Şimdi Ara

24-25 Eylül Direksiyon Sınavına Girenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VashStampede

Beyler sürücü kursundan belgeyi alıp emniyete başvuru yaptığınızda geçici sürücü belgesi veriolarmış. 15 gün içindede asılnsürücü belgesini eve yolluyolarmış..

O belgeyi ne zaman alabiliyoruz? Kurs mu yoksa biz mi takipçisi olacağız?
  • maslan92 kullanıcısına yanıt
    Şöyle;
    -direksiyonu sağa kırıp geri geliyoruz
    -direksiyonu tam sola kırıp geri geliyoruz
    -direksiyonu tam sağa kırıp öne gidiyoruz ve arabayı kaldırıma paralel hale getiriyoruz.
    Bu adımlar dışında bir adım daha kabul etmiyorlar.

Yalnız senin ne yaptığını anlayamadım, biraz daha açık yazarsan daha iyi olur.
  • Aydınlattığının için teşekkürler. Moral bozukluğuyla düzgün anlatamamışım. Direksiyonu sola kırıp geri giderken kaldırıma çok yanaştığımı fark edip sola toplamaya çalıştım. Haliyle geri bir hamle daha yapmam gerekliydi. Sanırım bu yüzden indirdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: •Caddy

Şöyle;
    -direksiyonu sağa kırıp geri geliyoruz
    -direksiyonu tam sola kırıp geri geliyoruz
    -direksiyonu tam sağa kırıp öne gidiyoruz ve arabayı kaldırıma paralel hale getiriyoruz.
    Bu adımlar dışında bir adım daha kabul etmiyorlar.

Yalnız senin ne yaptığını anlayamadım, biraz daha açık yazarsan daha iyi olur.

Anlattığın şey yanlış hocam. 3 ediyor senin anlattığın.

Tam sağa kırıp geri gelmeye başlıyorsun - 1. hamle.
    Tam sol yapıp parkı tamamlıyorsun - 2. hamle.

Normalde yönetmelikte böyle olması gerektiği yazıyor. Sizin anlattığınız şekilde 3 hamlede yaptıysanız ve kabul edildiyse komisyon üyesinin insiyatifidir.
  • Ingoshi kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde öğrettiler ve komisyonda park başarılı dedi. Dediğinize göre yaptığımızda arka dubalara fazla yaklaşırız ve önümüzde fazla boşluk kalır.

Ayrıca ders zamanları ve sınav zamanı kimi gördüysem bu şekilde parketti.

Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maslan92 kullanıcısına yanıt
    Üzülme dostum alt tarafı direksiyon sınavı, önümüzdeki sınav umarım geçersin.

• quote:

Bu şekilde öğrettiler ve komisyonda park başarılı dedi. Dediğinize göre yaptığımızda arka dubalara fazla yaklaşırız ve önümüzde fazla boşluk kalır.

Bende aslında sizin dediğiniz şekilde biliyordum park etmeyi. Sonra hoca özellikle sınavda böyle yaparsan ve uyuz bi komisyon üyesi gelirse kalırsın dedi. Bu şekil 3 hamle oluyor ve sınav yönetmeliğinde 2 hamle yazıyor falan dedi.
    Şaşırdım, kursta yakın akrabam çalışıyor ona sorayım ben haber veririm.

Şimdi yönetmeliğe baktım, benim dediğim şekilde yazıyor dostum.
    quote:

"...yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde park yapmayı..."

Link:http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_01/07121955_mtskynerge2016.pdf
    Sayfa 5 madde 4/c

• Ben kurs hocamla parkta ilk tam sağ geri gelip sonra paralel olana kadar tam sol şeklinde çalıştık araç i20 idi arka dubayla boşluk fazla olursa topla direksiyonu geri gel dedi sorun olmayacağını söyledi başkada hamle yapma demişti
    @•Caddy
  • salvoni S kullanıcısına yanıt
    Her hoca kendi bildiği şekilde anlatmış o zaman, ben en sağlıklı benim başta anlattığım şekilde olduğunu düşünüyorum.

• Arkadaşın dediği 3 hamle kuralı doğru bence.Direksiyon hocam bana @•Caddy arkadaşın dediği gibi gösterdi. Sınavda aynısını yaptım ve adam tamamdır oldu dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PantheraPardus -- 25 Eylül 2016; 22:28:49 >
  • quote:

Ben bugün girdim direksiyon sınavına diğer arkadaşın dediği gibi yaptım dubalara göre arabayı hizaladıktan direksiyonu tam sağ kırıp kursa öğrettikleri gibi belirli bir yere kadar geldim sonra tam sol yapıp arabayı düz hizaya getirdim dışarda ki komisyon üyesi eliyle tamamdır işareti yaptı arabay bindi devam ettim ön tarafa almama gerek kalmadı tabi ki şöyle bir durum var eğer sedan bir araba ile sınava girilirse tam sol yaptıktan sonra arka dubalara daha fazla yaklaşacağı için kaldırama paralel hale getirmek için öne doğru manevra yapmak gerekebilir benim eğitim ve sınava girdiğim araba kia rioydu 3. Manevra yasak mı değil mi bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manas22 -- 25 Eylül 2016; 23:11:57 >

• PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Ben bu şekilde öğrendim ve açıkçası direksiyon hocama güveniyorum, sizede aynı şekilde öğrettiyseler zaten doğrudur. Banada park tamamdır gibisinden birşey dediler tam hatırlayamadım.
  • AMERICOS kullanıcısına yanıt
    Setifikayı kurs 1 yada 2 hafta içerisinde verrcek. Ara sor.

• Bırakmadılar ise kul hakkına girmiş ler..

• KronCHE K kullanıcısına yanıt
    Ne alaka??

• Geçmişim dostlar. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
  • Tebrikler ..

• Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.