Şimdi Ara

21:9 Oyuncular Klübü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
15
Favori
27.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scorn

Karakter orjinal çözünürlük kullanınca daha şişmanlaşmıyor. 1920:1080 seçip strech gibi bir şey denemedim. Ama varsa bile etki edeceğini sanmıyorum, birim hareket çözünürlükle alakalı olması lazım.

Laptopta kullanılır. Ben öyle kullanıyorum. Evde film izlerken çok ciddi artısı var. Oyunlarda da öyle. Dışarı çıkınca da kendi ekranı ile istediğim gibi kullanıyorum
    Film ve oyunlarda çok ciddi artıları var demişsiniz ne gibi artıları var tam olarak?
    Görüş alanına etkisi yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

Film ve oyunlarda çok ciddi artıları var demişsiniz ne gibi artıları var tam olarak?
    Görüş alanına etkisi yoksa?

Alıntıları Göster
    film formatı 21:9 ise ekranı tamamen kullanabiliyor demek. Oyunlar da sağ ve solda daha geniş bir görüş alanına sahip oluyorsun. Standart 16:9 monitörler o bölümleri göstermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

film formatı 21:9 ise ekranı tamamen kullanabiliyor demek. Oyunlar da sağ ve solda daha geniş bir görüş alanına sahip oluyorsun. Standart 16:9 monitörler o bölümleri göstermiyor.

Alıntıları Göster
    Heh bu önemliydi benim için peki curved olmasına gerek var mı ultrawideın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyut büyüdükçe önemi var tabi ki. 27" ultrawide'da çok fark etmeyebilir ama 34" ve yukarında olmazsa olmaz diyebilirim. Yine de zevk meselesi ve almadan önce görmek lazım ben aldım ama curve rahatsız etti diyen adam var sonuçta.
  • CS:GO için aşağıdaki gibi. daha fazla yer görülüyor.
    21:9 Oyuncular Klübü
    21:9 Oyuncular Klübü

Ayrıca dediğinizi de denedim, 1920:1080 seçip monitör üzerinden genişlettim. daha kolay nişan alınmıyor, yataydaki hareket hızı da genişlemeye oranla artıyor. kalibre edip vs belki olabilir ama çirkin bir görüntü. adam vuracağım diye etraftaki herkesin obez olmasına da gerek yok bence.

sinema için ise gerçek format 21:9'dur. haliyle ekrana tam oturur. 1080p olarak geçen çoğu filmde altta üstte siyahlık oluşur, çünkü yatay 1920'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 10 Ağustos 2018; 11:50:7 >

• scorn kullanıcısına yanıt
    Oyun 21:9 desteklemiyorsa görüntüyü sadece yanlardan uzatarak genişletir. Bu da şişmanlık yaratır. Ama destekliyorsa;

• quote:

CS:GO için aşağıdaki gibi. daha fazla yer görülüyor.

Ayrıca dediğinizi de denedim, 1920:1080 seçip monitör üzerinden genişlettim. daha kolay nişan alınmıyor, yataydaki hareket hızı da genişlemeye oranla artıyor. kalibre edip vs belki olabilir ama çirkin bir görüntü. adam vuracağım diye etraftaki herkesin obez olmasına da gerek yok bence.

sinema için ise gerçek format 21:9'dur. haliyle ekrana tam oturur. 1080p olarak geçen çoğu filmde altta üstte siyahlık oluşur, çünkü yatay 1920'dir.
    Görüntü farkı epey varmış teşekkür ederim ekran görüntüleri için.
    Filmde görüntü muazzamdır haklısınız, almışken ultrawide almak daha mantıklı normal monitore göre sonuçta her dakika oyun oynamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Oyun 21:9 desteklemiyorsa görüntüyü sadece yanlardan uzatarak genişletir. Bu da şişmanlık yaratır. Ama destekliyorsa;

Enfesmiş görüntü.

