Şimdi Ara

25.000 TL YE Alınacak En iyi Araç AZ Yakar ÇOK Kaçar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mitsubishi colt'larin dizellerine bakin derim. kuzenimde var. 4-5 yildir kullaniyor. hem aractan hem de yakitindan cok memnun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai Getz
  • quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Hocam naptın ya çok kanım ısınmıştı niyetliydim

Hocam zaten kanın ısınır ona. Sen birde sür bak

Düşün bak 16 senedir 2. Araba olarak son model Focus'undan Linea'sına bir çok araba kullandık. Ama bu motorun verdiği keyif hiçbirinde yok.

Ben gazlamadan kullanırım, ayağıma hakim olurum, meraklıyım sorunları araştıra araştıra çözerim diyorsan bırakamayacağın bir motor.

Ateşleme bobinleri Lancia, motor yağı Selenia Pure Energy ST Alfa Romeo. Tam bir italyan kısaca.

• Daihatsu sirion 1.3 16 v 87 hp al

• Eyvallah hocam teşekkürler bilgiler için

• Ben olsam 1.8T motorlu Passat bakardım o bütçeye. Uzun yolda 9 litre LPG yakar. 240'a ibreyi dayar.
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Eyvallah hocam teşekkürler bilgiler için

Birşey değil hocam. Multijet gibi parçaları ucuz diye kanıp atlamamak lazım.

Her türlü efsanevi bir motor ama çok yakıyor ve parçaları çok pahalı. (Ben orjinal parça alıyorum. Yan sanayisi mutlaka ucuzdur.) Diğer sıkıntısı da devirli kullanımı ve devir çevirmeyi sevdiğinden sizi sürekli dürtüyor eninde sonunda dayanamayıp basıyorsunuz gaza

Sadece gidişine bakarsak benim 1.5 tonluk doblo'yu uçuruyor, daha hafif olan palio'da daha da performanslı olur diye düşünüyorum. (Şanzıman aynıysa)

Vw konusunda biri tork konvertörlü alıp fazla yakana kadar 750 liraya DSG'nin kavramasını değiştiririm her türlü daha ekonomik yazmış, benim Doblo'nun manuel şanzımanının baskı-balata değişimi 1000 tl'cik. (1500'de olabilir. Net hatırlayamadım şimdi) [bu motora farklı bir şanzıman dahi takmış olabilirler, baskı balata değişiminde öğreneceğiz.]

Unutmadan uzun yolda kullanacaksanız atmosferik benzinliler içinde düşünebilirsiniz. Nitro+ ile uzun yolda 6.4 litre ortalamaya kadar düşürebiliyor. Ortalama rampa ve sıcaklık durumuna göre 7-8 litre ile 8-9 litre arasında değişiyor.

Şehir içinde tavsiye etmem. Chevrolet Tahoe bile aynı yakıyor ve vitesleri şehir içinde sıkıntılı. Uygun devirde ilerleyebilmek için sürekli vites değiştirmeniz gerekiyor.

• Palio 1.6 nın bazı parçaları diğer paliodan pahalıdır tamam da şuan piyasadaki çoğu araçtan daha ucuzdur parçaları, nasıl çok pahalı dediniz bilmiyorum. Far 70 tl ayna 25 tl tampon 150 tl. Ama yakıt konusuna katılıyorum, benzinli zaten binilmez lpg lide adamın evini barkını sattırır o derece yakıyor.
    Ben senelece palio kullandım orjinal parçalarda hiç sıkıntı yaşamadım pahalıda değillerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 3 Haziran 2017; 23:24:43 >
  • 2004-2005 Fiesta alabilirsin o paraya.

Bende 2006 lpg'lisi var sehirici istedigin kadar gaza aban 20 kuruşu gecmiyo tuketim. 50 liralik gazla sehirici 250 km garanti. 260-265i buluyo bazen. Gayet seri araç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110 luk getz. Uçan teneke

• Hayret hiç efsane kasa diyen olmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Grande punto al üstad

Hatta benim aracı al

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-muhendisten-temiz-1.3-multijet-grande-punto-436853329/detay/

Hocam o aracı lütfen en yakın fiat bayisine teslim edip güzel bir polo yada golf al.

Üsküdar/Kısıklı mah. + tuğra kombinasyonunun Fiat'ta ne işi var. Bunlar tok kapı sesi ile birlikte güzel.

