava filtresinde yerli Real filtre kullanıyorum, polende filtron krabonlu, yağdada bunu kullanabilirsin, gayette güzel ürünler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 30 Mart 2025; 18:36:48 > -
Seyir halindeyken benim araçtan da böyle bir ses geliyor bu sesi yaşayan var mı ?cam açıksa duyuluyor. İçeriye ses gelmiyor. Sanki metal bir şeye sürtüyor.
Günceyoutube
Düşük devir zırıltı sesi sebebi nedir?https://www.youtube.com/shorts/eTo2EaWcx6U?si=1h0NpYe94dFJg7L8
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Böyle bir video buldum ama biraz uzun sürüyor gibi. Bizim antifriz depoları radyatördeki suyla birlikte toplam kaç lt acaba? Chatgptye göre 6,5lt.
TAMİRHANEyoutube
Adres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=4S1rQRLA5d0
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 1 Nisan 2025; 22:11:47 > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X