Şimdi Ara

2400 MHz Downclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde CMY16GX3M2A2400C11R kodlu Corsair 2400MHz 2X8GB CL11 bellek bulunmaktadır. Bu belleğin standart XMP profili bu frekansı 1.65 voltta çalıştırabilmektedir. Benim istediğim ise bu bellekleri 1.50 voltta çalıştırmak için en uygun frekans ve timingleri nasıl bulabileceğim. 1.50v'da çalıştırmak istiyorum çünkü şimdiden voltaj olarak fazla yüklenmek istemiyorum. Mesela 2133mhz de cl11 veya cl10, 1.50 voltta çalışabilir mi? Veya çalışabilmesi için diğer zamanlamaları nasıl ayarlayabilirim? Anakartım Maximus Hero VII, işlemcim i7 4790k'dır.

Teşekkürler şimdiden.

• fts kullanıcısına yanıt
    1.65 voltaj olarak fazla yüklenmek değildir hocam, bilginize. Zaten ürünler ömür boyu garantili corsair tarafından. İşlemciniz ve anakartınız da uyumlu bu ramler ile o yüzden riskli ya da downclock gerektirecek bir durum yok. Nasıl bulabileceğiniz konusunda pek bilgili değilim malesef.
  • fts kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu downclock olayları biraz elindeki belleklerede bağlı her bellek ve her işlemci aynı oc ve downclock değerlerinde olmuyor. Sizdeki 1.65 V Cl 11 2400 mhz yapan bellekler. 2133 mhz cl10 da 1.5 V zor bence belki cl11 ile olabilir ama 1866 mhz 1.5 V de sıkıntı yapmaz sanırsam denemeniz lazım genede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.