Niye hocam, Osmanlı Tuğrası dediğin zaman akla gelen tek araç vardır, hangisi olduğunu söylememe lüzum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Palio 1.6 nın bazı parçaları diğer paliodan pahalıdır tamam da şuan piyasadaki çoğu araçtan daha ucuzdur parçaları, nasıl çok pahalı dediniz bilmiyorum. Far 70 tl ayna 25 tl tampon 150 tl. Ama yakıt konusuna katılıyorum, benzinli zaten binilmez lpg lide adamın evini barkını sattırır o derece yakıyor.
    Ben senelece palio kullandım orjinal parçalarda hiç sıkıntı yaşamadım pahalıda değillerdi.

Bende sadece orjinal parça alıyorum. V kayışını Antalya'da opar bulamadım, mecbur dayco taktık, o bile aklımdan çıkmıyor

Dış aksam konusunda palio'yu bilmiyorum çünkü benim araba Doblo. Onun fiyatlarını yazayım.

Sağ far kazadan değişti, sol farıda sarardığından yazın değiştireceğim. 230 tl. Aynaların tanesi 130, tampon 290, kapı kolunun tanesi 300 tl.

Kendi değiştirdiklerimi yazayım, devirdaim 180 tl, (multijet 45 tl) bobinleri hiç yazmayayım daha iyi sağ ön aks 1500 tl.

Gerçi bunların çoğu motorla ilgili değil. Motorla ilgili değişen asıl bobinler ile devirdaim oldu, onu da yukarıda yazdım. Motor yağı olarakta servis selenia pure energy star koyuyor, 4 litresi 190 tl.

Ama şu var, gazlayınca verdiği keyifte başka motorda yok. Gazlayınca yetişebilende yok

Tüketim olarak benzinde yılda 15 bin km'den 5 yıl kullanınca yaklaşık 45 milyarlık benzin harcıyor. ( Sıfır fiorino 50 milyar )

Sonuçta 16 yılda 78 bin km, senede ortalama 5 bin km oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Grande punto al üstad

Hatta benim aracı al

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-muhendisten-temiz-1.3-multijet-grande-punto-436853329/detay/

Hocam o aracı lütfen en yakın fiat bayisine teslim edip güzel bir polo yada golf al.

Üsküdar/Kısıklı mah. + tuğra kombinasyonunun Fiat'ta ne işi var. Bunlar tok kapı sesi ile birlikte güzel.

Niye hocam, Osmanlı Tuğrası dediğin zaman akla gelen tek araç vardır, hangisi olduğunu söylememe lüzum yok.

25.000 TL YE Alınacak En iyi Araç AZ Yakar ÇOK Kaçar

Tek araç bu. Folksfağın tranzportır. Standart özellik.

Fiat'a tuğra takanları hiç anlamıyorum zaten e işin var senin sert plastikli Fiat'ta. Git tok kapı sesli caddy al. Mis gibi makasları da konforlu hem.

• Tamam da dostum sen parçaları pahalı diye palio için demişsin, dobloyu boşver Arkadaşın fiyat aralığında sizin de tavsiye ettiğiniz 1.6 motorlar sadece mk1 paliolarda kullanıldı, onunda gerek motor aksamı gerekse kaporta gayet ucuz parçası bir yerde bulunmazsa illa bir yerden çıkar Palio için konuşmam gerekirse bazı parçalarda orjinal ile yan sanayi arasında pek fark yok ikiside uzun ömürlü değil parçaların.

Benim eski aracım palio du şimdi yeni bir model alınca bunun parçalarının da aşırı pahalı olması palionun sanki bedavaymış gibi geliyor. Benim bir fara 300 fln diyolar tampon 400 dü nette baktığımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 5 Haziran 2017; 1:20:8 >

• Bende 24000 civarı dizel bir araç bakıyorum. En fazla 2 hafta içinde almam lazım.

KM 200.000 'e yakın ve üstü ilanlara ise hiç bakmıyorum.

2012'de 80bin'de sattığım Fiesta'dan yine alayım diyorum ama KM ve motor performanslarına guvenemiyorum.

C2 nasıl olur sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 7 Haziran 2017; 0:21:26 >
  • Colt 1.5

• kesinlikle seat cordoba 1.4 tdi veya hb olsun diyorsan seat ibiza 1.4 tdi bu araçları 1 yıl kullandım 2009 model cordoba 1.4 tdi olanı araç resmen 2000 devirden sonra koltuğa yapıştırıyor ve yakıt tüketimi uzun yolda 3.8 lt şehir içinde 5 litre üzerindeki motor vw polo 1.4 tdi ile aynıdır.
  • Colt demişler ama o 27bin liradan başlıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.