Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (186. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Murat 616 , Murat 616
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
3.785
Cevap
150
Favori
259.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de 2024 model beyaz renk Sportage Elegance Konfor Plus alarak aranıza katılmış bulunuyorum. (1980 lira.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edebiyatci82 -- 22 Şubat 2025; 0:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edebiyatci82

Ben de 2024 model beyaz renk Sportage Elegance Konfor Plus alarak aranıza katılmış bulunuyorum. (1980 lira.)
    Aracınız hayırlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asadem kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

• Merhaba, Esenler Aldatmaz'dan 24' model Cool Plus paket için 1.835'den bugün anlaştık ve kapora yatırdım, haftaya mevcut aracımın satışı olduğunda cuma günü teslim alacağım, 3 renk seçeneği vardı, metalik kırmızı, yuka gri ve ay taşı gri, ay taşında karar kıldık, fırtına gri geçen hafta vardı 1 tane satılmış o da. Herhangi bir paspas veya cam film vb. promosyonu yapamadılar ama fiyat sorduğum birkaç yere göre hiç fena sayılmaz, 2025 model için aynı pakette 1.920 olarak fiyat paylaşıldı.

• Arkadaslar lastik basıncı 35 psi yapmıştım, aşırı soğuktan dolayi düşmüş tekrar 35 psi yaptım ama uyarı sönmüyor ve göstergede 34 33 psi değer çıkıyor. Bu lastik basıncını kendimiz istediğimiz bir değere kaydedemiyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asadem -- 22 Şubat 2025; 10:39:54 >

37 ye ayarlayıp bir miktar sürün aracı. Kendiliğinden sönmesi lazım. Sonra isterseniz tekrar ayarlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: free men

37 ye ayarlayıp bir miktar sürün aracı. Kendiliğinden sönmesi lazım. Sonra isterseniz tekrar ayarlarsınız.

Teşekkürler, Bu araçta lastik basıncını kaydetmek için Set tuşu yok sanırım doğru mu?

Hava ısındığında ya da aracınızla mesafe yapıp lastikler ısınıdığında basınçları mutlaka kontrol edin. Soğukta 35-37 olan basınç lastik ısınınca 40-42 nin üzerine çıkacaktır. Bu durumdan yol tutuş ve konfor olumsuz etkilenir.

Diğer araçlarda olduğu gibi lastiklere hava bastıktan sonra set tuşuna veya OK tuşuna 3 saniye basıp sıfırlama durumu Sportageda yok. İlk kış lastiklerini serviste değiştirdikten sonra biz lastik basınçlarını ayarladık. Bir müddet sürdükten sonra ikaz söner demişlerdi.

• Teşekkürler arkadaşlar.

• free men F kullanıcısına yanıt

Ben genelde araç çalışır vaziyette lastikçide 36 hava bastırıyorum ya hemen yada 700-800 metre yol gidince sönüyor.

• 2.açıldığında uyarı sönüyor ama kapa aç yapınca gitmiyor. Kapandıktan osnra biraz zaman geçmesi lazım sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sanki bu malum lastik hakkında haklı gibisiniz, zaten araç kalkışları elektrik desteği olduğu için çok ivmeli bu durumda lastikler kararsızlık sergiliyor gibi markanın kendi sitesindeki yorumlardada patinaj durumunu ve frenlemelerde abs nin çok sık devreye girdiğini yazmışlar

• Merhaba,

Bu patinaj konusu çok gündem olmuş. Ben de birşeyler söyleyeyim.

Benim araba cool paket 18 inç opsiyonlu. 18 jant conti ecocontact 6 ile geliyor. Benzer pati durumu bende de oldu. Dsg edc falan vir çok oto atik sürdüm. Şirket arabam hala dsg.

Ama dct de böyle bir kalkış sorunu var net diyebilirim. Dct birqz ağır kanlı diğerlerine göre.

Ayak alışınca düzeliyor o ayrı. İlk zamanlar çok alışmamıştım. 3. Seneye giriyorum ben sıfır aldığım ilk kore marka araba.

Ama alıştım diyebilirim. Bu arada kışlık lastikte aldım. Petlas onunla daha rahat bile diyebilirim. Dediğim gibi alışmak lazım.

Bunun dışında bir daha kia alır mıyım? Evet, hatta makyajlısı gelsin ona geçmeyi düşünğyorum. 3 sene ben çok ydışı yıl yapan biriyim araçla. Güven benim için kritik hiç tuiık demedi. Total de 10k kilometre zaten tr dışı yaptım.

Kia bana bu güveni verdi. Bulgaristan yunanistan sırbistan macaristan makedonya vs gezdim. Tık olmadı henüz.

Herkese iyi sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi züttürük -- 22 Şubat 2025; 19:30:39 >

• Lastik basınç uyarısının anında sönmesi için araç çalışır durumdayken ikazın geldiği lastiğin basıncını 37-38 psi ye çıkarın. Uyarıyı kontrol ettiğinizde silindiğini göreceksiniz. Akabinde istediğiniz değere getirebilirsiniz. Patinaj konusunda: aracı iki yıldır kullanıyorum, çok nadiren olmuştur ki çok eğimli yerlerden de sürekli iner çıkarım. Lastiklerim yazlık michelin, kışlık semperit. Benim için sorunlar: direksiyonu tam tur çevirirken turun bitimine yakın gelen ses ve benzinli aracın iki kez partikül uyarısı vermesi. İlk uyarıyı servis; rejenerasyon ile ikinci uyarıyı bilgisayar bağlayarak sildiler. İkincisinde nasıl anladıklarını bilmiyorum ama filtrenin tam tıkanmadığını söylediler. Yalnız bu uyarı veya uyarının gelmeye yakın olduğu süreçte sarfiyat ciddi artıyor. Standart sürüş esnasında tüketimi artanlar bu uyarının geleceğinden şüphelenip hızlı aksiyon alabilir.

• Sayın sportage kullanıcıları iki konuda bilginize danışmak istiyorum. 2007 yılından beri sportage kullanıyorum(2007-2017-2023) ilk iki aracım tam otomatik(veya tork konvektörlü) şanzımandı şanzıman ve partikül filtresi sorunu hiç yaşamadım bundan dolayı yıllarca sıkıntısız bindim ama bu yenilerdeki dct şanzıman ve partikül filtresi(benzinli dahi olsa) için gerek burada gerek Facebook gruplarında şikayetler var birkaç yerde bu iki sıkıntının oluşmaması için aracını sürekli spor modda kullananlar okudum bunun bilimsel bir gerçekliliği varmı yoksa şehir efsanesimidir, teşekkür ederim.

• Anniversary edition A kullanıcısına yanıt

Ben 18.000 km cool kullandım. Şu an 23.000 km de prestij kullanıyorum. Her iki araçta benzinli. İki araçta filtre uyarısı vermedi. Bunun nedeni sanırım trafik yoğunluğu olmayan küçük bir ilde kullanmam. Eco-Normal-Sport dönüşümlü kullanıyorum. Ama son zamanlarda artan uyarı nedeni ile genelde normal moda alıyorum. Ama uzun yolda genelde sport modda ve uzun yokuş inişlerine (örn: Pozantı) manuel vitese geçip, motor frenini çok kullanırım. Sanırım kullanım tarzı etki ediyor. Zira aynı ilde yaşayan iki arkadaşımın aracında da bu uyarı alındı. Genelde Eco da kullanıyoruz diyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free men -- 22 Şubat 2025; 23:29:56 >
  • free men F kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, artan uyarı derken güvenlik uyarılarımı bahsettiğiniz kullanım moduna göre artma veya azalmamı oluyor

• Anniversary edition A kullanıcısına yanıt

Forumda filtre uyarısı aldığını belirten kullanıcı sayısının artmasını söylemek istemiştim. belirttiğim gibi ben iki aracımda da bu uyarıyı almadım.

Ayrıca geçmiş sayfalarda İngiltere forum sayfasında, filtre ışığının söndürülmesi için kullanım tarzı önerilmişti bir kullanıcı tarafından. (Servise gidemeyenler için). 80 km hızda 20-30 dakika 3000-3500 devirde sürüş öneriliyor. Ara ara ayak gazdan tamamen çekilip, devrin 1500 e kadar düşürülüyor. Sonra tekrar 3500 devre çıkılıyor. Belki bulunduğu ilde kia servisi olmayanlar bunu deneyebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanhelsing_

Lastik basınç uyarısının anında sönmesi için araç çalışır durumdayken ikazın geldiği lastiğin basıncını 37-38 psi ye çıkarın. Uyarıyı kontrol ettiğinizde silindiğini göreceksiniz. Akabinde istediğiniz değere getirebilirsiniz. Patinaj konusunda: aracı iki yıldır kullanıyorum, çok nadiren olmuştur ki çok eğimli yerlerden de sürekli iner çıkarım. Lastiklerim yazlık michelin, kışlık semperit. Benim için sorunlar: direksiyonu tam tur çevirirken turun bitimine yakın gelen ses ve benzinli aracın iki kez partikül uyarısı vermesi. İlk uyarıyı servis; rejenerasyon ile ikinci uyarıyı bilgisayar bağlayarak sildiler. İkincisinde nasıl anladıklarını bilmiyorum ama filtrenin tam tıkanmadığını söylediler. Yalnız bu uyarı veya uyarının gelmeye yakın olduğu süreçte sarfiyat ciddi artıyor. Standart sürüş esnasında tüketimi artanlar bu uyarının geleceğinden şüphelenip hızlı aksiyon alabilir.

Aynen dediğiniz gibi 37 hava bastım, söndü. Lastik sensörü konusunda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.