Şimdi Ara

24 gb ram yeterli mi yoksa 48'lik mi almak gerekiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Reddit’te falan uzun vadeli olmasını istiyorsan 48 al demişler. 2 senede bir 3000 dolarlık macbook alamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Herhangi bir konuda duzgun turkce konusmakta ciddi zorlamma yasiyorum, tek turkce ile buyutulmedigim icin dogal olarak turkcem tam degil (ki baba tarafimda turkcenin ilk dil olarak ogretildigi ilk jenerasyon goreceli olarak ben sayilabilirim ki o bile tam degildir, anne tarafimda da annem ve dedemler turkceye anadil olarak sahip olan tek jenerasyonlar, ki birinin yaptigi sey sadece ingilizce kullanmasini gerektirdigi oteki de 6 dil birden kullanan birisi oldugu icin tum bunlara ikisinin de hem bilincli -burayi turkce yazmayi beceremedim kisaca ingilizce sahibiyetinin faydalari- hem bilincsiz bir sekilde beni muthis bir turkce ile yetistirmemis oldular ki bunun lise sinavinin turkce kismi disinda eksisini gormemistim, o zamana kadar kendimi gerekirse ingilizce ifade etsem de tamamen anlayan bir cevrem mevcuttu cunku-, etrafimda turkce konusabildigim toplam 3.5 insan var, dogal olarak yarin olan turkce bilgisi daha da geri gitmekte, ve son olarak ben bu terimlerin cogunun kabul goren turkce karsiligi oldugunu, en azindan anaakim medyada, sanmamaktayim. Computationally heavy taski cevirmeye calissam hesaplamasal olarak agir is/task (ki task reddedilemez bir sekilde yerlesmis bir jargondur bence, task yerine turkce kelime kullanan bir yerle bile karsilasmadim muhtemelen yoksa is diye cevirmek dogru mu diye dusunurken bu kadar vakit harcamazdim gecmis hafizasi sayesinde), computational yerine kompütasyonel demek bence zaten sonuna kadar manasiz bir sey (ki elimde turkce klavyeli aygit sayisi 0, okullari saymazsak turkce klavyeye sahip bir aygita ilk 2018de sahip oldugum iicn kas hafizam da yok, win+space yaparak klavye degistirip klavye hizimdan odun verme usengecliginin haricinde), ayni seyin diktesini degistiriyorsun sadece ve turkcede ben en son biraktigimda latin alfabesinden alinan kelimeler okunusa gore cevrilmiyordu, Shakhtar yerine $ahtar niye yazmadin derseniz anlarim cunku harbiden bunun dogrusu bu. Compiler yerine derleyici bir nebze, azicik daha kullanilan bir kelime ama convolution yerine evrisim filan kullansan millet (benden daha cok turkce bilgisine sahip insanlar dahil olmak uzere) muhtemelen bos bos bakar cunku kullanilan seyler degil. Cumle kurarken elimden geldigince en azindan cumle yapilanmasini turkce yapmaya calisiyorum donanim ve eksiye yazarken, geriye kalan platformlarda zaten lise gruplarinda etc anlasiyoruz ayni sekilde. Bu altyapiyi kurduktan sonra endustri standardi olmus seylere takilmak abarti kaciyor, cunku bence evrisimsel sinir aglarini egitmek hesaplamasal olarak agir bir is oldugu icin islem gucu yuksek olan ve video belleği genis bir kart bakmalisiniz cumlesi bunu ingilizceli yazmaktan muhtemelen insanlarin %98i icin cok daha anlasilmaz kaliyor (ve yazmasi cok daha zor, bu ceviriyi yapmam rahat 2 dakikaya yakin bir zaman almistir). Akademide millet bazi terimlerin turkcesini bilmeden profesor oluyorlar gerek olmadigi icin.

Bu arada dediginiz icin fazlasiyla turkce yazmak icin kendimi zorladim, muhtemelen ortalama mesajlarimdan daha da anlasilmaz oldu ama olsun. Ha bi de gunluk konusmamdaki gibi bilincsiz fransizcaya donmeler yapmadigim icin sukretmeniz gerek 

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam biri bunu dedi. haklılık payı var mı? siz ne derseniz onu yapcam.

"2 yıl içinde ekstra 24gb rama ihtiyacınız olacak mı? Olmayacaksa daha uzun süreli düşünmek anlamsız bence yapay zeka yüzünden. 3 yıl sonra cihazınızdaki Neural Engine ve GPU aşırı yetersiz kalıp, 128gb ram olsa bile yenilemeniz gerekebilir."

• Npularin baya bir sure marketing gimmick olarak kalacagini düşünüyorum ben. Elimizdeki kullanim senaryosu icin de m4 pronun gpusu hayli hayli yeterli zaten, daha fazlasina ihtiyac duyunca online server kiralamak yeni pcden her turlu daha efficient olucak zaten. Daha cok memory hicbir zaman kötü bir sey değil, 100kya yakin bir meblag odemisken bellegi en az 32ye cikarmak gayet mantikli bir hamle. Burada zaten ekstra 24gb a ihtiyacın olacak mi sorusundansa 24 yetersiz kalabilir mi diye sormak lazim ve bu meblagda bir alet için 2 seneye sınıra gelmesi cok olasi duruyor

• Bi laptopa 88k verilir mi be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Merak ediyor boş zamanlarında napıyon la

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

Mac izleyip arada donanim eksi reddit twitter insta turu atmak disinda cok zamanim olmuyor, oldu mu ufak tefek mobil oyunlar oynuyorum o kadar

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

104k oldu 

• Kafayı yemişsiniz. okul hayatın boyunca kullanacağın programları çalıştırsan bile 24 gb ram yeterli olurdu.
    Maddi durumunu bilmiyorum eğer parasız kalırsan elindekini sat daha makul bir cihaz al.

• crux07 kullanıcısına yanıt

48gb aldım hocam. o kadar para vermişken ram da 48 olsun dedim. cihaz çok iyi bu arada. ama ben biraz fanteziye kaçtım gibi, daha ucuz bir macbook modeli de alınabilirmiş.

• Cihazlara lafım yok güzel hepsi güle güle kullanın.

• crux07 kullanıcısına yanıt

Ben 16 ramle 2021 sonunda bile memory error aliyordum zaman zaman azcik buyuk isle ugrasma ihtimali olan biri icin 24 4 yil yeter demek kesinlikle yanlis

Not: su an 32 ile sinirlarda yasiyorum mesela

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.