Konuyu fazla uzatmayacağım. Çok konuşulan ve tartışılan konulardan biridir filtre değişimi. Bu konuya kendimce bir açıklık getirmek istiyorum.
3 aracım oldu. Fiesta, Corolla ve şimdiki polo. Tüm araçlarımda 10.000KM de lpg filtresi değiştirirdim. Corollamda Atiker vardı ve her filtre değişiminde kesici filtresinin tertemiz olduğunu görüyordum. Şimdiki aracımda ise artık eskisi kadar titiz değilim. Nerede ucuz gaz bulursam oradan gaz alıyorum. Yaklaşık 70.000KM dir araç bende. Aracımda tomasetto kit var ve kitten dolayı bazı sıkıntılar yaşadım. Lpg ayarını kendim yapıyorum ve arızalı parçaları kendim değiştiriyorum. Zamanla kit ile ilgili tüm sorunlarımı çözdüm. Çok kritik arızalar olmadığı sürece lpg servislerine gitmiyorum. Burada GO diye bir ipragaz istasyonu var. Sistemde en ufak bir değişiklik yapınca hemen oraya gidip ücretsiz gaz kaçak testi yaptırıyorum. Tabi işin içine girince çoğu ustanın aslında birer kasap olduğunu da anlamış oluyorsunuz. Ancak işine sahip çıkan ve titiz ustaların da ellerinde öpülür o ayrı
İnternette hep kurum bağlamış ve yağ/pislik içindeki filtre paylaşımlarını görünce sinirim bozuldu. Normalde bu km lerde asla değiştirmem filtremi ancak sırf görün diye size 23.000km deki filtremin halini gösteriyorum(Aracı aldığımda 5'li filtre seti almıştım. O yüzden değişim km lerinde rahat takılıyorum ) Yeri geldi Opet den aldım, yeri geldi Kalegaz dan aldım. Nerede ucuz istasyon ve lpg alan taksiciler görürsem direk oradan alıyorum.
Not : Burada kimsenin işini baltalamak gibi bir amacım yoktur. Bir kullanıcı olarak kendi görüşlerimi aktarıyorum. 10.000KM de değiştirip değiştirmemek de sizin tercihinizdir.
Sonuç : Ucuz gaz almama rağmen filtreler hala temiz. Filtre kağıtları ilk günkü gibi. Filtrenin iç metalinde çok hafif yağlanma var ancak sorun edilecek boyutta değil. Regülatör filtresinde ufak bir kararma var ancak bu kararma sadece gazın geldiği noktada var. Diğer yerler bembeyaz.
hocam bende nerde ucuz gaz varsa ordan alırım alpet,bpet,aytemiz farketmez,filtrede dediğiniz gibi tertemiz
güzel paylaşım. teşekkürler. bende yıllar önce OPET in katkılı gazı için aynı denemeyi yapmıştım. Katkılı gaz için; "yok yağlı gaz, yok filtreyi tıkar" diye efsaneler vardı. Filtreyi açtığımda tertemizdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme