Şimdi Ara

240m² ev alanında doğalgaz kombisiyle ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli Kombi vb. Isıtma sistemleri okurları ve yazarları

Eminim çok kez yazıldı ve çizildi ve kendim de çok okudum ancak tüm detayları vererek bir daha uzman görüşü ve/veya kişisel düşüncelerinize başvurmak istiyorum.

• Maşukiye'de (dağ eteği, sapanca gölüne yakın) müstakil bir evde oturuyorum,
    • Ev, çatı ve bodrum katlarıyla birlikte toplam dört kattan oluşuyor,
    • Ev, içten merdivenli olup, çatı ve bodrum katları yalıtımsız 3 cm'lik tahta kapılarla evden ayrılıyorlar, sirkülasyona dahil değiller,
    • Evin iç veya dış yalıtımı yok,
    • Kullanılan iki katta toplam ısıtılacak alan miktarı 240m²,
    • Peteklerden sadece ikinci katta ve en uzakta olanı çapraz bağlantı yapılmış, ve ısınamayan tek petek de zaten o,
    • Uzman görüşüne göre mevcut kombiden çıkan borulara çok fazla dirsek takılmış ve sirkülasyon zorlaştırılmış,
    • Uzman görüşüne göre kullanılan sıcak su dağıtım pvc boru çapları çok küçük kalmış,
    • Uzman görüşüne göre evdeki petek boyları (uzman görüşüne göre) yetersiz(şu anda evde değilim, ancak eve geçince boylarını ölçüp toplam petek miktarini sonra buraya yazarım)
    • Uzman görüşüne göre mevcut 20 kw'lik Vaillant kombi bu sistem için vasat kalan bir kombi,
    • Camlar pimapen

Bu bilgilerin ışığında benim sorunum çok yakıyor olmamdan ziyade, evi bi türlü ısıtamamam. Dün evimize gelen uzman; (gayet ne hakkında konuştuğunu bilen işinin ehli biri) bunu çözmenin yeni bir kombi ve yeni pvc tesisatından bunun akabinde daha uzun petek boylarının gerekli olduğunu söyledi. Güzel hoş, ancak evi kırıp dökmek pek işime gelmiyor; şu an kış ve evi temiz mi tutayım, hasta mı olmayayım o yüzden bu çözümü ancak yaza düşünebilirim, ancak diğer yandan merak ettiğim şu:

Yeni tesisat döşemeden 35kW'lik bir kombi alıp(tercihen ECA Confeo Premix 35 KW) ve uzun peteklerin takılması yoluyla eskisine nazaran ne kadar etkili verim alabilirim? Biliyorum bu sorunun cevabı bir çok etkene bağlı, ancak benzer durumlarda düşük masraflarla (veya daha az çetrefilli işlemlerle) etkili çözümler bulabilen tesisatçıların veya evsahiplerinin hikayelerini merak ediyorum.

Demin forumu araştırırken "Dublex Evde Kombi Sorunu" başlıklı konuda bir arkadaş benzer bir soruna ek pompa takviyesiyle çözüm bulmuş. Ben de buna benzer çözüm hikayelerinizi duymak istiyorum.

Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• merhaba 240m2 alan için 20kw kombi kapasitesi çok yetersiz,
    sirkülasyon için dar boru çaplarıyla yapılmış tesisat
    yetersiz petek boyu
    eksik kapasite kombi tercihi
    sıcaklık kontrol elemanlarının kullanılmayışı (termostatik vana)
    ve en önemlisi yalıtım

bütün odaların m2'sini cephesi ve petek boyları ile birlikte yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılabilir,örnek:oturma odası 12m2 kuzey cephe petek boyu 80cm,koridor petek yok..gibi

ama yazdığınız genel bilgilere göre evinize en az 35-40kw kapasitede premix yoğ kombi+tesisatta geniş boru çapları kullanmak amacıyla tadilat(tesisat başlangıç boru çapı en az 32mm pprc) ilave radyatörler eklenmesi+eviniz katlı olduğu için odalar ve katlar arasında sıcaklığın daha homojen dağılması için radyatörlerin çoğuna kaliteli termostatik vanalar takılması+metraja bağlı olarak maximum sirkülasyon için denge kabı+ek pompa takılması gerekir

tabi hepsinin yanında yaptırabiliyorsanız binanıza dıştan mantolama yaptırın,yalıtım faktörü çok önemli

