Şimdi Ara

25.000TL'ye kadar Otomatik, B sınıfı (HB5) öneri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Colt ve saat ibiza olabilir. Mitsu yanlış bilmiyorsam Türkiye de olmayan bir motorunda hile yaptığını açıkladı. Nissan a da verdiği bir motor. Buna rağmen Mitsu.oldukça az yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası emisyona inanmıyorum

Tüv Türk haricinde düzgün ölçen kontrol eden yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

quote:

Orijinalden alıntı: edipdincer

İlk hedef Colt ama, eğer olmazsa Clio'nun otomtik şanzımanı çok mu sıkıntılıdır? Öyle bir şeyler okudum ama?

Bende eşim için aldım. 3 sy sonra sattım. Araç çok güzel ama yokus kalkış desteği yok. El freni.kullanması gerekiyor. Buda otomatik vitesin mantığına aykırı

Colt için mi Clio için mi yokuşta geri bırakıyor dediniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supersix

Merhaba,

Son 1 aydır başlıkta yazdığım gibi bir araç bakıyorum ancak her kafadan bir ses çıktığı için oradan oraya savruluyorum.
    Araba konusunda ne öğrendiysem son 1 ayda öğrendim (öğrendim denilirse).

Amaç şu; eşimle beraber çocuk olmadan araba kullanmayı adam gibi öğrenip, çocuk olduğunda sıkıntısız araba kullanabilelim istememiz.

Bu nedenle; otomatik, 23.000-25.000TL bandında (23.000 asıl vermek istediğim rakam ama artık 25'e çıkmam gerekecek diye düşünmeye başladım), benzinli, park konusunda bize sıkıntı yaratmayacak B sınıfı (Hatchback 5 kapı), şehir içi (İstanbul) ufak tefek işlerimizi halledebileceğimiz, 100km/s'i geçmeyecek (hatta 90km/s bile olur, hızı çok sevmem, aksiyon aramam) hafta sonları çıkıp Bahçeköy vs. gibi yerlere bizi sıkıntısız götürebilecek ve 1.96 boyumla içine sığabileceğim bir araç arıyorum. Hafta içi hiç kullanılmayacak araç, hatta çoğu hafta sonu bizi metro otoparkına kadar götürse yeter :).

İlk olarak Peugeot 206'lara baktım, o kadar çok kişi "alma, çok sorun çıkarır" dedi ki vazgeçtim (Halbusi dışarıdaki 10 araçta 4'ü Peugeot).
    Sonra Fiat Punto'lara baktım, çoğu kişi "çok vasat araba, İtalyan arabalarında dış makyaja para verirsin, alma" dedi, vazgeçtim.
    Opel Corsa bak dediler, onlara baktım. Onların da 2007 öncesi otomatik vitesleri (Easytronic) çok sorunluymuş (bunu kimse söylemedi, forumlardan okudum), vazgeçme aşamasına geldim. 2007 sonrası olanlar bütçemin dışında zaten.

Bir araç beğeniyorum, anlayan arkadaşlara gösteriyorum; "amaaaaan, onun fıt fıtları hasarlıymış, sakın alma", "bunu alacağına, 3bin daha ver, bir üst kasasını al" diyorlar.
    Muhtemelen aldığım aracı 1-2 sene kullanıp satacağım zaten.

En son 1.0 Yaris'lere aklım kaymaya başladı ama yarın sorduğumda kesin ona da bir kulp bulurlar :).

