< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 26 Eylül 2021; 19:50:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021 yılında emanet araba mı olur (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cebimden paramı alsınlar, arabama dokunmasınlar... Net!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1) Benim adıma kayıtlı olan bir araçla, ben araç içinde değilken başka bir şahıs kaza yapar ve ölürse sorumluluğum ne olur?
2) Benim adıma kayıtlı olan bir araç, ben araç içinde değilken bir şahsa çarpsa ve ölümüne yada yaralanmasına sebep olursa sorumluluğum ne olur?
-
Parasını benim ödediğim malı babam bana sormadan nasıl bir başkasına verebilir ?
Baba falan dinlemem çarşı karışır. Öyle bir dünya yok.
Herkes haddini bilecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben yıllardır burada vermem etmem dedim,
geçen komşu istedi, verdim
hayır demek , sevdiğin yüz yüze baktığın insanlara karşı zor gerçekten.
sorumluluk sahibi bir insansa sorun olmaz ama...
aklıma bir olay geldi;
tümsekli olan bir caddede giderken bir fluence arka tamponuma yapışmış seri selektör yapıyordu. ben oralı olmadım çünkü tümsekten geçiyorum.
adam ani hareketler ile karşı şeride geçerek beni geçti ve 2 tümsekten de hoplayarak geçti.
sonra bakkala girdim ( evet bakkal) adam manyak gibi kullanıyordu dedim, kim dedi, şu fluence dedim. ulan dedi, az önce emanet verdim daha verir miyim dedi. yüzü düştü...
bazen bilmemek mutluluk.
-
Zamanında çok arabasızlık çektim. Şimdi arabam var. Arabamı emanet verdiğim dostum da olur. Öyle herkese vermem. Emanet verdiğim arkadaşım araç yok derse Canın sağolsun derim. Yani verdiğim kişiler öyle kişiler olur. Onların arabasını da aynı şekilde alırım kimse de sormaz.
Gel gelelim hukuken sorumluluğu var. Bir kazaya karışsa tazminat olarak benim de sorumluluğum var emanet alanın da. Ama bu beni korkutmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: think of ideaDediğin gibi bu devirde olmaz hocam. Eskiden araba sahibi olmak meseleymiş gerçekten. Çocukluğumuzdan hatırladıklarımız falan hep öyle.
Ben gerçekten ama gerçekten ihtiyacı olan insanın birinden bir şey isteyebileceğine imkan ihtimal veremiyorum. Muhtaç adam bırak birinden bir şey istemeyi selam verdiğinde ağzını açıp selamını alamaz, kafasını sallar.
Eskilerden hatırladığım babam araba emanet verirdi ama çok can ciğer arkadaşına, kıramadığı ama arabasını da vermek istemediği birini de kendisinin götürüp getirdiğini hatırlıyorum.
Ama kendimden hatırladığım bu devirde emanet olarak matkap, araba, yazıcı, alet edevat takım falan isteyenlerin hepsi acıkmamak için tuvalete gitmeyen tipler. Zamanında çok enayilik yaptım daha da yapmıyorum. Ne zamandan beri mi!? Zoraki kendini işe bıraktıran arkadaşım BMW aldığından beri.
Yani bırakınız ne b... yerlerse yesinler efendim. Canıyla uğraşan adamda arabaya gelip dil dökmez yetiş der yetişir götürürsün zaten.
"Ben gerçekten ama gerçekten ihtiyacı olan insanın birinden bir şey isteyebileceğine imkan ihtimal veremiyorum. Muhtaç adam bırak birinden bir şey istemeyi selam verdiğinde ağzını açıp selamını alamaz, kafasını sallar. "
Bu kısma imzamı atarım özellikle. Birinden araba isteniyorsa %90 ihtimalle tembellikten, ihtiyacı olmamasına rağmen cebinden akrep bulunmasından kaynaklıdır. İhtiyacı olan onurlu insanlar birinden bir şey isterken 100 kere düşünür, çok dara düşüp sıkışmadığı sürece de istemezler.
Normalde o ilişki şöyle gelişmelidir:
A: Kızımı üniversite için şu tarihte X şehrine götüreceğim.
B: Nasıl gideceksiniz? Çok eşya var mı?
A: Henüz bilmiyorum eşya durumuna göre otobüsle gidebiliriz veya araba kiralamak gerekebilir.
B: Otobüs, kiralık araba vs. yazık kızcağıza sefil olmayın alın gidin benim arabayla
Bana anormal gelen:
A: Kızı üniversiteye kaydettirmeye gidiyorum senin arabayı versene gidip gelelim?
B: ...
-
Hocam aracınızı isteyen kişiye (aracınız 200 bin TL ise) banka hesabında 200 bin TL nakiti olup olmadığını sorun eğer varsa verin yoksa kusura bakma dersiniz...
-
her emanet hikayesi böyle bitecek diye bir kural yok. tabii ki sonuçta araba bir torba cıvata. 1998 yılında otelde çalışırken gözümün önünde bir olay cereyan etti. Arkadaşımız bir meslektaşımıza Sideden Antalya ya gitmesi için emanet araba veriyor. Aracı emanet alan arkadaş Taşağıl kavşağında yol kenarında közlenmiş mısır satan amca ve teyzeye çarpıyor. Teyze olay yerinde ölüyor, Amcanın bir bacağı ve bir kolu kopup sakat kalıyor. Eleman olay yerinden firar ediyor ve 5 sene sonra tekrar ortaya çıkıyor. Bütün iyi niyeti ile aracını emanet eden arkadaşım, araç sahibi olarak tutuklanıyor ve 9 ay kadar hapiste kalıyor. ödenmesi gereken kan parasından dolayı Antalyadaki evini satıyor ve turizmci olarak 1 yaz sezonu heba oluyor. evliliği bitiyor, büyük sıkıntılar yaşıyor. Burada bir arkadaşına ağbilik yapacam diye hayatı karardı (Allah Rahmet eylesin. Arkadaşımızı 5 ay Covid den kaybettik).
benim ise bizzat yaşadığım olay ise; 1990 senesinde Marmariste bir Acentada transfermen olarak çalışıyorum. Almanyadan Alman patronlarımız geliyor ve jeeep safari turuna katılmak istiyorlar. Alman patron Ehliyetini Almanyada unutmuş. Şube müdürümüz Benim Ehliyetimi istiyor ve benim haberim olmadan jeepin Araç kiralama formunu benim ehliyetimin bilgileri ile dolduruyor. (19 yaşındayım ve ilk işyerim). Turunç ile kumlubükü arasında Jeep takla atıyor ve Alman patronun 14 yaşındaki oğlu ölüyor. Akabinde araç kayalıklardan kurtarıcı ile çekilirken kıvılcım ve depodaki benzin sızıntısından dolayı orman yangını başlıyor. Bu olay neticesinde gencecik yaşımda 5 ay Muğla kapalı cezaevinde kalıyorum.
Bu olaylar neticesinden ne araba emanet alırım ve veririm. 2015-2020 seneleri arasında mali durumum kötüleştiği için aracım yoktu. paşalar gibi ya araba kiraladım, yada otobüs dolmuş yaptım. kimse kusura bakmasın At-avrat -silah kimseye emanet etmem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X