• ek pompa ile çözüm bulan benim sanırım:)
    bende buradan sorup öğrendiklerim ile bu işleri yaptırdım,yoksa yaşadığım yerdeki ustalara kombicilere kalsa işimiz yaştı.
    ısınan peteklerin olduğu odalarda ısınmıyorsa ilk işiniz bence dış yalıtım.hem korktuğunuz iç tadilat olmaz hemde çok uzun vadeli kaliteli ve tasarruflu ısınırsınz.sonuçta eviniz müstakil bütçe müsaitse en iyi dış yalıtımı en iyi şekilde yaptırmak en iyi çözüm...
    bunun dışındaki tedbirler etkili olsalar bile istediğiniz verimi çok fazla vermez. kombiyi büyütseniz bile, bütün petekler ısınsa bile ki zaten dediğinize göre sadece 1 petek ısınmıyor, ev yalıtımı olmadan çokta verimli olmaz gibime geliyor.anladığım kadarı ile çoğu peteğiniz zaten ısınıyor ama oda ısınmıyor. kombi küçükse sadece daha çok zorlanır ve ömrü kısalır ,büyüünce daha rahat çalışır tesisatı daha rahat ısıtır ama ev ısınmasına etkili olmaz sizin durumunuzda çünkü zaten sizin 1 petek hariç hepsi ısınıyor.

yinede diğer noktalarla ilgili naçizane bilgilerimi paylaşayım(her fırsatta burdan öğrendiğimi ve katkısı olan herkeze özellikle Allah razı olsun dediğimi belirtiyorum.)
    birincisi sizin tam ölçülerinizi bilmemekle beraber kombi yetersiz duruyor. petek boyları oda ölçüleri ve konumları ile tespit edilip gerekli olan petekler büyütülüp en son duruma göre kombiyi büyütmek gerekir.peteklerin durumuna karar vermeden kafadan kombiyi büyütmeyin,yine yetersiz kalabilir yada fazla gelebilir.
    ikincisi kalorifer sisteminiz nasıldır bilemiyorum ama eğer mobil sistem ise boruları yenilemek çok ciddi inşaat ister,o yüzden ek pompa takviyesi daha kolay bir çözüm olur.bendekilerde oldukça küçük çaplı,kombi çıkışında bile 20lik kullanılmış,gelen usta en az 32 lik olmalı diyordu. öyle düzgün olsa zaten büyük ihtimalle kombinin pompası yetecekti.küçük kaldığı için ek pompa taktırdım ve şu anda bir sorun yok çok şükür. ama eğer sistem eski evin içinden açıkta borular ile dolaşıyorsa inşaat o kadar çok olmaz sistem değişsede olur ek pompa takılsada olur,kanaatimce bu durumda ikiside hemen hemen aynı kapıya çıkar. ama ek pompanın daha garanti olduğunu söylemem gerek bence.birde ayrıca ne bileyim ilerde çatıya yada bodruma ek petek taktırmak falan istersin oralarda kendine özel bir oda falan yaparsın ,spor odası,sinema odası (kendi hayallerimide yazıyorum bu arada:) ek pompayla hiç sıkıntı olmaz.aynen ısınır.
    üçüncüsü çok dirsek olmasıda sirkülasyonu çok olumsuz etkiliyor ben ek pompadan önce o şekilde olan yerleri düzelttirdim ama çok etkili olmadı. %5-10 belki,bilemiyorum. ama ek pompa halletti meseleyi.

termostatik vana ise eğer dıştan yalıtım yapılmıycaksa bence verimli olmaz çünkü yalıtım olmadan tahminimce istenenin üstünde hiç bir odanız ısınmayacaktır. buda trvleri etkisiz yapar.
    umarım faydası olur.kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almost -- 6 Ocak 2014; 23:07:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.