Önerilere ihtiyacım var.
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

Colt Almışsınınız, öncelikle doğru tercihiniz için tebrik ederim. Hayırlı olsun.
    Sizin durumunuzdaki sürücülerin yönleneceği araç Mitsubishi Colt 1.3 AMT olmalı. Bu aracın piyasadaki muadili Honda Jazz'dır, paranız yetişmiyorsa, tek alternatifiniz colt
    -Park konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Direksiyonu elektrikli park etmesi çok kolay.
    - Colt ile çok rahat edersiniz. benim boyum 1.85. İçinde yayıla yayıla oturuyordum. Colt'un tavanı da çok yüksektir.
    -Yalnız sakın yakın çevrenize Colt alayım mı diye sormayın, piyasası yok diye vazgeçirirler. Piyasa nedir ya? Ben aldım, 2 yıl kullandım sattım. Yok öyle bir şey.
    -Sağlam araçtır, arızalarla sizi üzmez. AMT otomatik şanzımanı saydığınız araçların otomatiklerine göre çok daha başarılır. Alman Getrag üretimidir.
    -En önemlisi çok az yakıyor. Hele tüp takılıysa motosiklet masrafıyla gezersiniz.
    -Benim de ilk aracımdı, çocuk olmadan önce bende sizinle aynı durumdaydım ve tercihim Colt oldu. Çok memnun kaldım. Daha sonra Mitsubishi markasından Lancer ile devam ettim. Deneyimlerime dayalı olarak ailelere ilk araç için tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 12 Haziran 2016; 13:53:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

quote:

Orijinalden alıntı: edipdincer

İlk hedef Colt ama, eğer olmazsa Clio'nun otomtik şanzımanı çok mu sıkıntılıdır? Öyle bir şeyler okudum ama?

Bende eşim için aldım. 3 sy sonra sattım. Araç çok güzel ama yokus kalkış desteği yok. El freni.kullanması gerekiyor. Buda otomatik vitesin mantığına aykırı

Colt için mi Clio için mi yokuşta geri bırakıyor dediniz

Colt için dedim . arabayi ileri iticek tork konvertoru yok ,yokuş kalmis desteği de olmadigi için , araç boşta gibi geri gidiyor.yani el.freni çekmeden binemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

quote:

Merhaba,

Son 1 aydır başlıkta yazdığım gibi bir araç bakıyorum ancak her kafadan bir ses çıktığı için oradan oraya savruluyorum.

Amaç şu; eşimle beraber çocuk olmadan araba kullanmayı adam gibi öğrenip, çocuk olduğunda sıkıntısız araba kullanabilelim istememiz.

Bu nedenle; otomatik, 23.000-25.000TL bandında (23.000 asıl vermek istediğim rakam ama artık 25'e çıkmam gerekecek diye düşünmeye başladım), benzinli, park konusunda bize sıkıntı yaratmayacak B sınıfı (Hatchback 5 kapı), şehir içi (İstanbul) ufak tefek işlerimizi halledebileceğimiz, 100km/s'i geçmeyecek (hatta 90km/s bile olur, hızı çok sevmem, aksiyon aramam) hafta sonları çıkıp Bahçeköy vs. gibi yerlere bizi sıkıntısız götürebilecek ve 1.96 boyumla içine sığabileceğim bir araç arıyorum. Hafta içi hiç kullanılmayacak araç, hatta çoğu hafta sonu bizi metro otoparkına kadar götürse yeter :).

İlk olarak Peugeot 206'lara baktım, o kadar çok kişi "alma, çok sorun çıkarır" dedi ki vazgeçtim (Halbusi dışarıdaki 10 araçta 4'ü Peugeot).
    Sonra Fiat Punto'lara baktım, çoğu kişi "çok vasat araba, İtalyan arabalarında dış makyaja para verirsin, alma" dedi, vazgeçtim.
    Opel Corsa bak dediler, onlara baktım. Onların da 2007 öncesi otomatik vitesleri (Easytronic) çok sorunluymuş (bunu kimse söylemedi, forumlardan okudum), vazgeçme aşamasına geldim. 2007 sonrası olanlar bütçemin dışında zaten.

Bir araç beğeniyorum, anlayan arkadaşlara gösteriyorum; "amaaaaan, onun fıt fıtları hasarlıymış, sakın alma", "bunu alacağına, 3bin daha ver, bir üst kasasını al" diyorlar.

