Şimdi Ara

22 lcd monitörümde fotoğraflar küçülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar 2 aydır kullandığım 22 lcd monitörümde düzeltemediğim bir ayar var ben daha çok dh nin fotoğrafçılık bölümünde takıldığım için..fotoğraf topiklerini açarken ekrana gelen fotoğraflar sayfa tam yüklenince birden küçülüyor ve izlenmesi kötü oluyor..ne dersiniz siz anlarsınız diye buraya açtım ...teşekkürler...

• Ekranın çözünürlüğü kaç ve açtığın fotoğrafların çözünürlüğü ne. Çünkü monütörün yatay olduğu için fotoğraflarda sorun çıkarabilir...
  • 1680x1050 topicte açılan resimler genelde 800x600 fakat iş yerimde 19 düz kare var tüm ayarlarım aynı onda sorun yok yani 800x600 gibi görüyosun ama 22 de sayfa yüklemesi tam dolunca birden tüm fotolar sanki 320x460 gibi görünüyor..tşk.
  • Peki fotoları hangi programla açıyorsun...
  • dostum yanlış mı anladım?? ya ben yada gunayman yanlış anladık seni çünkü:)

bilgisayarında sorun yok ama, dh de sayfaya resim eklediğinde resim küçülüyor ve resim bozulmuş oluyor, doğru mu anlamışım??

eğer doğru anladıysam bu senden kaynaklanan birşey değil DHin forum ayarlarındna kaynaklanıyor. sayfaya eni geniş fotolar koyulduğunda forum tasarımının bozulmaması, yatay kaydırma çubuğunun çıkmması için resmi otomatikman sayfanın enine göre oturtuyor, küçültüyor. DHin bunu yapması da normal.

bunun önüne geçmenin bir yolu yok, DH bu kuralı kaldırmaz, kaldırmamalı da zaten bence, bu durumda da sen büyük resim ekledikçe forum ufaltmaya devam edecek.

peki neden monitörlerin birinde daha düzgün diğerinde kötü görünüyor dersen resim küçültme oranının farkından dolayı. 22 ile 19" arasında kullandığın çözünürlük farklıdır. e bu sebeple DH de dolaşırlen gördüğün sayfaların ani de pixel olarak farklıdır. e bu sebeple de bilgisayar farklı küçültme oranları kullanır senin iki monitöründe.

küçültme oranı ne kadar yuvarlak olursa o kadar hatasız küçültür İE resmi olay bundan ibaret.

photoshop kullanıyorsan bilirsin, resme zoomout yaparken görünümü %66ya indirirsen resim çok kötü kareli,köşeli görünür. ama bir aşama daha küçültüp oranı%50 ye indirirsen gayet güzel gösterir, aynı mantık...

Yani;
    Bu olay eklenen resmin en uzunluğu ve görüntüleyen kullanıcının ekran çözünürülüğüyle alakalı. sen de bir sorun yok yani.

Tabii aynı mantıka resimler sende güzel görünüyorken başkalarında da güzel görünüyor sanma. Dediğim gibi herkesin kendi kullandığı ekran çözünürlüğü ile alakalı bir olay. o resme göre küçültme oranı yuvarlak den geliyorsa güzel görünüyor, küsuratlıysa köşeli köşeli.

Bu sorunun önüne geçmek için imageshack in thumnail özelliğini kullanmalısın. yoksa sayfaya resimleri direk büyük boyuta eklersen hep aynı sorun yaşanır ;)

• Firefox kullanıyorsan su eklentiyi öneririm
    Image Zoom
  • @günayman >fotoları programla değil burdaki gibi forum sayfasında görüntülerken diyorum...

@ManoMachine evet dostum galiba teşhisi tam aktardın sağolasın yani o zaman düz kareden şaşmamak lazım sırf wide olayı beni aksatıyo bende öle tahmin etmiştim ama bir ayarı vardır sanıyodum..(yani hiç yok dimi)

@xxAzizxx tşk. gerekirse firefoxla devam edeceğim..yada monitörü değişmekten başka çare yok..

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...işin ilginci bana soranlara sakın wıde lcd alma düz kareden şaşma ben dükkanda kullanıyorum çok memnunum dediğim halde sırf daha büyük ekranım olsun diye 22 wıde aldım şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum harika bir eklentiymiş..çok işime yarayacak..teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: xxAziZxx

Firefox kullanıyorsan su eklentiyi öneririm
    Image Zoom

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.