Şimdi Ara

23 Yaşında İlk otomobil bmw e39 almak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • punto t-jet aracımı takasta verip 46 coupe almıştım aman aman yıpranmış bir otomobil değildi ama yine de çok masrafım oldu,üzüldüğüm zamanlarda çok olmuştu.sanayiyede artık eski bmw mercedeslere bakmak istemiyor ustalar,tavsiyem hiç girmeyin.ben 2 ay evvel satmak durumunda kaldım aracımı sunroofsuz olmasına rağmen 6 saatte arabam satıldı,uhdesi benimde içimde var ama yapacak bir şey yoktu tesellisi zarar etmeden satmam olmuştu.Parça yönünden sıkıntı yaşamazsın ama otomatik şanzıman saatli bomba. normal sizi üzmeyecek bi şey alıp yola devam edin.

• Arabadan ziyade kimden aldığına bak.. bu daha önemli.

Bulduğun aracı tarcanlara götür. 3e 5e bakma, sıra beklerim diye gocunma. neyi var neyi yoksa çıksın. en temiz örneklerde bile çok sıkıntı çıkabilir. zaten çok temizleri de dünya parası bunların.

alma diyemem hani içinde kalmasın da.. çoğunun kötü kullanıldığını bilerek al.

aslında çağı geçti denemez, Avrupada olsa çok temiz örnekler bulursun.. veya sorunu olanların genelde parça malzeme motor gibi çözülebilir sorunları oluyor.. ağır hasarlı olanlar hurdaya gider araba ucuzdur kimse işçilik ödeyip yaptırmaz. bu yüzden piyasada yıkık araç istesen de bulamazsın.

burda ise herif komple tavanı kesip yeni tavan atıyor. sol yan ekliyor, sağ yan ekliyor, 2 arabadan 1 araba yapıyor. parça değişmesin diye kürekle macun atıp düzeltmeye çalışıyorlar. korkunç durumda araçlar var.

çok ince eleyip sık dokuman lazım. doğru tercih yapsan bile çok yanlış yerlere gidebilir iş.. kenarda birikmişin dursun.

• Basit mantık şunu söyleyeyim.
    1. Bu araçlar ucuz olsada parçaları sıfır araç ile aynı fiyata satılır.
    2. Bazı parçalar özellikle plastik aksam (takoz vesaire) orijinal üretim japon grubunda oldukça kaliteli yapılıyor. 10 yıl sorunsuz kullanılan parçanın muadili 1-2 ayda kendini koyveriyor. Muadili aynı kalitede yapamıyorlar.
    3. Aracın gideni değil yolda bırakmayanı makbul çünkü ustaların çoğu sen doğru teşhisi koymazsan tamir yapamayacak durumda. Doğru ustayı bulman da lazım.

Araç sürenler göreceksin sende araç kullanırken motorları özellikle aynalarda göremiyor. Çünkü araba görmeye odaklıyız. Kullanma motor. Aşırı riskli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt

Sondan ikinci cümleniz çok manidar.

Babam da son 3-4 arabasını 2.el eski premiumlardan seçti. Siz yine iyi düğüne gitmişsiniz. Babam ustanın çocuğunu okuttu, evlendirdi, evini dizdi son 7-8 senedir usta her gün dua ediyordur.

Bende de şu an Ibiza Cupra var satıp Alfa 159, BMW E39 E60 alsam mı diyorum ama rezil haldeler. Deri koltuktaki popo şeklinden sahibini bulursun o haldeler. Her hafta sanayi ile uğraşamam veya bir yere park edince çalışacak mı çalışmayacak mı korkusu ile dışarı çıkamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 14 Kasım 2022; 13:25:37 >
  • Neresinden baksan büyük risk.
    Bu riske değer mi? bence değmez. Ben 41 yaşındayım, bu durum düşüncemi etkileyebilir yalnız.

Herkez değil herkes bu arada .

• Araba saatli bomba hocam lakin şunu da söylemeden geçemeyeceğim;

Gerçekten hayalin ise ve bindiğinde senin yanaklarını yana açıp seni mutlu edecekse al.Parayı her zaman kazanırsın ama dünya senin olsun zamanı satın alamazsın.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

Ben de Polo Gti kullanıyorum şuan. E39 ve e60 en sevdiğim kasalardandır ama e36 ile hevesimi aldım eski bmw sevdamdan.

Büyük konuşmuş olmayayım hayat ne gösterir bilinmez ama bir daha eski model araçlara (her marka dahil) bulaşmam. Bmw tarafında en kötü f30'a binerim, onu da sanayide ustam var diye kafam rahat. Aşağısına bulaşılmaz.

Dediğiniz gibi her an ne olacak korkusu çok kötü. Birilerini arabaya alıyorsun, ne olur bir şey olmasın diye sürüyorsun. Sizin durumunuz da mümkün olursa 2. araç e39, e60 vs çok tatlı olur.

Bir yandan tanıdık usta olunca iyi oluyor. Çoğu işi halletirebiliyorsun kolayca. Kendi dükkanım gibi takılıyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 14 Kasım 2022; 20:42:44 >
  • Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt

Hiç fark etmemiştim ya, talihsiz olmuş biraz 

• Benz Jilzay kullanıcısına yanıt
    Değişenle boyayla temiz bmw olmuyor. Türk insanı ne zaman anlayacak temiz aracın boyadan değişenden ibaret olmadığını çok merak etmekteyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UmutBG U kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşlarda var ya o takıntı o yüzden örnek gösterdim.Benim etrafımda bir sürü temiz bmw var.Yıllardır binilen e34ler, e39lar var. Burada hiç bmw ye binmemiş boş insanlar konuşuyor. Boş konu boş insanlar…

• Benz Jilzay kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. Tek sorun temiz bmw ler genellikle az el değiştiren araçlar oluyor ve her an mantıklı fiyata bulunamayabiliyor ama var kesinlikle, sadece takip etmek lazım.

Temiz atmosferik bir e39 w 36 yada e46 yı. Sorunsuzluk olarak e90 ve f30 a değişmem. Izmir bornovada meşhur herkesin sevdiği bir ustamiz vardır aracı e39. Sohbet arasında da bundan aldığım zevki hiçbir f10 f30 vb. Vermiyor der ve kapısının önünde evladı gibi bakar. Her yeni eşittir masrafsız ve sorunsuz demek değildir. Her eskide masraf çıkaracak demek değildir.

• al bin gez. bir musibet bin nasihatten iyidir demişler.

• Forumdaki çoluk çocuğa sorarsan BMW al ama yanında 1-2 araba parası dursun derler alayı sallama

Atmosferik benzinli LPG li bir araba bu , motoru bitik değil ise gerisi tamamen şans arıza olur olmaz vs

Ben en sorunsuz denilen arabalara sahip oldum en çok onlar ile servise gittimde oldu

Sosyal medyadaki sorunlu denilen arabalarada sahip oldum bir kez servis görmediğim oldu

Arabayı almadan önce ya sen kullan yada bir bilene kullandır , yokuşta geri kaydırıyor mu otomatiği bak , gaz yemesinde devirlenmesinde yürümesinde alt takımda direksiyonda sıkıntı oradan buradan ses geliyor mu bak

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.