Şimdi Ara

20k tıptan 10klık tıbba yks ile geçmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır cevabını aradığım bi konu. tekrar 1den başlatmıyorlarsa eğer yksye girmeyi düşünüyorum.

• Mümkün..

Fakat hangi dersleri okutabilirsin kendini muaf tutarsın orasını bilemiyorum.

Mesela 3 sene okuduysan atıyorum X üniversitesine gireceğin zaman sana diyolarki... YA KARDEŞİM SEN BU DERSİ ORDA ALMAMIŞSIN BUNU ALMAN LAZIM...

veya şöyle diyebilirler... YA KARDEŞİM SANA BU DERSİ VEREN HOCADAN Bİ CACIK OLMAZ BİZ TEKRAR VERELİM.

Diğer bölümlerde böyle şeyler olmaz fakat Tıp fakültesi biraz mıymıy yapıyor o konuda :D

Okuduğun üniversite senesinin uzama ihtimali olabilir. Fakat tekrar YKS'ye girip seçim yapabilirsin dostum. Ben Medipol Üniversitesinde çalışıyorum. Röportajını çektiğimiz bir öğrenci o şekilde puanını yükseltip geçiş yapmıştı sanırım. Yine yatay geçiş yapıp kabul edilebilme durumun olabilir ama ikinci bir puan elinde tutmak işine yarar doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zandatsui -- 17 Kasım 2024; 13:27:22 >
  • zandatsui kullanıcısına yanıt

peki bazı dersler eksik çıkarsa bütün dönemi tekrar mı almam gerekecek? yoksa o eksik dersleri başka şekilde alma şansım oluyor mu?

bu arada devlet tıptan devlet tıbba düşünüyorum geçişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 17 Kasım 2024; 13:35:42 >
  • Tüm dönemi almak değil. Lisede olan mantık yok sadece dersi alıyorsun. Ama derslerin çakışırsa alamayabilirsin işte. çünkü tıp zaten yoğun bir programa sahip. Staj döneminde derslerin kesin çakışır o yüzden sonraki döneme aksatmak durumunda kalabilirsin. Eğer hocaların müsamaha gösterirse çakışsa bile derse girmene gerek kalmayabilir. Geçiş yapacağın üniversite sekreterliği ve hocaları ile konuşup uzlaşabilirsin. 1. seneni bitirdiysen rahat olur. Ama 3. senendeysen biraz zor olabilir mesela.

• 1 de derslerin uyuşma olasılığı daha yüksek aslında. Diğer bölümlerde öyle en azından.

Çünkü en temel şeyleri alıyorsun aslında. Gitgide seçmeli dersler ve lab dersleri daha kişiselleşiyor veya sivrileşiyor o yüzden zaman geçtikçe uyuşmazlık artar.

• zandatsui kullanıcısına yanıt

hem yksde o puanı alıp bi de ganomuz yüksek olursa kabul edilme şansımız artıyor dimi?

• Evet doğrudur. Ayrıca bir yarışma derecen veya gönüllülüğün varsa kabul şansın artar.

• up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.