Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Wide angle ne ise yariyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Ips paneller de olduğu yan taraftan açılı bir şekilde izlediğinizde renk kaybını önlüyor. Her açıdan kaliteli bir izleme olanağı sağlıyor. Tabi herşey kağıt üzerindeki gibi olmuyor ama yinede bir nebze işe yarıyor.

• kcihank K kullanıcısına yanıt
    Samsungta va panel ama ips gibi edge ledten kaynakli renk kaybi oluyor

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Samsung un q70 ve üstü modelleri direk led ama bizim konuştuğumuz TV Sony xh95 serisi. Daha Türkiye'ye gelmedi

• kcihank K kullanıcısına yanıt
    xh 15 16 binden gelir 7 8 bine düşer.olagan üstü vergi gümrükleri ötv kdv yi çıkınca dip fiyatı görür.
  • konsol kullanıcısı olarak lg cx çıkınca almayı düşünüyordum , sony hdmi 2.1 xh90 ı duyurunca akan sular durdu tabi.düz x1 işlemcisi kullanması üzsede 4k 120hz yeteneği varsa geliştirilmiş bir versiyonudur heralde.Merakla incelemlerini bekliyorum.lg cx den vazgeçirsin beni 😃

• RNNN kullanıcısına yanıt
    sadece şu görüntüye bakarak alacak olsam 2 katı fazla para bile olsa xh95 alırdım, Q80'de
    görüntünün yarısı yok ve siyaha dönmüş, rezalet, sadece testte iyi çıksın diye
    bloomingi yok ederken görüntüyü de yok ediyorlar.
  • bende şunu anladım insan gözündeki teknoloji hiçbirşeyde yok,neye baksak son 20 senedir abi görüntüde son nokta denecek ürünler görüyoruz,çok geçmiyor daha iyisi çıkıyor ve onuda algılayıp bu daha iyi diyoruz,merak ediyorum bizim sınırımız yok mu
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    konu o iyi bu kötü değilki siz olayı anlamamışsınız bazı şahıslar sempati duydukları markayı övmek için alakasız şeyler yapıyorlar adam 2020 sony konusunda kalkmış samsung gömüyor kaldıki bu modeller denk değil sony xh95 serisinin karşılığı samsungda q95t modeli kalkmış 3 alt model orta-üst seviye q80 ile karşılaştırıyor onuda geçelim samsungun eksilerini yazarken sony in eksileri yazmıyor konuşma gereği bile duymuyor ve bunu her konuda yapıyor
    örneklerden bir tane daha kimse samsung ile ilgili bişey yazmamışken sormamışken konusu dahi olmamışken her fırsatta her yerde samsung kötüleme peşinde..size böyle onlarca mesajını gösterebilirim..

2020 SONY TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 22 Mayıs 2020; 13:40:14 >
    Ben tartışmanızla ilgili yazmadım, genel olarak bloominge takmışlara yazdım, asıl önemli olan şey görüntü,
    saatlerce seyretmede bile fark edemeyeceğiniz şeylerin bir önemi yok.

Yeni çıkan tv'lerde filtreleri doldurup görüntü kalitesini bozmaya başladılar. Siyah iyileşsinde, ayrıntıları yok etmeden yapamıyorlarsa eğer hiç ellemesinler daha iyi.
    hocam saatlerce seyretmeye gerek yokki altyazılı filmlerde yada karanlık sahnelerde direk rahatsız ediyor bana göre ikiside sorunlu ha detay kaybolmuş ha blooming olmuş..
    Altyazıyı beyaz seyretmeyerek sorunu çözüyoruz, 2 saatlik filmin yüzde kaçında blooming yüzünden rahatsız olduğunuz bir sahne görüyorsunuz?

2 saatlik bir filmin yüzde kaçında bozuk, ayrıntıların yutulup yok edildiği siyaha dönüştüğü, görüntüler görürsünüz?

Sonuçta herkesin seçimi farklı oluyor.
    dediğiniz gibi tercih meselesi forumda onlarca insan var bloomingden rahatsız olup samsung alıp detay kaybını kabullenen aynı şekilde detay kaybını kabullenmeyip blooming olsunda detay kaybolmasın diyip sony alan..
  • gradyanın ne olduğunu bilmeyen adamlar burda tv yorumluyor :)) renklerde bantlanma olduktan sonra 10 bit olmasının bir anlamı olmadığını sadece kağıt üzerinde anlamı olduğunu bu işlerin poşetle onla bunla olmadığını anlayacak kapasiteye sahip olmadıklarını farkında bile değiller :)
  • belki merak eden arkadaşlar olur bilgi olsun diye paylaşıyorum

giriş seviye 8bit+frc uk6570 modeli ile 10bit sony xg85 modeli lg deki yumuşak geçişlere ve sony nin bazı renklerdeki bantlanmalarını görebilirsiniz
    https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/x850g/x850g-gradient-large.jpg
    https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/uk6570/uk6570-gradient-large.jpg

2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)

• burda 2-3 tane tipte kendileri bu konulardan zerre anlamadığı halde yancılık yapmanın peşindeler varsa bilginiz ben hep burdayım çıkın ortayada yazdıklarımı çürütün
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.