En son 1.0 Yaris'lere aklım kaymaya başladı ama yarın sorduğumda kesin ona da bir kulp bulurlar :).

Önerilere ihtiyacım var.

Colt Almışsınınız, öncelikle doğru tercihiniz için tebrik ederim. Hayırlı olsun.
    Sizin durumunuzdaki sürücülerin yönleneceği araç Mitsubishi Colt 1.3 AMT olmalı. Bu aracın piyasadaki muadili Honda Jazz'dır, paranız yetişmiyorsa, tek alternatifiniz colt
    -Park konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Direksiyonu elektrikli park etmesi çok kolay.
    - Colt ile çok rahat edersiniz. benim boyum 1.85. İçinde yayıla yayıla oturuyordum. Colt'un tavanı da çok yüksektir.
    -Yalnız sakın yakın çevrenize Colt alayım mı diye sormayın, piyasası yok diye vazgeçirirler. Piyasa nedir ya? Ben aldım, 2 yıl kullandım sattım. Yok öyle bir şey.
    -Sağlam araçtır, arızalarla sizi üzmez. AMT otomatik şanzımanı saydığınız araçların otomatiklerine göre çok daha başarılır. Alman Getrag üretimidir.
    -En önemlisi çok az yakıyor. Hele tüp takılıysa motosiklet masrafıyla gezersiniz.
    -Benim de ilk aracımdı, çocuk olmadan önce bende sizinle aynı durumdaydım ve tercihim Colt oldu. Çok memnun kaldım. Daha sonra Mitsubishi markasından Lancer ile devam ettim. Deneyimlerime dayalı olarak ailelere ilk araç için tavsiye ediyorum.

Bende colt bakarken 2006 invite otomatik lancer aldim tam otomatik on numara arac japon yapmis diyorum resmen calistigini cok zor anliyorum ses yok 😄 Tek dezavantaji 4 vites olmasiydi ama sadece yuksek huzda biraz bagiriyo onun disinda kalkista pati cekiyo namussuz 😄

• selim82 S kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmek üzücü

Hangi marka model yokuşta geri bırakır

Nasıl anlarız

Sizin bildikleriniz hangisi

• quote:

Bunu bilmek üzücü

Nasıl anlarız

Bu yokuşta kayma meselesi çok büyültülüyor. Bu olay ancak çok dik yokuşlarda oluyor. Onun dışında ayağınızı frenden çekip gaza bastığınızda araç hemen ileri atılıyor bu yüzden geri kayma olmuyor. Eğer yokuş çok çok dikse, arada geçen zamanda 1 saniyeden kısa sürede araç bir miktar geri kayacaktır. Ama bu yerleşim yerine göre değişmekle birlikte genelde trafikte çok nadir olabilecek bir durum. Ben çok eğimli bir mahallede yaşıyorum buna rağmen park manevraları dışında el freni çekmem nadir gerekmişti. Zaten el frenide bu tür kullanıma uygun tasarlanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotlevel

quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

quote:

Merhaba,

Önerilere ihtiyacım var.

Bende colt bakarken 2006 invite otomatik lancer aldim tam otomatik on numara arac japon yapmis diyorum resmen calistigini cok zor anliyorum ses yok 😄 Tek dezavantaji 4 vites olmasiydi ama sadece yuksek huzda biraz bagiriyo onun disinda kalkista pati cekiyo namussuz 😄

Önceki kasa Lancer'lar da tam otomatik araç bakanlar için çok güzel bir seçenek. Tabiri caizse taş gibi otomobil.

• Yarı otomatiğin kayması bence de çok abartılmamalı. Aşırı dik yokuş hariç frenden gaza basınca araba hemen ileri atılıyor. Bende 2004 Lancer kullanıyorum. Colt a göre daha sessiz ve konforlu diye seçtim. Ama son kasa colt a geçsem mi diyorum arada.:-)

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    1 saniyeden daha kısa sürede basmanız lazım diyorsunuz

1 saniye zaten aşırı kısa değilmi?