Dahası triple monitor setup = legit hack :

Bu nasıl bir fovdur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 10 Ağustos 2018; 12:41:52 >

• 3 monitör, 5 monitör olaylarına sıcak bakamadım ben. özellikle flight simulator için gerçekten çok iyi oluyor, ama ortadaki çerçeveler rahatsız eder beni.
    tabi bir de o kadar monitörü koyacak yer, o kadar çıkış veren bilgisayar lazım. öncekinde 2, bunda tek çıkış olduğu için zaten 3lü sistem kuramazdım.
  • quote:

3 monitör, 5 monitör olaylarına sıcak bakamadım ben. özellikle flight simulator için gerçekten çok iyi oluyor, ama ortadaki çerçeveler rahatsız eder beni.
    tabi bir de o kadar monitörü koyacak yer, o kadar çıkış veren bilgisayar lazım. öncekinde 2, bunda tek çıkış olduğu için zaten 3lü sistem kuramazdım.
    E bunun harcadığı elektrik,3 monitör maaliyeti de var.

Normal monitor almak yerine ultrawide almak mantıklı ama su kurla o da çok zor.
  • şu anki kur ile herhangi bir şey almak zaten çok zor :D
  • Digitürkplayden maç izliyorum yanlar siyah kalıyor görüntüyü ekrana tamamen sığdıracak bir uygulama varmı?

• Arkadaşlar ilerde 21:9 oranında bir monitöre geçme niyetindeyim.En büyük beklentimse oyun ve film izleme deneyimimi zenginleştirmek.Bu yönden ne kadar tatmin edici olacaktır? Daha önce hiç kullanmadım bu oranda bir ekran.Ancak içimden bir ses çok farklı ve güzel olacağını söylüyor.Tabi ses bu.

• ddeddedde kullanıcısına yanıt
    bu söyledğiniz maça uygun değil. oyuncuları şişman kısa gösterir resmi kenardan tutar uzatır. yada zoom yapar maçın skoru ve alt taraf gözükmez. maç izlerken normal monitör tadında izlersiniz oda 27" gibi bişi sanırım.
    illa denemek isterseniz çözünürlüğü 1920x1080 yapıp monitörden ayarlara girip görüntüyü ekrana yaymasını isteyin.
  • Hocam denedim dediğinizi yaptım 1920 1080 alıp ekrana sığdır dedim ancak gene görüntüyü sığdırmadı ekrana yanlar gene siyah kaldı sırf bu yüzden satıcam heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddeddedde -- 28 Ağustos 2018; 19:40:35 >
  • Arkadaşlar 1920x1080p içerik kullanıcı iseniz. Digiturk filan için alıyorsanız almayın 21:9 monitör

Bu monitörlerin bir numaralı amacı oyunlardır ve bazı filmler... Yoksa dizidir maçtır bunlar amacınız ise almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddeddedde

Hocam denedim dediğinizi yaptım 1920 1080 alıp ekrana sığdır dedim ancak gene görüntüyü sığdırmadı ekrana yanlar gene siyah kaldı sırf bu yüzden satıcam heralde
    Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum. Tabi ki siyah boşluk olacak. Yapmaya çalıştığınız şeyin yuvarlak yuvaya kare cisim sokmaya çalışmak gibi birşey. Bir şekilde görüntüyü uzatsanız bile adamlar falan 1.50 boyunda gibi görünür. 16.9 ekranda 21.9 filmler nasıl alttan üsten siyah bantlı görünüyorsa aynısı burda da 16.9 görüntüler için geçerli.
  • Merhabalar , 3 gündür araştırıyorum ve aranıza bugün akşam katıldım an itibariyle çok memnunum ancak ayarları tam yaptığımı sanmıyorum çünkü 75 hz cihaz ama ayarlarda 59 ve 60 çıkıyor ..
    Bu arada cihazım lg 34 wk 650.
    www.lg.com
    LG 34WK650-W 21:9 UltraWide® Full HD LED Monitör | LG Electronics Türkiye
    https://www.lg.com/tr/monitor/lg-34WK650-W

• mkzlz kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınız nedir? Nvidia ise olmuyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkzlz

Merhabalar , 3 gündür araştırıyorum ve aranıza bugün akşam katıldım an itibariyle çok memnunum ancak ayarları tam yaptığımı sanmıyorum çünkü 75 hz cihaz ama ayarlarda 59 ve 60 çıkıyor ..
    Bu arada cihazım lg 34 wk 650.https://www.lg.com/tr/monitor/lg-34WK650-W
    Cihazı display portdan bağlayın. monitörün sürücüsünü yükleyin. Ayarlarda display port 1.2 enable gibi birşey varsa açın.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.