Şimdi Ara

20k yaptım nereleri yazabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 k sıralama yaptım iş imkanı iyi olan nereleri yazabilirim ve sizce tıp yazsam gelir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de 21k ile diş hekimliği kazandım. Öncelikle sadece kendi fikrimi belirtmek istiyorum, belki yardımcı olabilirim. Ben tıp istiyordum, benim dönemimde bu sıralama ile özel üniversitelerde %50 burslu tıp tutuyordu fakat devlette okumak istediğim için hakkında pek de araştırma yapmadan diş hekimliği yazdım. Eğer tıp yerine başka alternatiflere de aciksaniz bu sıralama ile diş hekimliği yazmanızı öneririm.

Diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi ile birçok ortak dersi olan bir bölüm. (Anatomi, biyokimya, biyofizik, biyoistatistik, fizyoloji, farmakoloji, patoloji, histoloji vb.) Açıkçası bana göre tek farkı diş hekimliğinin kendi alan derslerinin yoğun bir şekilde pratiğe dayalı olması yani 1. Sınıftan itibaren yoğun bir preklinik (klinik öncesi) eğitiminin olması. Daha 4. Sınıftayken bile hastaya direkt cerrahi işlemde bulunuyor olabilmek, tedavileri gerçekleştirebilmek son derece tatmin edici. Bunun dışında okulu bitirdikten sonra da diş hekimliği fakültesinde direkt çalışılabiliyor fakat tıp fakültesinde özellikle aile hekimliğinin de uzmanlığa tabi tutulmasından sonra uzmanlık biraz şart gözüyle bakılıyor. Çalışma şartları yani nöbet, çalışma ortamı vb bakımından da diş hekimliğinin benim için daha uygun bir meslek olduğuna karar verdim.

Bunun haricinde diş hekimliği dediğim gibi zorlu bir pratik eğitimi barındırıyor. Sevilmeden yapılmayacak bir iş fakat bunun tıp için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca her yıl artan kontenjanlar yüzünden mesleğimiz büyük ihtimalle gelecekte sıkıntı çekecek fakat bu sıkıntının diğer bölümler kadar yoğun olacağını düşünmemekteyim. Çünkü diş hekimliğinde uzmanlık, devlet, özel klinikler gibi bir sürü iş imkanı bulunmakta.

Zorlu bir süreç olan bu tercih döneminde maalesef herkes farklı bir şey söylüyor, ben de umarım aklınızı karıştırmamışımdır. Zamanında diş hekimliğine 'tıp tutmazsa yazarım ya' gözüyle bakan birisi olarak bu görüşümün zamanla değiştiğini belirtmek istedim. Eğer bölümü düşünüyorsanız yardımcı olabilecegim sorular olursa yardım ederim seve seve.

Edit: 20k ile batıda İzmir İstanbul dışındaki devlet üniversiteleri tutar diye düşünüyorum. Ayrıca büyükşehir düşünüyorsanız büyüksehirlerdeki birçok özel üniversitenin de %100 burslusu da tutar diye düşünüyorum. Diş hekimliğinde pratik eğitimin iyi verilebilmesi için imkanların iyi olması büyük bir avantaj bu yüzden belli başlı özel üniversitelerin bazı/ çoğu devlet üniversitesinden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Yine eğer düşünürseniz bu konular hakkında görüşlerimi de paylaşabilirim. Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrankelaBender -- 10 Ağustos 2021; 23:13:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.