Otomobiller hakkında özellikle şanzımanlar hakkında çok bilgim yok

Kendi aracımda hill holder var 1 saniyeden fazla olduğunu tahmin ediyorum aşırı dik yokuş derken bulunduğum yerde var.

Kışın inilmez çıkılmaz da sanırım yeterince tatminkar bir diklikte yokuş olduğu aşikar.

Kardeşim için 2nci el otomatik diyebileceğim fiyat seviyesi de tamda konuda geçen rakam bandında seyrediyor

Bu yüzden konuyu takip edip soru soroyorum

• aspergillus kullanıcısına yanıt
    Hangi araç yarı otomatik hangisi tam

Hangisi kaydırmaz

Hangisi arıza yapma durumu daha azdır.

Bunları nasıl öğrenebilirim

• Colt yarı otomatik. AMT yani automated manuel transmission , araçta debriyaja sizin yerinize basan bir parça var diyebiliriz sanırım. Lancer ise tam otomatik vites. Çok dik yokuşta ikisi de geri kayar. Lancer hafif hafif kayarken, colt , gaza basmadığınız sürece manuel araba gibi kayar. Tam otomatik vites araçlarında çoğu çok dik yokuşlarda haffi kaymaktadır.
    Arkadaşımın Citroen C3 sensodrive da aynıydı. Rampada geri kayardı ancak hiç zorlanmadı hemen alıştı. (bayan ve ilk arabasıydı yeni öğreniyordu)

Arıza çıkarma kısmına gelirsek yanlış kullanımda ikisi de arıza çıkarır. Manuel tabi ki en basit teknoloji ve masrafı daha az olacaktır. Daha yaygın olduğu için ben tam otomatik lanceri tercih ederdim, manueli denk geldi aldım zaten

Aşağıdaki konuya bakmanızı tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_29130240/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspergillus -- 12 Haziran 2016; 20:05:50 >

• fiyatın birz üstüne çıkarsak

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bayanlara-ozel-90-beygir-16-valf-otomatik-bu-fiyata-sayfada-yok-300982415/detay/

bu araba alınır mı ?

ben de konuyu açan ile aynı durumdayım çok zor karar vermek.
  • quote:

Bunu bilmek üzücü

Nasıl anlarız

bulabilirsen micra alabilirsin. 2010 öncesi araçlarda 4 ileri tam otomatik şanzıman var hem az yakar hemde çok dik olmadıgı sürece geri kaçmaz. ben düz vites kullanırken coltu kullandığımdan daha rahat ediyordum açıkcası. eşim cart curt el freni çekiyordu sürekli. arabada birileri olunca garip garip bakıyorlardı:) bursa da ikamet ettiğim için cok fazla eğim ve yokus var . otomatik vites araç ne için alınırı kolay olsun diye . eğer sadece gaza frene basmak yetmeyecekse otomatik almanın ne anlamı var.
  • Arabayı 6-7 kere çalıştırdım, ufak ufak mesafeler gittik eşimle. Kullanımı çok kolay, kafama göre bazen manuel ama çoğu zaman otomatik kullandım. İçi inanılmaz geniş. Arabalardan çok anlamadığım için ayrıntılı bir yorum yapamıyorum tabii ki ama kullanımı çok kolay ve keyifli, onu rahat rahat söyleyebilirim :)

• selim82 S kullanıcısına yanıt
    Günde 45 km yapacak biri için micra üzer sanırım benzinde

Değil mi

• Benzinli micra 1,2 olmasindan dolayi coltdan daha az yakar . esinizin şoförlüğü iyi ise colt da iyi seçenek.ama micra çok daha konforlu olur.sonuçta ikinci elinde daha iyi olur.bence.kullanmadan alma. Özelliklede dik bir yokuşta denemeden sakin alma.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.