Şimdi Ara

2200 Lira Bilgisayar Tavsiyesi/ Ekran Kartı belli sayılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Şu ana kadar bunların iyi olabiliceğini düşündüm.
    İşlemci: Amd x6 1055
    Ekran kartı: Amd 6850 3 ay sonra crossfire veya Hd 5870 6-9 ay sonra crossfire (bunda fiyatın üstüne çıkıcak ama uzun süre kullanabilirim)
    Ram: 4gb 4-6 ay sonra 8gb
    Monitör:21-23
    Kasanın fiyatı yüksek olcağını tahmin ediyorum crossfire soğutması çok önemli.
    Anakart Crossfire, Amd x6 1055 destekli

Şimdiden teşekkürler

• bu fiyata güzel bir sandy bridge sistem toplanır....

i5 2500k işlemci
    gigabyte p67 ud3 anakart
    4gb gskill ripjawsx bellekler
    msı 6950 ekran kartı
    1tb samsung f3 disk
    rebel9 600w kasa
    Acer 23 inç 2ms HDMI lcd

toplam: 2060 lira

eksen------inventus
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

bu fiyata güzel bir sandy bridge sistem toplanır....

i5 2500k işlemci
    gigabyte p67 ud3 anakart
    msı 6950 ekran kartı
    1tb samsung f3 disk
    rebel9 600w kasa
    Acer 23 inç 2ms HDMI lcd

eksen------inventus

+1 diyorum sadce Kasa ve Psu Silverstone Strider 500w olması gerektiğini belirteyim..,

8gb ram yapacaksanız şimdiden alın derim 4gb tek modul alıp tekrar 4gb tek modul almak pek sağlıklı değil..

Sabit diskide 2 tane 500gb alıp Raid0 yada 3 tane alıp raid 5 yapabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

bu fiyata güzel bir sandy bridge sistem toplanır....

i5 2500k işlemci
    gigabyte p67 ud3 anakart
    msı 6950 ekran kartı
    1tb samsung f3 disk
    rebel9 600w kasa
    Acer 23 inç 2ms HDMI lcd

eksen------inventus

Ben bu bilgisayarı uzun süre kullanmayı planlıyorum, şuanda kullandığım bilgisayar 7 senelik ve ben bu alacağım bilgisayara crossfire yapıp (1-2 sene sonra) gerektiği halde yeni DAHA kaliteli bir işlemci takabilir miyim?

Edit: Modemimin de devresi yandı iki bilgisayarı bağlayabileceğim modem tavsiye edebilir misiniz. Konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_46335486/tm.htm
    Edit2:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingarda7 -- 29 Ocak 2011; 13:06:39 >

• İşlemci zaten iyi bir işlemci 1-2 sene sonra değişmenize gerek yok yani..

değiştiririm derseniz şimdi Athlon x4 + foxconn a7da-s alın buldozere yada iwy bridge'ye geçersiniz....

Athlon x4 640
    foxconn a7da-s
    Hd 6950 (yada şimdiden 2 tane 6850 ile Cf)
    Samsung Spinpoint f3 500gb RAid 5(3x)
    Truvatek phalanx 250mm fanlı Bigtower kasa
    Saphire Pure 625W

Upgrade'ye açık bir sistem toplanıyorsa ve amaç sadece oyunsa en çok bütçe kasa ve güç kaynağına ayrılmalı..

sonra ekran kartıda yeterince iyi alınmalı.. İşlemci ve anakartta bu devirde f/p odaklı alınabilir..

Bu sistemi alıp 1-2 sene sonra artık nasıl bir işlemci çıkarsa ona göre bitane kaparsın..

şimdi tek 6850 alırsan yazın 7xx serisi ekran kartlarından alırısın yazın daha iyi oluyor ekran kartı piyasası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

şimdi tek 6850 alırsan yazın 7xx serisi ekran kartlarından alırısın yazın daha iyi oluyor ekran kartı piyasası..

Tam olarak açıklayabilir misiniz?
  • Çok ayrıntıya girdim kafanı karıştırdım kusura bakma :)

İlerde Upgrade yaparım deyince çok farklı farklı seçimler yapılabiliyor..

Orada ekran kartınada az para yatırıp yazın çıkacak 7000 serisi ekran kartlarından amdnin asıl bombamız dediği seriden alırsın demek istedim..

6850 330liraya şuan en alınabilir ekran kartı olarak duruyor bi ara 300lirayada 5850 vardı..

bi 5850 ile 6950 arasında 2 kat fiyatı hakedecek bir fark yok.. ikiside 1440 paralel işlem birimli ve aynı saat hızlarında dx11 dışında bir fark kalmıyor..

şimdi tek 6850 yeterli gelecekse yaza kadar beklenebilir ozamana f/p oranı yüksek ekran kartlarını görürüz heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 29 Ocak 2011; 13:34:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.