Bildirim
2200 TL kurduğum sistem Lütfen bakın yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
islemci olarak 'k'si olmayan islemci sectiginden yola cikarak overclock yapmayacagini düsündüm. buna göre sandybridge serisinden i5-2300 e bakabilirsin daglar kadar fiyat farki yok ancak bunun gibi ufak ufak tasarruflarla diger komponentler daha iyi secilebilir... anakart gercekten cok cok iyi ve fazlasiyla yeterli hic dokunma derim ama yine overclock ile isin hic olmayacaksa karti p67 yada z68 chipli modellerden secerekte tasarruf saglanabilinir... keza ramler icinde ayni sey gecerli 4GB ram isini cok rahat görür ki ben 4ten 16ya gectim gözle görülür gram fark yok.... yani bunun gibi ufak ufak kirparak ekran kartini daha da iyi bir sey alabilirsin... muhtemelen oyun icindir bu makina bu yüzden ekran kartini alabildigince kuvvetli almaya calis... benden bu kadar yardimci olmak istedim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallkraft -- 20 Ağustos 2012; 13:39:31 > -
overclock yapmak istiyorum ben
yanlış seçim yaptıysam düzeltirmisin işlemciyi kardeşim
önerilerin çok hoş lütfen devam et az kafa yoralım, öğrenciyim para bi kez geçiyor insan elıne -
oc yapacaksan İşlemciyi; İ5 3570k veya İ5 2500k alman daha iyi olur.
Anakartı asrock pro3 alabilirsin kalan paraya işlemci soğutucusu alırsın.
o kasanın içindeli psu oldukça sesli birçok şikayet var.
Kasa ve psu;http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-enforcer-cift-usb-3-0-portlu-650w-pencereli-miditower-kasa.html -
eyvallah aynen cok iyi anliyorum seni overclock diyorsan sonu K ile biten islemcilere bakicaksin... onlarin önü cok uzun süre acik, belli bir süre basin agrimaz... mesela bu durumda uzun zamandir piyasanin en muhtesem islemcisi 2500K dir ancak diger senin sectigin islemciye oranla birazcik daha tuzlu gelebilir.
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-core-i5-2500k-330-ghz-lga1155-islemci.aspx I5-2500K. belki baska bir sitede biraz daha uygun fiyatli bulunabilir.
yine oc icin sectigin anakart tam uygun. hem fiyat hem karsiliginda sana sundugu opsiyonlar acisindan bence piyasanin en iyisi konumunda... zaten bu ikiliyi alman durumundan bence kullanim durumuna göre 3 sene anakart+islemci upgrade isini kafandan atarsin... su durumda ramlerdan ve harddiskten kismak en iyisi görünüyor. 1tb al harddiski cok film oyun falan depolama yapmam sadece kurar oynarim veya izler silerim gibi bir düsüncen varsa 500gb bile yeterlidir bence. hep buradan tasarruf ettiginle belki biraz daha iyi bir ekran karti bulabilirsin. 7850OC ' de yeterli karttir üzmez seni...
kasaya gelince cok hos cok güzel bir model fakat biraz daha ucuz olarak benim de kullandigim ve siddetle tavsiye edebilecegim Cooler Master 690 II Advanced modeline bakabilirsin... umarim yardimci olabiliyorumdur...
-
ryu96 nickli arkadasimizin önerdigi AsRock z77 Pro3 model anakartta gayet iyidir bu arada onada bakabilirsin... -
Arkadaşlar
İşlemci i5 3750k yaptık
Anakartı pro ile extreme modelleri arasındaki fark ne?
Ramden kısmak istemiyorum
Kasayı 200 - 300 tl ye içinde PSU su da dahil olan bir oyun kasası alıcam kasa önerileriniz varsa dinlerim
HArd disk malesef lazım fotoğrafçılık okuyorum
Yanlız ssd raid deniyor galiba onu da yapmak istiyorum.
Ürün önerin lütfen -
pro3 ve extreme 4 arasindaki farklarin en önemlileri bence mosfet sogutuculari farki, faz farki ve kapasitörlerin madde farki... yani extreme serisinde altin kaplama kapasitörler kullanilirken pro da normal standart ama yine uzun ömürlü kapasitörler kullanilmakta. bu da enerji verimliligi, enerji depolamasi, enerji iletkenligi ve voltaj dalgalanmalarinda farkini belli eder, kartin ömrüyle ilgilidir... extreme 4 tavsiye ederim ama pro3 alip dedigim gibi ekran kartina yüklenmelisin madem fotografcilik icin photoshop vari programlarla ugrasacaksin... islemcin gayet iyi tam bu tarz islere yönelik...
kasa konusunda valla bi önerim cikmaz cünkü kasa isi tamamen zevk isidir kendin bak kendin sec... psularin özellikle 80+ ve en azindan bronz olmasina dikkat et...
raid konusunda yani daha dogrusu depolama konusunda söyle bi önerim olabilir, ssd olarak 120gblik bir tane alabilirsen al hem isletim sistemi hemde photosop veya türevi kullanacagin programlarida ssdye kurarsin bu sana inanilmaz performans saglar islerini kolaylastirir.. cünkü ssdlerin hddlere oranla okuma ve yazma hizlari kat kat daha yüksektir. 60likta alabilirsin ama bu sefer isletim sistemini ssdye kurmani tavsiye etmem... ondan sonra raid olayini da söyle yapabilirsin, 2 tane birbirinin aynisi 1tblik hdd alirsin bunlari raid0 modunda calistirabilirsin. bunun sana getirisi su olur; hem saniyede ki okuma/yazma hizlari 2 katina cikar hemde bilgisayar hddleri tek hdd olarak görür ancak depolama kapasiteleri toplamina esit olur. yani yine 2tblik disk olucak ama erisim/okuma/yazma hizlari 2 kati yüksek olucak. bu da sana performans saglar... raid bu ise yarar...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X